F1: Στις 5/2 η παρουσίαση των Williams και Sauber

Οι ομάδες των Williams και Sauber ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν τις παρουσιάσεις τους στις 5 Φεβρουαρίου για το Πρωτάθλημα του 2024 στη Formula 1.

F1: Στις 5/2 η παρουσίαση των Williams και Sauber

Οι ομάδες των Williams και Sauber ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν τις παρουσιάσεις τους στις 5 Φεβρουαρίου για το Πρωτάθλημα του 2024 στη Formula 1.

Με διαφορά μόλις μερικών λεπτών μεταξύ τους, δύο ομάδες της Formula 1, η Williams και η Sauber, ανακοίνωσαν ότι θα παρουσιάσουν το μονοθέσιό τους για τη σεζόν του 2024 την ίδια ημερομηνία: στις 5 Φεβρουαρίου. Η Sauber έχει δεσμευθεί ότι θα παρουσιάσει το νέο μονοθέσιό της, τη C45, στο Λονδίνο, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Όσον αφορά την εκδήλωση της Williams, δεν είναι δεδομένο ότι θα δούμε στις 5 Φεβρουαρίου τη νέα FW46, καθώς πέρυσι, η βρετανική ομάδα είχε παρουσιάσει μόνο το χρωματισμό της αρχικά, ενώ το μονοθέσιο αποκαλύφθηκε στο χειμερινό τεστ δοκιμών εξέλιξης του Μπαχρέιν.

Έπειτα από μία απογοητευτική χρονιά για τη Sauber, που κατέλαβε την 9η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών έχοντας σημειώσει μόλις 16 βαθμούς στην τελευταία χρονιά που αγωνίστηκε με το όνομα της Alfa Romeo, η ελβετική ομάδα θα αλλάξει σχεδιαστική φιλοσοφία για το μονοθέσιό της.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Sauber, Alessandro Alunni Bravi: «Το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς δε θα είναι εξέλιξη του φετινού, επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχουν κάποια όρια σε αυτή την ιδέα, που δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε περαιτέρω. Έτσι, θα έχουμε πραγματικά ένα εντελώς νέο μονοθέσιο, από το πλαίσιο μέχρι την ανάρτηση, τα πάντα, όλους τους τομείς».

Η Williams στοχεύει να κάνει άλλο ένα βήμα προόδου αντίστοιχο με αυτό του 2023 όπου ανέβηκε στην 7η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών από τη 10η και τελευταία που είχε βρεθεί το 2022. Η Williams λειτουργεί πλέον υπό την τεχνική ηγεσία του Pat Fry, τον οποίο απέσπασε από την Alpine.

Η μοναδική άλλη ομάδα που έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής την ημερομηνία στην οποία θα παρουσιάσει το μονοθέσιο του 2024 είναι η Ferrari, η οποία έχει «κάνει κράτηση» για τις 13 Φεβρουαρίου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!