ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ΕΔ13: Αγώνας τακτικής από τον Rovanpera, μάχη για τη 2η θέση

Στην ειδική «ΤΑΡΖΑΝ» ο Elfyn Evans έκανε επίθεση και πήρε τη δεύτερη θέση από τον Dani Sordo, ενώ ο Kalle Rovanpera κινήθηκε αργά για να εξασφαλίσει τη νίκη.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ΕΔ13: Αγώνας τακτικής από τον Rovanpera, μάχη για τη 2η θέση

Στην ειδική «ΤΑΡΖΑΝ» ο Elfyn Evans έκανε επίθεση και πήρε τη δεύτερη θέση από τον Dani Sordo, ενώ ο Kalle Rovanpera κινήθηκε αργά για να εξασφαλίσει τη νίκη.

Ο ΤΑΡΖΑΝ ήταν η πρώτη από τις τρεις ειδικές διαδρομές της τελευταίας μέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Ο Elfyn Evans (Toyota GR Yaris) σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην ΕΔ13 ΤΑΡΖΑΝ και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, 4.9 δλ. μπροστά από τον Dani Sordo (Hyundai i20 N).

Ο Kalle Rovanpera (Toyota GR Yaris), μην νιώθοντας πλέον απειλή στο κυνήγι της νίκης, οδήγησε προσεκτικά και έκανε μόλις τον όγδοο ταχύτερο χρόνο στην ειδική, έτσι ώστε να αποφύγει ζημιές και λάθη και να παραμένει επικεφαλής του αγώνα. Πριν την έναρξη της ΕΔ14 ΓΡΑΜΜΕΝΗ 1, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής διατηρεί ασφαλή διαφορά 1’38,2’’ από τον Evans.

O Ott Tanak (M-Sport Ford Puma) έχει ανεβεί στην 4η θέση της γενικής κατάταξης, επωφελούμενος τα προβλήματα που αντιμετώπισαν χτες οι Esapekka Lappi (Toyota GR Yaris), Sebastien Ogier (Toyota GR Yaris) και Thierry Neuville (Hyundai i20 N). Ο Ogier έχει πέσει στην 12η θέση και ο Neuville στην 22η, ενώ ο Lappi βρίσκεται πέμπτος, εμπρός από τον Takamoto Katsuta (Toyota GR Yaris).

Στην κατηγορία WRC2, ο Gus Greensmith (Skoda Fabia RS) διατηρεί την πρωτοπορία, ο Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia RS) ωστόσο έχει εξαπολύσει επίθεση και βρίσκεται στη 2η θέση με διαφορά μόλις 1,1’’. Ο Yohan Rossel (Citroen C3) έχει μείνει τρίτος με αρκετή διαφορά.

Στους Έλληνες, ο Ιορδάνης Σερδερίδης με το «εργοστασιακό» M-Sport Ford Puma Rally1 είναι στη 18η θέση της γενικής κατάταξης. Εξαιρετικό αγώνα κάνει ο Χρυσόστομος Καρέλλης με το Citroen C3 Rally2, όντας στην 23η θέση. Ακολουθούν οι Θύμιος Χαλκιάς με το Renault Clio Rally3 και ο Σάββας Λευκαδίτης με το Peugeot 208 Rally4 στην 28η και 29η θέση της γενικής κατάταξης. Ο Νώντας Καρανικόλας δυστυχώς έσπασε την ανάρτηση του Ford Fiesta Rally3 και σταμάτησε μέσα στην ειδική.

Οι δηλώσεις των οδηγών μετά την ΕΔ13 ΤΑΡΖΑΝ

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN

«Νιώθεις ότι είναι πολύ μεγάλη ειδική όταν δεν πας γρήγορα. Αλλά είμαστε εδώ και αυτό έχει σημασία».

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN

«Ήταν εντάξει, Ίσως ήμουν πολύ προσεκτικός σε κάποια σημεία στην αρχή. Θα δούμε τι θα γίνει, ποτέ δεν ξέρεις».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

«Είναι δύσκολη και απαιτητική ειδική. Δεν δούλεψα πολύ με τα βίντεο».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

«Δεδομένου τι συνέβη την Παρασκευή, είναι σίγουρα καλύτερα από το τίποτα. Η ειδική ήταν εντάξει, δεν είχαμε προβλήματα».

#17 Sebástien OGIER / Vincent LANDAIS

«Λίγο σκληρή ειδική. Δεν οδηγώ τόσο γρήγορα. Και το αυτοκίνητο δεν είναι στο 100%».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM

«Ήταν πολύ ωραία, το διασκέδασα».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON

«Ήταν εντάξει, οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Υπάρχουν ακόμη λούκια από τις αναγνωρίσεις».

#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA

«Είχαμε τρία μαλακά ελαστικά, αλλά η ειδική ήταν πολύ νωπή σε κάποια σημεία. Χάσαμε χρόνο, αλλά τουλάχιστον προσπαθήσαμε».

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE

«Δύσκολη ειδική. Κάναμε λάθος με την επιλογή σκληρών ελαστικών εμπρός. Είχαμε πολλή υποστροφή. Δεν οδήγησα καλά. Πρέπει να βελτιωθώ».

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Ειδική διαδρομή 1 / Υπερειδική Πλατεία Νερού
Ειδική διαδρομή 2 / Λουτράκι 1
Ειδική διαδρομή 3 / Πίσια
Ειδική διαδρομή 4 / Λουτράκι 2
Ειδική διαδρομή 5 / Λιβαδειά
Ειδική διαδρομή 6 / Ελάτεια
Ειδική διαδρομή 7 / Παύλιανη 1
Ειδική διαδρομή 8 / Καρούτες 1

Ειδική διαδρομή 9 / Ελευθεροχώρι 1
Ειδική διαδρομή 10 / Παύλιανη 2
Ειδική διαδρομή 11 / Καρούτες 2
Ειδική διαδρομή 12 / Ελευθεροχώρι 2

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!