EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ταχύτερος στην υπερειδική ο Kalle Rovanpera

Ο Kalle Rovanpera με το Toyota GR Yaris τέθηκε επικεφαλής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, κερδίζοντας την υπερειδική διαδρομή στην Πλατεία Νερού, που άνοιξε τον αγώνα.

EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ταχύτερος στην υπερειδική ο Kalle Rovanpera

Ο Kalle Rovanpera με το Toyota GR Yaris τέθηκε επικεφαλής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, κερδίζοντας την υπερειδική διαδρομή στην Πλατεία Νερού, που άνοιξε τον αγώνα.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 έχει ξεκινήσει για τα καλά! Παρά τις τρομερές καιρικές συνθήκες που πλήττουν την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, οι διοργανωτές έχουν κάνει πολύ καλά τη δουλειά τους, αλλά οι προσπάθειές τους θα δοκιμαστούν περισσότερο το πρωί της Παρασκευής, που θα ξεκινήσει κανονικά ο αγώνας.

Διότι το βράδυ της Πέμπτης, οι οδηγοί του WRC συναντήθηκαν στην Πλατεία Νερού για την Super Special Stage. Σε μια τεχνητή διαδρομή 1,48 χιλιομέτρων, σχεδιασμένη για το θέαμα των παρευρισκόμενων θεατών και σίγουρα όχι για να δημιουργήσει χρονικές διαφορές! Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, να βλέπουμε τους βασικούς πρωταγωνιστές του WRC να βρίσκονται εντός τριών δευτερολέπτων.

Σε αυτή την υπερειδική διαδρομή, που διεξήχθη σε στεγνή άσφαλτο στο σούρουπο, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kalle Rovanpera, με Toyota GR Yaris, ήταν αυτός που πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο, με 3 δέκατα του δλ. διαφορά από τον Esapekka Lappi, και 4 δέκατα από τον Thierry Neuville, με αμφότερους να οδηγούν Hyundai i20 N. Ο Rovanpera, που προηγείται στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Οδηγών, δήλωσε ότι έχει αναρρώσει πλήρως από τους τραυματισμούς του στην πλάτη και τα πλευρά από το ατύχημα στο Ράλλυ Φινλανδίας, θα πρέπει όμως να «καθαρίζει» το δρόμο για τους υπόλοιπους την Παρασκευή.

Την πρώτη τριάδα ακολούθησαν οι Dani Sordo (Hyundai), ενώ ο Ott Tanak ήταν ο πιο γρήγορος οδηγός της M-Sport με το Ford Puma, κινήθηκε 0,7 δλ. πιο αργά από τον Rovanpera και εξασφάλισε την 5η θέση. Στην 6η θέση βρίσκεται ο 8 φορές Πρωταθλητής Sebastien Ogier με το δεύτερο Toyota GR Yaris, ακολουθούμενος από τον ομόσταυλό του, Takamoto Katsuta, και τον Pierre-Louis Loubet με το Ford Puma. O Elfyn Evans (Toyota) βρέθηκε στη 12η θέση, 2,8 δλ. μακριά από την κορυφή. Δύο πληρώματα της κατηγορίας WRC2 με Skoda Fabia συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα: οι Andreas Mikkelsen και Nikolay Gryazin.

Την Παρασκευή, το Ράλλυ Ακρόπολις θα προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εικόνα με την επιστροφή στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές, σε συνθήκες που αναπόφευκτα υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα προκλητικές για τα πληρώματα. Θα διεξαχθούν πέντε ειδικές διαδρομές (δύο το πρωί, τρεις το απόγευμα), με τη μεγαλύτερη έχει μήκος μεγαλύτερο των 28 χιλιομέτρων (SS6 – Ελάτεια). Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί δραματικά, ιδίως το Σάββατο.

SS1-#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN

«Ελπίζω πως οι συνθήκες θα είναι καλύτερες για μένα από ό,τι αν ήταν στεγνός ο δρόμος. Μετά την απογοήτευση στη Φινλανδία, θέλω να κάνω έναν καλό αγώνα και θα παλέψουμε για αυτό».

