ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ΕΔ11: «1-2-3» για την Toyota

O Kalle Rovanpera κέρδισε άλλη μία ειδική διαδρομή στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, αλλά για μόλις 0,2 δλ. από τον επικεφαλής γενικής κατάταξης Sebastien Ogier, ενώ ο Elfyn Evans ανέβηκε 3ος, με την Toyota να καταλαμβάνει τις τρεις πρώτες θέσεις.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ΕΔ11: «1-2-3» για την Toyota

O Kalle Rovanpera κέρδισε άλλη μία ειδική διαδρομή στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, αλλά για μόλις 0,2 δλ. από τον επικεφαλής γενικής κατάταξης Sebastien Ogier, ενώ ο Elfyn Evans ανέβηκε 3ος, με την Toyota να καταλαμβάνει τις τρεις πρώτες θέσεις.

Το δεύτερο πέρασμα από την εντελώς στεγνή (με πολλές πέτρες) ειδική διαδρομή Καρούτες, η μεγαλύτερη του αγώνα, αποτέλεσε την προτελευταία δοκιμασία του Σαββάτου για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. O Kalle Rovanpera πήρε άλλη μία νίκη σε ειδική διαδρομή, αλλά ήταν μόλις 0,2 δλ. εμπρός από τον Sebastien Ogier, ο οποίος διατηρεί προβάδισμα 12,4 δλ. στη γενική κατάταξη από τον Φινλανδό επικεφαλής της βαθμολογίας.

Ο Rovanpera δήλωσε ότι δεν του είναι εύκολο να μάχεται με τον Ogier, καθώς ο Γάλλος, κάνοντας τμηματικό πρόγραμμα στη φετινή σεζόν, πιέζει για τη νίκη. Από την πλευρά του, ο νεαρός Φινλανδός κοιτάζει περισσότερο τη μάχη του τίτλου και δεν μπορεί να ρισκάρει τόσο πολύ.

Ο βασικός αντίπαλος του Rovanpera στη βαθμολογία και team-mate του, Elfyn Evans, κατέφθασε στον τερματισμό της ειδικής διαδρομής χωρίς πίεση στο εμπρός αριστερό ελαστικό, το οποίο είχε χτυπήσει στη ζάντα. Παρά την αστοχία, ο Ουαλός κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα από τον Dani Sordo και να περάσει εμπρός από τον Ισπανό στη γενική κατάταξη. Ο Ισπανός χρησιμοποιούσε στο Hyundai ένα μαλακό ελαστικό και 3 σκληρά, σε αντίθεση με τους αντιπάλους του, που είχαν 4 σκληρά.

Ταχύτερος από τον Sordo ήταν σε αυτή την ειδική διαδρομή και ο Ott Tanak με το Ford Puma της M-Sport. Σημαντικά προβλήματα αντιμετώπισε και ο Esapekka Lappi, ο οποίος επιβράδυνε, αλλά έφτασε έως το τέρμα της ειδικής, με πρόβλημα στη μετάδοση και τον εναλλάκτη του Hyundai i20 N.

Ο Takamoto Katsuta αναγκάστηκε να σταματήσει δύο φορές κατά τη διάρκεια της ειδικής για να αλλάξει ελαστικά καθώς αστόχησε και το δεξιό και το αριστερό εμπρός σε αιχμηρές πέτρες και έχασε 4 λεπτά και 25 δλ. Γεγονός που τον έριξε στην 7η θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από τον Tanak, ο οποίος έχει επίσης πλησιάσει στα 11,8 δλ. τον Lappi, που βρίσκεται στην 5η θέση.

Ο Gus Greensmith εξακολουθεί να είναι επικεφαλής της γενικής κατάταξης με το Skoda Fabia RS στην κατηγορία WRC2, με προβάδισμα 4,8 δλ. από τον Andreas Mikkelsen (με ίδιο αυτοκίνητο), o οποίος έπειτα από τις τρεις αστοχίες ελαστικών την Παρασκευή, έχει ανακάμψει, καθώς οι αντίπαλοί του έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα, κερδίζοντας την ειδική διαδρομή.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης με τo Ford Puma Rally1 της M-Sport εξακολουθεί να είναι ο ταχύτερος Έλληνας, ενώ στη μάχη των συμπατριωτών μας στο WRC2, Χρυσόστομος Καρέλλης (Citroen C3), προηγείται, καθώς ο  Γιώργος Κεχαγιάς (Skoda Fabia) εγκατέλειψε στην ΕΔ10 (Παύλιανη 2) με σπασμένη ανάρτηση. Ο Επαμεινώνδας Καρανικόλας (Ford Fiesta) είναι ο Έλληνας που βρίσκεται υψηλότερα στην κατάταταξη στην κατηγορία WRC3.

Οι δηλώσεις των οδηγών μετά την ΕΔ11 – Καρούτες 2

SS11-#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN

«Δεν είναι εύκολο να τα βάλεις με τον Sebastien, δεν έχει τίποτα να χάσει και θα πιέσει για τη νίκη. Εγώ πρέπει να σκεφτώ το πρωτάθλημα».

SS11-#17 Sebástien OGIER / Vincent LANDAIS

«Ήταν καθαρή η ειδική και επικεντρώνομαι στο να οδηγήσω καλά».

SS11-#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN

«Δεν είναι εύκολο να προστατεύσεις το αυτοκίνητο σε αυτές τις συνθήκες».

SS11-#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

«Κάποιες φορές το δεύτερο πέρασμα είναι χειρότερο από το πρώτο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό».

SS11-#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA

«Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι τα ελαστικά. Η ειδική καθαρίζει. Δεν είχαμε καλή πρόσφυση».

SS11-#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM

«Έχουμε πρόβλημα στη μετάδοση και τον εναλλάκτη».

SS11-#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON

«Είχαμε δύο κλαταρίσματα μπροστά και έπρεπε να τα αλλάξουμε, γιατί ήταν στην αρχή της ειδικής»

SS11-#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE

«Βελτιωθήκαμε, καθαρίζουμε λιγότερο. Είναι η αγαπημένη μου ειδική. Ήμουν προσεκτικός, θα συνεχίσουμε έτσι».

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Ειδική διαδρομή 1 / Υπερειδική Πλατεία Νερού
Ειδική διαδρομή 2 / Λουτράκι 1
Ειδική διαδρομή 3 / Πίσια
Ειδική διαδρομή 4 / Λουτράκι 2
Ειδική διαδρομή 5 / Λιβαδειά
Ειδική διαδρομή 6 / Ελάτεια
Ειδική διαδρομή 7 / Παύλιανη 1
Ειδική διαδρομή 8 / Καρούτες 1
Ειδική διαδρομή 9 / Ελευθεροχώρι 1
Ειδική διαδρομή 10 / Παύλιανη 2

Μήνυμα του Λάμπρου Αθανασούλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είναι καλά έπειτα από την ανατροπή του Hyundai i20 N Rally2 στο πρώτο πέρασμα από τις Καρούτες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!