F1: Στη Mercedes ο τεχνικός της Ferrari Simone Resta

H Mercedes απέσπασε δύο σημαντικούς μηχανολόγους από τη Ferrari, το Simone Resta και τον Enrico Sampo, για να ενισχύσει το τεχνικό τμήμα της ομάδας της στη Formula 1.

F1: Στη Mercedes ο τεχνικός της Ferrari Simone Resta

H Mercedes απέσπασε δύο σημαντικούς μηχανολόγους από τη Ferrari, το Simone Resta και τον Enrico Sampo, για να ενισχύσει το τεχνικό τμήμα της ομάδας της στη Formula 1.

H ομάδα της Mercedes, που έχει ξεκινήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με δύσκολο τρόπο τη χρονιά της, έπειτα από μία μεγάλη περίοδο κυριαρχίας στη Formula 1, ενίσχυσε το τεχνικό τμήμα της ομάδας της με σημαντικές μεταγραφές μηχανολόγων από τη Ferrari. H πιο σημαντική εξ αυτών είναι αυτή του 53χρονου Ιταλού Simone Resta, που διατελούσε τεχνικός διευθυντής της Haas έως το τέλος της περασμένης χρονιάς.

Ο Resta έχει εργαστεί στη Ferrari κάτι λιγότερο από 20 χρόνια και έχει τεράστια εμπειρία στη Formula 1, έχοντας διατελέσει επικεφαλής σχεδιαστής της Scuderia στο παρελθόν, καθώς και τεχνικός διευθυντής της Alfa Romeo (Sauber). Από τον Ιανουάριο είχε επιστρέψει στη Ferrari, αλλά όχι στην ομάδα της F1 και η έξοδός του από τη Haas δεν είχε εξηγηθεί. Ίσως η μεταγραφή του στη Mercedes βρίσκεται πίσω από την απομάκρυνσή του από τη Haas, της οποίας το τεχνικό τμήμα λειτουργεί στο Maranello και χρησιμοποιεί την αεροδυναμική σήραγγα της Ferrari.

Στην ομάδα της Mercedes, o Resta θα αναλάβει το ρόλο του διευθυντή στρατηγικής εξέλιξης και θα συνεργάζεται άμεσα με τον τεχνικό διευθυντή James Allison. Από τον τίτλο της νέας θέσης του Resta φαίνεται ότι θα αναλάβει στη Mercedes κάποια από τα καθήκοντα του Mike Elliott, που παραιτήθηκε στο τέλος της περυσινής χρονιάς από τη θέση του επικεφαλής τεχνικού συμβούλου.

Επίσης, μεταγραφή από τη Ferrari στην ομάδα της Mercedes πήρε και ο Ιταλός Enrico Sampo, o οποίος εργαζόταν στο Maranello τα τελευταία 13 χρόνια (από το 2011), και συγκεκριμένα στο τμήμα του προσομοιωτή της ομάδας της F1. O Sampo ανέλαβε στη Mercedes το ρόλο του επικεφαλής του λογισμικού εφαρμογών απόδοσης, ασχολούμενος και πάλι με τον προσομοιωτή της ομάδα του Brackley.

Ενώ και οι δύο τεχνικοί έχουν ήδη υπογράψει συμφωνία με τη Mercedes, οι όροι των συμβολαίων τους με τη Ferrari σημαίνουν ότι δεν θα είναι σε θέση να προσχωρήσουν στη γερμανική ομάδα έως το 2025. Οι μεταγραφές αυτές αποτελούν μέρος της στρατηγικής της Mercedes να ενισχύσει το τεχνικό της τμήμα.

Η Mercedes ανέθεσε πρόσφατα τα καθήκοντα του Loic Serra, του Γάλλου πρώην διευθυντή απόδοσης της ομάδας, που θα μεταβεί στη Ferrari το 2025, στον David Nelson (ανώτερος αεροδυναμιστής οχήματος), o οποίος εργάζεται στη γερμανική ομάδα εδώ και 19 χρόνια (από το 2005). Ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff και ο James Allison ανανέωσαν πρόσφατα τα συμβόλαιά τους με τη Mercedes, εξασφαλίζοντας συνοχή στα ανώτερα κλιμάκια της διοίκησης.

Στον αντίποδα, από τη Ferrari στη Mercedes θα περάσει μαζί με το Lewis Hamilton και ο διευθυντής εξέλιξης (νεαρών) οδηγών o Βέλγος Jerome D’Ambrosio (πρώην οδηγός της F1), για να αναλάβει την Ακαδημία νεαρών οδηγών του Maranello, αναλαμβάνοντας από τον Jock Clear, ο οποίος έχει επωμιστεί προσωρινά τη διεύθυνση του προγράμματος έπειτα από την επιστροφή του Marco Matassa στη Racing Bulls.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!