SS1-#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM

«Σε κανέναν δεν αρέσουν οι απρόβλεπτες συνθήκες, οι οποίες μπορούν να γίνουν πολύ απαιτήτικές. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι θα είναι πολύ διασκεδαστικό»!

SS1-#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

«Θα προσπαθήσουμε. Δεν έχω νιώσει εδώ και καιρό τόσο καλά με το αυτοκίνητο και ανυπομονώ. Μας περιμένει ένας δύσκολος αγώνας, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσουμε».

SS1-#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA

«Νομίζω όλοι γνωρίζουν πως οι συνθήκες ήταν λίγο δύσκολες (στις αναγνωρίσεις). Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι όλοι OK και όπως όλα δείχνουν η βροχή έχει σταματήσει».

SS1-#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

«Προτεραιότητά μας είναι η συνεπής οδήγηση χωρίς προβλήματα. Αυτό θα μας βοηθούσε έπειτα από δύο δύσκολους αγώνες».

SS1-#17 Sebástien OGIER / Vincent LANDAIS

«Οι αναγνωρίσεις ήταν πολύ απαιτητικές. Ο αγώνας θα είναι μεγάλη πρόκληση. Χαίρομαι που είμαι εδώ, χαίρομαι που επέστρεψα και ανυπομονώ να οδηγήσω αυτό το εκπληκτικό αυτοκίνητο».

SS1-#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON

«Στα ράλλυ όλα είναι δυνατά – ειδικά αυτή τη φορά. Οι συνθήκες είναι μεικτές κι έτσι δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί. Θα προσπαθήσω να το απολαύσω και να παραμείνω στο δρόμο».

SS1-#7 Pierre-Louis LOUBET / Nicolas GILSOUL

«Τα είχαμε πάει καλά στον περσινό αγώνα. Ελπίζουμε να επαναλάβουμε αυτό που κάναμε και πέρυσι. Και γιατί όχι, και καλύτερα; Θα δούμε»!

SS1-#20 Andreas MIKKELSEN / Torstein ERIKSEN

«Δεν είμαι σίγουρος για το τι έχω να περιμένω. Λίγο αγχωμένος για την πρώτη ειδική εδώ, γιατί παρακολουθώντας το Rally.TV, μου θύμισε την περσινή πρώτη ειδική! Μόνο αυτό σκεφτόμουν!»

SS1-#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN

«Το σίγουρο είναι πως δε θα είναι εύκολο. Δεν πιστεύω πως κάποιος μπορεί να προβλέψει τι τον περιμένει. Για αυτό, θα προσαρμοζόμαστε εκείνη την ώρα».

SS1-#21 Yohan ROSSEL / Arnaud DUNAND

«Ειλικρινά είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι ο αγαπημένος μου χωμάτινος αγώνας. Είναι σαν το Ράλλυ Ντακάρ αυτή την εβδομάδα»!

SS1-#23 Oliver SOLBERG / Elliott EDMONDSON

«Είναι πολύ διασκεδαστικό να συμμετέχω σε αυτό το show για τους θεατές. Ο αγώνας ξεκινάει αύριο. Θα είναι δύσκολα. Έπρεπε να οδηγήσω σε πιο αργό ρυθμό εδώ για να προστατεύσω τα ελαστικά».

SS1-#22 Sami PAJARI / Enni MÄLKÖNEN

«Ανυπομονώ για αυτό τον αγώνα. Ο καιρός θα είναι πρόκληση, αλλά ελπίζω να είναι όλα καλά».

SS1-#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE

«Έχουμε πολλές προσδοκίες, διότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

SS1-#37 Lambros ATHANASOULAS / Nikolaos ZAKCHAIOS

«Είναι πολύ ωραία. Είναι διασκεδαστικό για τον κόσμο, αλλά ο αγώνας ξεκινάει αύριο. Τώρα εμείς το διασκεδάσαμε και ο κόσμος το απόλαυσε».

SS1-#45 Georgios KECHAGIAS / Christos KOUZIONIS

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε τον αγώνα Ευχαριστούμε τους θεατές για την υποστήριξη. Ήταν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!