F1: O κορυφαίος τεχνικός που απέσπασε η Ferrari από τη Mercedes

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, o υψηλόβαθμος τεχνικός που ο Frederic Vasseur είχε δηλώσει ότι θα καταφθάσει στη Ferrari, είναι ο Loic Serra, νυν διευθυντής απόδοσης της Mercedes.

F1: O κορυφαίος τεχνικός που απέσπασε η Ferrari από τη Mercedes

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, o υψηλόβαθμος τεχνικός που ο Frederic Vasseur είχε δηλώσει ότι θα καταφθάσει στη Ferrari, είναι ο Loic Serra, νυν διευθυντής απόδοσης της Mercedes.

Πριν από ορισμένες εβδομάδες, ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Frederic Vasseur, είχε δηλώσει ότι έχει προσλάβει έναν κορυφαίο τεχνικό από αντίπαλη ομάδα. Ο ιταλικός Τύπος, και συγκεκριμένα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τον 51 ετών Γάλλο Loic Serra, ο οποίος αυτή τη στιγμή εργάζεται για τη Mercedes ως διευθυντής απόδοσης.

O Serra ειδικεύεται στον τομέα των αναρτήσεων, τη δυναμική του πλαισίου, την αλληλεπίδραση των ελαστικών με αυτό και τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής πλατφόρμας του μονοθεσίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, απομένει να επιλυθούν ορισμένες νομικές λεπτομέρειες όσον αφορά την αποδέσμευση του Serra από τη Mercedes, αλλά αυτό δεν προβλέπεται να αποτρέψει τη μετάβαση του Γάλλου στο Maranello.

Έχοντας αποφοιτήσει από το Πολυτεχνείο του Παρισιού, ο Loic Serra ξεκίνησε την καριέρα του στο αγωνιστικό τμήμα της Michelin, ως μηχανολόγος αλληλεπίδρασης οχήματος/ελαστικών. Εκεί εργάστηκε από το 1996 έως το 2006, που η γαλλική εταιρεία αποχώρησε από τη Formula 1.

Στη συνέχεια έγινε επικεφαλής απόδοσης οχήματος στην ομάδα της BMW Sauber, όπου παρέμεινε έως τις αρχές του 2010, αφού η βαυαρική εταιρεία πούλησε την ελβετική ομάδα ξανά στον ιδρυτή της, Peter Sauber. Έκτοτε, ο Serra εργάζεται στην ομάδα της Mercedes, αρχικά ως επικεφαλής μηχανολογίας οχήματος.

Το 2013 ο Γάλλος έγινε επικεφαλής δυναμικής οχήματος στο Brackley και από το 2018 καταλαμβάνει το ρόλο του επικεφαλής απόδοσης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Frederic Vasseur, ο Serra θα ξεκινήσει να εργάζεται στο μονοθέσιο του 2025, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά τα καθήκοντα του David Sanchez, που θα προσχωρήσει στη McLaren.

Η Ferrari είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει τον 48χρονο Γάλλο τεχνικό διευθυντή της Red Bull, Pierre Wache, ο οποίος όμως εξασφάλισε ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα του Milton Keynes, πιθανότατα με υψηλότερες απολαβές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο paddock του Hungaroring, παρών με τα χρώματα της Ferrari είναι και ο αγωνιστικός διευθυντής της, Laurent Mekies, ο οποίος θα συνεχίσει να εργάζεται στο Maranello έως τις 31 Ιουλίου και θα μεταβεί το 2024 στην AlphaTauri, για να αναλάβει επικεφαλής της.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!