F1: Mercedes και Alpine ανακοίνωσαν ημερομηνίες παρουσίασης

Η ομάδες των Mercedes και Alpine που αγωνίζονται στη Formula 1, ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες στις οποίες θα πραγματοποιήσουν την παρουσίασή τους για τη φετινή σεζόν, ενώ ο Toto Wolff θα παραμείνει στη Mercedes για άλλα τρία χρόνια.

F1: Mercedes και Alpine ανακοίνωσαν ημερομηνίες παρουσίασης

Η ομάδες των Mercedes και Alpine που αγωνίζονται στη Formula 1, ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες στις οποίες θα πραγματοποιήσουν την παρουσίασή τους για τη φετινή σεζόν, ενώ ο Toto Wolff θα παραμείνει στη Mercedes για άλλα τρία χρόνια.

Οι ομάδες των Mercedes και Alpine επιβεβαίωσαν αυτό που είχαμε αναφέρει στις αρχές Ιανουαρίου. Η γερμανική ομάδα θα παρουσιάσει το μονοθέσιό της για τη φετινή σεζόν της Formula 1, την W15, στις 14 Φεβρουαρίου, στο Silverstone, όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει και ένα shakedown 200 χλμ. με ελαστικά επίδειξης την ίδια ημέρα, όπως κάνει συνήθως.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, ιδιοκτήτης του 33% του οργανισμού, υπέγραψε τριετή επέκταση του συμβολαίου του. Η Mercedes κατέχει επίσης το 33% της ομάδας όπως και η Ineos το υπόλοιπο 33%. Οι επικεφαλής αυτών των εταιρειών, Ola Kallenius και Jim Ratcliffe, αντίστοιχα, συμφώνησαν ότι είναι προς το συμφέρον της ομάδας να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Wolff.

O Αυστριακός, που γιόρτασε την Παρασκευή τα 52α γενέθλιά του, δήλωσε: «Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα μεταξύ των τριών μας είναι ότι εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Στο τέλος της ημέρας, ως μέτοχος ο ίδιος, θέλω την καλύτερη απόδοση της επένδυσης. Και η καλύτερη απόδοση της επένδυσης είναι η νίκη».

«Δεν πρόκειται να προσπαθήσω να κρατηθώ σε μια θέση που νομίζω ότι κάποιος θα τα καταφέρει καλύτερα από εμένα. Φροντίζω να έχω γύρω μου ανθρώπους που μπορούν να μου πουν το αντίθετο. Στο τέλος αποφασίσαμε και οι τρεις μας: “Ας το ξανακάνουμε”».

Η Mercedes έλαβε επίσης έγκριση να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Brackley με την κατασκευή πολλαπλών κτιρίων. Πρόκειται για επένδυση 70 εκατομμυρίων λιρών, η οποία θα επιτρέψει στο εργοστάσιο να στεγάζει 1.900 άτομα προσωπικό, από τα 1.250 που είναι σήμερα, σε τομείς που δεν αφορούν αποκλειστικά τη Formula 1. H Mercedes σκοπεύει να χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω επιτόπιων και εξωτερικών πηγών, εγκαθιστώντας επίσης ηλιακά πάνελ στο νέο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων των εγκαταστάσεων.

Alpine

Παράλληλα, η Alpine επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση της φετινής σεζόν των αγωνιστικών της προγραμμάτων σε Formula 1 και WEC (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής) στις 7 Φεβρουαρίου. Εκεί θα παρουσιαστεί ο χρωματισμός για τη φετινή χρονιά, αλλά κατά πάσα πιθανότητα όχι το νέο μονοθέσιο, η Α524.

Η Alpine θα αποκαλύψει και το χρωματισμό του hypercar της για το WEC, καθώς και την πλήρη οδηγική της σύνθεση, μέλος της οποίας αποτελεί και ο Mick Schumacher. Ο Γερμανός οδηγός οποίος θα συνδυάσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με το ρόλο του οδηγού δοκιμών την ομάδα F1 της Mercedes. Την περασμένη Παρασκευή, η Alpine άναψε για πρώτη φορά τη μονάδα ισχύος του φετινού της μονοθεσίου για την F1 στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Enstone της Αγγλίας.

Ημερομηνίες παρουσιάσεων για το 2024

5 Φεβρουαρίου: Williams – Νέα Υόρκη (χρωματισμός)
5 Φεβρουαρίου: Stake (Sauber) – Λονδίνο (χρωματισμός)
7 Φεβρουαρίου: Alpine (χρωματισμός)
8 Φεβρουαρίου: Red Bull * (χρωματισμός)
9 Φεβρουαρίου: Racing Bulls * – ΗΠΑ (χρωματισμός)
12 Φεβρουαρίου: Aston Martin – Silverstone
13 Φεβρουαρίου: Ferrari – Fiorano
14 Φεβρουαρίου: Mercedes – Silverstone
14 Φεβρουαρίου: McLaren *
* Δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση ημερομηνίας ακόμα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!