F1: Στις 9/2 η παρουσίαση της Racing Bulls (AlphaTauri)

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα, η μικρή ομάδα της Red Bull, η τέως γνωστή ως AlphaTauri, που αναμένεται να πάρει το όνομα Racing Bulls, θα πραγματοποιήσει την παρουσίασή της στις 9 Φεβρουαρίου.

F1: Στις 9/2 η παρουσίαση της Racing Bulls (AlphaTauri)

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα, η μικρή ομάδα της Red Bull, η τέως γνωστή ως AlphaTauri, που αναμένεται να πάρει το όνομα Racing Bulls, θα πραγματοποιήσει την παρουσίασή της στις 9 Φεβρουαρίου.

Μόνο τέσσερις από τις 10 ομάδες της Formula 1 έχουν ανακοινώσει επίσημα την ημερομηνία που θα πραγματοποιήσουν την παρουσίασή τους για τη φετινή σεζόν. Ωστόσο, πληροφορίες έχουν διαρρεύσει για άλλες 5 ομάδες, με μόνο τα πλάνα της Haas να μην είναι γνωστά μέχρι στιγμής.

Η τελευταία ομάδα για την οποία διέρρευσε η ημερομηνία παρουσίασης του χρωματισμού είναι η μικρή ιταλική θυγατρική της Red Bull GmbH, που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν με το όνομα AlphaTauri. Με την εμπορική συμφωνία με την ομώνυμη εταιρεία ενδυμάτων (επίσης θυγατρική της Red Bull GmbH) να φτάνει στο τέλος της, η ομάδα θα μετονομαστεί πιθανότατα σε Racing Bulls, όνομα για το οποίο έχει καταθέσει αιτήσεις copyright η Red Bull.

H Racing Bulls αναμένεται να πραγματοποιήσει την παρουσίαση του χρωματισμού της για τη νέα σεζόν μία ημέρα μετά τη Red Bull Racing, και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί (όπως και πέρυσι) στις ΗΠΑ, για αυτό και εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να δούμε σε αυτή το καινούργιο μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας.

Racing Bulls

Το μονοθέσιο της Racing Bulls συναρμολογείται στις εγκαταστάσεις της ομάδας στη Faenza της Ιταλίας, ενώ το αεροδυναμικό τμήμα της ομάδας θα μεταφερθεί από το Bicester στις εγκαταστάσεις της Red Bull στο Milton Keynes, όπου θα χρησιμοποιεί και την αεροδυναμική σήραγγα της μεγάλης ομάδας.

Παράλληλα, η Racing Bulls θα χρησιμοποιεί φέτος περισσότερα εξαρτήματα της Red Bull Technology, η οποία κατασκευάζει τα μονοθέσια της Πρωταθλήτριας ομάδας. Επικεφαλής της ομάδας θα αναλάβει ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Ferrari, ο Γάλλος Laurent Mekies, ενώ η οδηγική σύνθεση θα παραμείνει η ίδια, με τον Αυστραλό Daniel Ricciardo και τον Ιάπωνα Yuki Tsunoda να αγωνίζονται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Alpine άναψε για πρώτη φορά τη μονάδα ισχύος του φετινού της μονοθεσίου, της A524, στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Enstone της Αγγλίας.

Ημερομηνίες παρουσιάσεων για το 2024

5 Φεβρουαρίου: Williams – Νέα Υόρκη (χρωματισμός)
5 Φεβρουαρίου: Stake (Sauber) – Λονδίνο (χρωματισμός)
7 Φεβρουαρίου: Alpine (χρωματισμός)
8 Φεβρουαρίου: Red Bull * (χρωματισμός)
9 Φεβρουαρίου: Racing Bulls * – ΗΠΑ (χρωματισμός)
12 Φεβρουαρίου: Aston Martin – Silverstone
13 Φεβρουαρίου: Ferrari – Fiorano
14 Φεβρουαρίου: MercedesSilverstone
14 Φεβρουαρίου: McLaren *
* Δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση ημερομηνίας ακόμα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!