F1: Αποχώρησε από τη Haas ο τεχνικός διευθυντής Simone Resta

Ο Ιταλός Simone Resta αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Haas στη Formula 1, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

F1: Αποχώρησε από τη Haas ο τεχνικός διευθυντής Simone Resta

Ο Ιταλός Simone Resta αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Haas στη Formula 1, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ιταλικό Motorsport, ο 53χρονος Ιταλός Simone Resta άφησε τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Haas, λίγο πριν παρουσιαστεί το φετινό μονοθέσιο της μικρής αμερικανικής ομάδας για τη σεζόν του 2024 στη Formula 1. Ο τεχνικός από την Imola είχε προσχωρήσει στη Haas το 2021, λόγω προσωπικών διαφωνιών με τον τότε επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto.

H περυσινή σεζόν δεν ήταν καλή για τη Haas, η οποία ολοκλήρωσε τη χρονιά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και πραγματοποίησε μεγάλες αναβαθμίσεις προς το τέλος της σεζόν, αλλάζοντας το σχεδιασμό των καλυμμάτων των ψυγείων της VF-23, χωρίς όμως να δει καθαρή βελτίωση στην απόδοση.

Ο Simone Resta ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 από την ομάδα της Minardi (νυν AlphaTauri) το 1988 στον τομέα έρευνας και εξέλιξης και το 2001 μετέβη στη Ferrari, όπου ανήλθε έως τη θέση του επικεφαλής σχεδιαστή το 2014 από τον τότε πρόεδρο του Cavallino Rampante, Sergio Marchionne. Η κακή σχέση του Resta με τον Mattia Binotto, που έγινε επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος της Scuderia το 2016, οδήγησε το μηχανολόγο από την Imola στη Sauber το 2018, όπου έγινε τεχνικός διευθυντής.

Η Ferrari τον κάλεσε ξανά πίσω το 2019, αλλά ο Binotto τον είχε τοποθετήσει σε παραγκωνισμένη θέση, οπότε ο Resta αναχώρησε για τη Haas το 2021. Ωστόσο, εξακολουθούσε να εργάζεται στο Maranello, αφού εκεί στεγάζονται τα γραφεία του τεχνικού τμήματος της αμερικανικής ομάδας, που συνεργάζεται στενά με τη Ferrari.

Με τον Binotto να αποτελεί παρελθόν για τη Ferrari, δεν αποκλείεται ο Resta να επιστρέψει στη Scuderia, αν και κάποιοι αναφέρουν ότι δεν είναι πολύ πρόθυμος να εργαστεί ξανά στο Cavallino Rampante. Ένας άλλος πιθανός προορισμός θα μπορούσε να είναι και η Sauber (Stake), αν και εκεί, τεχνικός διευθυντής είναι από τα μέσα της περυσινής χρονιάς ο James Key.

F1 - Simone Resta

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!