ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ΕΔ10: Ο Neuville εγκατέλειψε, ο Ogier επικεφαλής

Οι οδηγοί της Toyota κυριάρχησαν στη 10η ειδική διαδρομή, Παύλιανη 2, όπου ο Sebastien Ogier τέθηκε επικεφαλής, καθώς ο Thierry Neuville κατέστρεψε την εμπρός δεξιά ανάρτηση του Hyundai i20 N.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ΕΔ10: Ο Neuville εγκατέλειψε, ο Ogier επικεφαλής

Οι οδηγοί της Toyota κυριάρχησαν στη 10η ειδική διαδρομή, Παύλιανη 2, όπου ο Sebastien Ogier τέθηκε επικεφαλής, καθώς ο Thierry Neuville κατέστρεψε την εμπρός δεξιά ανάρτηση του Hyundai i20 N.

Με την επανάληψη των τριών πρωινών ειδικών διαδρομών συνεχίστηκε η ημέρα του Σαββάτου για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, με το δεύτερο πέρασμα των πληρωμάτων από τη θρυλική Παύλιανη, που δεν είχε στεγνώσει πλήρως ακόμα. Η συγκεκριμένη ειδική διαδρομή έφερε μεγάλη ανατροπή στον αγώνα, καθώς ο πρώην επικεφαλής της γενικής κατάταξης, Thierry Neuville, χτύπησε δυνατά με τον εμπρός δεξιό τροχό σε μία λακούβα ένα άλμα (εκεί που είναι παρκαρισμένο το κατεστραμμένο αυτοκίνητο του Αλέξανδρου Τσουλόφτα, στο 11,1 χλμ.) και κατέστρεψε την ανάρτηση, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει επιτόπου, καθώς το Hyundai i20 N που οδηγεί δεν έστριβε πια.

Συνεπώς, χάσαμε τη μάχη του Βέλγου με τον Sebastien Ogier για την πρώτη θέση στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ο Γάλλος έχει βρεθεί επικεφαλής της γενικής κατάταξης, με διαφορά 12,6 δλ. από τον Kalle Rovanpera, ο οποίος ήταν νικητής και αυτής της ειδικής διαδρομής. Ο Φινλανδός επικεφαλής της βαθμολογίας κινήθηκε μόλις 0,2 δλ. ταχύτερα από τον Ogier και η μάχη για τη νίκη θα εκτυλιχθεί μεταξύ τους τώρα. Ο Ogier πιστεύει ότι θα είναι καθαρή μάχη, χωρίς εντολές από την ομάδα.

Ο Dani Sordo, που βρίσκεται στην 3η θέση γενικής κατάταξης με το Hyundai i20 N, είναι 1 λεπτό και 48 δλ. μακριά από την κορυφή και δεν μπορεί να απειλήσει τα προπορευόμενα Toyota. O Ισπανός δίνει μάχη με άλλα δύο πληρώματα της Toyota, τον Elfyn Evans που βρίσκεται μόλις 1,6 δλ. πίσω του στη γενική κατάταξη και έγραψε τον 3ο ταχύτερο χρόνο στην Παύλιανη 2 (6,5 δλ. μακριά από την κορυφή), και τον Takamoto Katsuta, που βρίσκεται 14,1 δλ. πίσω από τον Ουαλό team-mate του. Ο Ott Tanak (M-Sport Ford Puma) ανέβηκε στην 7η θέση.

Αλλαγή επικεφαλής είχαμε και στην κατηγορία WRC2, καθώς ο Yohan Rossell είχε απώλεια πίεσης στο εμπρός αριστερό ελαστικό, ενδεχομένως ήδη πριν από την εκκίνηση της ειδικής διαδρομής, καθώς ένας θεατής του έκανε χειρονομίες δείχνοντας το συγκεκριμένο τροχό πριν ξεκινήσει με το Citroen C3 την Παύλιανη 2. Συνεπώς, ο Gus Greensmith με το Skoda Fabia RS πέρασε επικεφαλής με διαφορά 38,1 δλ. από το Rossel, ενώ και ο Sami Pajari είχε σταματήσει για λίγο μέσα στην ειδική διαδρομή.

Οι δηλώσεις των οδηγών μετά την ΕΔ10 – Παύλιανη 2

SS10-#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN

«Είναι έκπληξη το ότι σταμάτησε ο Thierry, ευτυχώς είναι καλά. Είχαμε πολλή υποστροφή, δεν ήθελα να πάρω παραπάνω ρίσκο».

SS10 – #33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN

«Ήταν μία δύσκολη ειδική. Θα έπρεπε να είναι καλύτερη, ήταν αρκετά δύσκολη».

SS10-#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA

«Καλές συνθήκες, αλλά ο Ott έχει σκληρά ελαστικά και έκανε καλό χρόνο. Για εμάς θα είναι δύσκολα στην επόμενη ειδική».

SS10-#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

«Είναι η πιο νωπή ειδική, δύσκολη σε κάποια σημεία. Η επιλογή των σκληρών ελαστικών δεν ήταν η ιδανική για αυτήν την ειδική, αλλά όχι καταστροφική».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON

«Τουλάχιστον δεν έκανα τετ-α-κε. Ο Dani έχει καταλληλότερα ελαστικά για αυτή την ειδική, αλλά στην επόμενη θα έχουμε εμείς το πλεονέκτημα».

SS10-#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE

«Καθαρή και στεγνή ειδική. Βελτιώσαμε το χρόνο μας, το ευχαριστηθήκαμε».

SS10-#45 Georgios KECHAGIAS / Christos KOUZIONIS

Σταμάτησαν στην ΕΔ με σπασμένη ανάρτηση.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Ειδική διαδρομή 1 / Υπερειδική Πλατεία Νερού
Ειδική διαδρομή 2 / Λουτράκι 1
Ειδική διαδρομή 3 / Πίσια
Ειδική διαδρομή 4 / Λουτράκι 2
Ειδική διαδρομή 5 / Λιβαδειά
Ειδική διαδρομή 6 / Ελάτεια
Ειδική διαδρομή 7 / Παύλιανη 1
Ειδική διαδρομή 8 / Καρούτες 1
Ειδική διαδρομή 9 / Ελευθεροχώρι 1

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!