F1: Στις 12/2 η θα παρουσιαστεί η νέα Aston Martin AMR24

H ομάδα της Aston Martin στη Formula 1, ανακοίνωσε επίσημα ότι θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο για τη σεζόν του 2024 στις 12 Φεβρουαρίου.

F1: Στις 12/2 η θα παρουσιαστεί η νέα Aston Martin AMR24

H ομάδα της Aston Martin στη Formula 1, ανακοίνωσε επίσημα ότι θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο για τη σεζόν του 2024 στις 12 Φεβρουαρίου.

Όπως είχαμε αναφέρει εχθές, η ομάδα της Aston Martin έχει επιλέξει την ημερομηνία της 12ης Φεβρουαρίου για να αποκαλύψει το νέο της μονοθέσιο για το Πρωτάθλημα του 2024 στη Formula 1. Η παρουσίαση της AMR24 θα πραγματοποιηθεί στο Silverstone, όπου εδρεύει η βρετανική ομάδα. Η Aston Martin έγινε η 4η ομάδα που ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία παρουσίασης για το 2024, με τις Stake (Sauber) και Williams να έχουν επιλέξει την 5η Φεβρουαρίου και τη Ferrari να αποκαλύπτει το δικό της μονοθέσιο στο Fiorano στις 13 Φεβρουαρίου.

Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Mercedes και McLaren θα παρουσιάσουν τα δικά τους καινούργια μονοθέσια, W15 και MCL38, αντίστοιχα, στις 14 Φεβρουαρίου, αν και αυτό δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Επίσης, αναφέρεται ότι η Alpine θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση -τουλάχιστον του φετινού χρωματισμού- στις 7 Φεβρουαρίου.

Η Aston Martin θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά με το οδηγικό δίδυμο των Lance Stroll (γιος του ιδιοκτήτη της ομάδας, Lawrence Stroll) και Fernando Alonso, o οποίος στα τέλη Ιουλίου θα γιορτάσει τα 43α του γενέθλια. Η Aston Martin ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν του 2023, με τον Alonso να ανεβαίνει στο βάθρο 6 φορές στους πρώτους 8 αγώνες, αλλά η πορεία της εξέλιξης του μονοθεσίου ήταν απογοητευτική, σε συνδυασμό με κάποιες υποδείξεις που έκανε στο παρασκήνιο η FIA προς την ομάδα όσον αφορά τη λειτουργία της υπερβολικά εύκαμπτης εμπρός αεροτομής, που έπληξαν την απόδοσή της.

Ο Alonso έχει ήδη αναφερθεί στους παράγοντες που ο ίδιος πιστεύει ότι η Aston Martin θα πρέπει να βελτιωθεί ενόψει της φετινής σεζόν: «Νομίζω ότι πρέπει να βρούμε κάποια συνοχή. Ίσως ένα από τα αδύνατα σημεία ήταν ότι το μονοθέσιο πρέπει να λειτουργεί σε ένα πολύ στενό πλαίσιο. Είναι το ίδιο για όλους, αλλά φαίνεται ότι δυσκολευόμαστε λίγο, και θα ήταν ωραίο αν μπορούσαμε να αποδίδουμε πάντα σε σταθερό επίπεδο το 2024».

«Επίσης, αν μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ταχύτητα στις ευθείες, νομίζω ότι αυτό ήταν το αδύνατο σημείο μας όσον αφορά τις επιδόσεις. Πάντα ήμασταν λίγο πιο αργοί στις ευθείες. Αν θέλαμε να είμαστε το ίδιο γρήγοροι με τους άλλους, έπρεπε να μειώσουμε πολύ τη γωνία πρόπτωσης της πίσω αεροτομής και καταλήγαμε να είμαστε αργοί και στις στροφές. Έτσι, αυτός ήταν μάλλον ο κύκλος από τον οποίο δεν μπορούσαμε να βγούμε».

Η Aston Martin χρησιμοποιεί την αεροδυναμική σήραγγα της Mercedes μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή των δικών της εγκαταστάσεων στο Silverstone. Μάλιστα, η γερμανική ομάδα είχε υποχρεώσει τους τεχνικούς της Aston Martin να χρησιμοποιούν διαφορετικές εισόδους πρόσβασης στις εγκαταστάσεις, για να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει η πιθανότητα διαρροής πληροφοριών μεταξύ των δύο οργανισμών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!