ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ΕΔ14: Αντεπίθεση από τον Sordo για τη 2η θέση, άνετα πρώτος ο Rovanpera

Στην ειδική «ΓΡΑΜΜΕΝΗ 1» ο Dani Sordo έκανε τον καλύτερο χρόνο μειώνοντας τη διαφορά από τον δεύτερο Elfyn Evans στα μόλις 2,7’’, με μία μόνο ειδική να απομένει για τον τερματισμό.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ΕΔ14: Αντεπίθεση από τον Sordo για τη 2η θέση, άνετα πρώτος ο Rovanpera

Στην ειδική «ΓΡΑΜΜΕΝΗ 1» ο Dani Sordo έκανε τον καλύτερο χρόνο μειώνοντας τη διαφορά από τον δεύτερο Elfyn Evans στα μόλις 2,7’’, με μία μόνο ειδική να απομένει για τον τερματισμό.

Η μάχη μεταξύ Elfyn Evans (Toyota GR Yaris) και Dani Sordo (Hyundai i20 N) βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον οδηγό της Hyundai να κάνει τον ταχύτερο χρόνο στην Ειδική Διαδρομή ΓΡΑΜΜΕΝΗ 1, 14η και προτελευταία του αγώνα, μειώνοντας τη μεταξύ τους διαφορά σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα! Έτσι, η δεύτερη θέση θα κριθεί στην ΕΔ ΓΡΑΜΜΕΝΗ 2, η οποία αποτελεί και την Power Stage του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023.

Ο Ο Kalle Rovanpera (Toyota GR Yaris) συνεχίζει σε χαλαρό ρυθμό έτσι ώστε να εξασφαλίσει τη νίκη στον αγώνα. Έκανε μόλις τον έβδομο ταχύτερο χρόνο και βρίσκεται με διαφορά ασφαλείας στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

O Ott Tanak (M-Sport Ford Puma) από την άλλη έκανε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, αν και δεν ελπίζει σε κάτι καλύτερο από την 4η θέση της γενικής κατάταξης όπου βρίσκεται, παρά μόνο σε κάποιο λάθος από τους προπορευόμενους. Πίσω του και με αρκετή διαφορά, ακολουθούν χτες οι Esapekka Lappi (Toyota GR Yaris) και Takamoto Katsuta (Toyota GR Yaris). Ο Sebastien Ogier (Toyota GR Yaris) ανέβηκε 11ος και Thierry Neuville (Hyundai i20 N) βρίσκεται στην 16η θέση.

Η ΕΔ 14 ΓΡΑΜΜΕΝΗ 1 διακόπηκε μετά την έξοδο των Nataniel Bruun-Claudio Bustos στο 5,38 χλμ. και τα πληρώματα κατευθύνθηκαν στο τελευταίο service, πριν επιστρέψουν για την ΕΔ 15 ΓΡΑΜΜΕΝΗ 2 – Wolf Power Stage.

Στην κατηγορία WRC2, ο Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia RS) κατάφερε και πήρε την πρωτοπορία από τον Gus Greensmith (Skoda Fabia RS). Η διαφορά των μόλις 7,7’’ ωστόσο αφήνει κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό στην τελευταία ειδική του αγώνα. Τρίτος παραμένει ο Yohan Rossel (Citroen C3) με αρκετή διαφορά.

Στους Έλληνες συνεχίζουν να προηγούνται ο Χρυσόστομος Καρέλλης με το Citroen C3 Rally2 στα WRC2, ο Θύμιος Χαλκιάς με το Renault Clio Rally3 στα WRC3 και ο Σάββας Λευκαδίτης με το Peugeot 208 Rally4 στα RC4. Ο Ιορδάνης Σερδερίδης με το «εργοστασιακό» M-Sport Ford Puma Rally1 είναι στη 18η θέση της γενικής κατάταξης.

Οι δηλώσεις των οδηγών μετά την ΕΔ14 ΓΡΑΜΜΕΝΗ 1

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN

«Δεν είναι εύκολο, πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά σήμερα και να μαζέψουμε βαθμούς. Δεν ένιωσα καλά, αλλά με καλύτερα ελαστικά θα προσπαθήσουμε για μια καλή power stage».

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN

«To ερώτημα είναι πόσο γρήγορος θα είναι ο Dani».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

«Είναι δύσκολο. Θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε μια θέση στο βάθρο ή και τη νίκη. Είναι απογοητευτικό. Δεν είχαμε τύχη. Κάναμε μια καλή αναγνώριση για την power stage. Θα το χαρούμε και θα δούμε αν μπορούμε να πάρουμε την power stage».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

«Είναι δύσκολα, ειδικά με τις σημειώσεις που έχουμε. Απέχει από το ιδανικό ο χρόνος μας».

#17 Sebástien OGIER / Vincent LANDAIS

«Πολλά συνέβησαν. Είχα τρία κλαταρίσματα σε μια ειδική χτες. Ήταν κακοτυχία. Αξίζαμε κάτι καλύτερο. Έτσι είναι, όμως, τα ράλλυ. Ελπίζω η ομάδα να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα με τον Kalle και τον Elfyn».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM

«Τα σκληρά ελαστικά που φοράμε δεν είναι η ιδανική επιλογή για τη συγκεκριμένη ειδική».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON

«Δύσκολη ειδική, δεν πίεσα. Χάσαμε μια διασταύρωση στην αρχή. Θα είναι δύσκολη power stage».

#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA

«Πρέπει να προσπαθήσω, αλλά θέλω να αποφύγω τα λάθη. Το βάθρο είναι καλό, η δεύτερη θέση καλύτερη. Δεν είναι από τις ειδικές που μου αρέσουν και οι σημειώσεις μας δεν είναι καλές».

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE

«Προσπάθησα να προσφέρω θέαμα για τους θεατές. Είναι τεχνική, αλλά διασκεδαστική. Είναι μια καλή μέρα σήμερα».

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Ειδική διαδρομή 1 / Υπερειδική Πλατεία Νερού
Ειδική διαδρομή 2 / Λουτράκι 1
Ειδική διαδρομή 3 / Πίσια
Ειδική διαδρομή 4 / Λουτράκι 2
Ειδική διαδρομή 5 / Λιβαδειά
Ειδική διαδρομή 6 / Ελάτεια
Ειδική διαδρομή 7 / Παύλιανη 1
Ειδική διαδρομή 8 / Καρούτες 1

Ειδική διαδρομή 9 / Ελευθεροχώρι 1
Ειδική διαδρομή 10 / Παύλιανη 2
Ειδική διαδρομή 11 / Καρούτες 2
Ειδική διαδρομή 12 / Ελευθεροχώρι 2
Ειδική διαδρομή 13 / Ταρζάν

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!