ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ΕΔ8 – Ξανά μπροστά ο Neuville, δίνει τιτάνια μάχη με τον Ogier

Στη δεύτερη ειδική διαδρομή της ημέρας, ΚΑΡΟΥΤΕΣ 1, ο Thierry Neuville πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο και ξαναπήρε την πρωτοπορία από τον Sebastien Ogier.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ΕΔ8 – Ξανά μπροστά ο Neuville, δίνει τιτάνια μάχη με τον Ogier

Στη δεύτερη ειδική διαδρομή της ημέρας, ΚΑΡΟΥΤΕΣ 1, ο Thierry Neuville πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο και ξαναπήρε την πρωτοπορία από τον Sebastien Ogier.

Στην ειδική διαδρομή «Καρούτες 1», δεύτερη ΕΔ του Σαββάτου, ο Thierry Neuville (Hyundai) απάντησε με τον ταχύτερο χρόνο, 9,8 δλ. μπροστά από τον Sebastien Ogier (Toyota). Ο Γάλλος έκανε ένα λάθος στην ειδική καθώς έχασε μια διασταύρωση και έσβησε ο κινητήρας του Yaris, παρόλα αυτά πέτυχε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο. Οι δύο οδηγοί συνεχίζουν με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη τους μάχη για τη νίκη στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, με τον Neuville να περνά ξανά επικεφαλής του αγώνα, έχοντας μόλις 2 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Γάλλο.

Τον τρίτο χρόνο στην ειδική, πίσω από τον Ogier, έκανε ο Elfyn Evans (Toyota), ωστόσο την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης διατηρεί ο Kalle Rovanpera (Toyota), 25,2’’ πίσω από τον πρωτοπόρο Neuville. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής δυσκολεύτηκε στην οδήγηση καθώς τα μαλακά ελαστικά που είχε επιλέξει δεν ταίριαζαν στις συνθήκες της διαδρομής που είχε στεγνό και μπόσικο χώμα.

Ο Esapekka Lappi (Hyundai) έχασε πολύτιμο χρόνο, καθώς χτύπησε μια μεγάλη πέτρα και αναγκάστηκε να σταματήσει μέσα στην ειδική για αλλαγή ελαστικού, με αποτέλεσμα να πέσει από την 5η στην 7η θέση της γενικής κατάταξης. Ο Ott Tanak (M-Sport Ford) που είχε κερδίσει τις δύο ειδικές της Παρασκευής, έκανε τον έβδομο ταχύτερο χρόνο στις Καρούτες παρότι δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και βρίσκεται αυτή τη στιγμή 8ος γενικής.

ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2023 / Γενική Κατάταξη μετά την ΕΔ8 ΚΑΡΟΥΤΕΣ 1

Στην κατηγορία WRC2 συνεχίζει να προηγείται ο Yohan Rossel (Citroen C3) έχοντας όμως πολύ κοντά του, στα 3,2’’, τον Marco Bulacia (Skoda Fabia), με τον Gus Greensmith (Skoda Fabia) να είναι τρίτος με διαφορά 14,7’’ από τον δεύτερο.

Στην JWRC, ο Diego Dominguez (Ford Fiesta) διατηρεί το προβάδισμα και τις ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου, μετά την χτεσινή ατυχία του πρωτοπόρου στη βαθμολογία William Creighton (Ford Fiesta), ο οποίος αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα.

Στους Έλληνες, ο Ιορδάνης Σερδερίδης (Ford Puma Rally1) βρίσκεται στην 22η θέση γενικής. Πρώτος Έλληνας στην WRC2 και 24ος γενικής είναι ο Γιώργος Κεχαγιάς (Skoda Fabia), ενώ πρώτος Έλληνας στην WRC3 και 27ος γενικής είναι ο Νώντας Καρανικόλας (Ford Fiesta). Πολύ καλά πάει επίσης ο Χρυσόστομος Καρέλλης (Citroen C3 Rally2), ο οποίος βρίσκεται στην 28η θέση της γενικής κατάταξης.

Άτυχος στάθηκε ο Λάμπρος Αθανασούλας (Hyundai i20 N Rally2), ο οποίος εγκατέλειψε στις Καρούτες μετά από έξοδο. Νωρίτερα, στην ΕΔ Παύλιανη 1 είχε εγκαταλείψει και ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας (VW Polo Rally2), ο οποίος και την Παρασκευή είχε ένα σπασμένο ημιαξόνιο. Στους εγκαταλείψαντες της ημέρας είναι ακόμη οι Γιάννης Πλάγος (Ford Fiesta Rally4), Χάρης Καλτσούνης (Opel Corsa Rally4) και Βασίλης Βελάνης (Skoda Fabia Rally2).

Οι δηλώσεις των οδηγών μετά την ΕΔ8 ΚΑΡΟΥΤΕΣ 1

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN

«Δεν είχαμε θέμα. Δυσκολεύτηκα κάπως με την ισορροπία τoυ αυτοκίνητου. Θα έπρεπε να έχουμε επιλέξει σκληρά ελαστικά».

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN

«Δεν είχαμε πρόβλημα με τη σκόνη του Lappi. Πάντα είναι δύσκολo σε ειδικές όπως αυτή. Mπορείς να πας ταχύτερα, αλλά θα γλιστράς πολύ».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

«Καλή ειδική, ταλαιπώρησα αρκετά τα ελαστικά στην αρχή, τα φύλαξα στο τέλος, αλλά ήταν τελικά καλός χρόνος».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

«Η πρώτη κανονική ειδική Ακρόπολις, στεγνή με μπόσικο χώμα. Ο κινητήρας μας είναι εντάξει τώρα».

#17 Sebástien OGIER / Vincent LANDAIS

«Έκανα ένα λάθος, έχασα μια διασταύρωση και έσβησε ο κινητήρας».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM

«Χτυπήσαμε μια τεράστια πέτρα, είμαστε τυχεροί πως μας προκάλεσε μόνο ένα κλατάρισμα».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON

«Πολύ γλιστερή ειδική, με εκπλήξεις. Δεν το ευχαριστήθηκα για να πω την αλήθεια».

#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA

«Ήταν δύσκολη ειδική, με πολύ καθάρισμα. Είχαμε σκληρά ελαστικά. Κανονικό ράλλυ Ακρόπολις!».

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE

«Η ειδική είναι τελείως στεγνή. Έχει πολύ καθάρισμα, πάντως το διασκεδάσαμε. Ωραία ειδική».

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Ειδική διαδρομή 1 / Υπερειδική Πλατεία Νερού
Ειδική διαδρομή 2 / Λουτράκι 1
Ειδική διαδρομή 3 / Πίσια
Ειδική διαδρομή 4 / Λουτράκι 2
Ειδική διαδρομή 5 / Λιβαδειά
Ειδική διαδρομή 6 / Ελάτεια
Ειδική διαδρομή 7 / Παύλιανη 1

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!