F1 – Επίσημο: Ο Lewis Hamilton στη Ferrari το 2025

Η Ferrari ανακοίνωσε επίσημα ότι ο 7 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton θα αγωνίζεται με τα χρώματά της από το 2025, έχοντας υπογράψει πολυετή (2+1) συμφωνία.

F1 – Επίσημο: Ο Lewis Hamilton στη Ferrari το 2025

Η Ferrari ανακοίνωσε επίσημα ότι ο 7 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton θα αγωνίζεται με τα χρώματά της από το 2025, έχοντας υπογράψει πολυετή (2+1) συμφωνία.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε ότι ο Βρετανός 7 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, θα προσχωρήσει στην ομάδα της το 2025, έχοντας υπογράψει πολυετές συμβόλαιο. Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο Leo Turrini, πάντα καλά ενημερωμένο για τα θέματα της Ferrari, το συμβόλαιο του Lewis Hamilton είναι 2+1, δηλαδή διετές με επιλογή ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο (έως το τέλος του 2027).

Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο Carlo Vanzini, ο Charles Leclerc γνώριζε για τις διαπραγματεύσεις του Hamilton με τη Ferrari όταν υπέγραψε την καινούργια του συμφωνία (3+2 ετών, με απολαβές 30 εκατ. δολαρίων ετησίως), ενώ ο Carlos Sainz το γνωρίζει εδώ και δύο εβδομάδες. Ο Ισπανός ανέφερε ότι θα ανακοινώσει τα μελλοντικά του σχέδια εν ευθέτω χρόνω.

Διαβάστε: Οι λόγοι και οι επιπτώσεις της μεταγραφής του Hamilton στη Ferrari

Φαίνεται ότι ο Hamilton ενεργοποίησε έναν όρο του διετούς συμβολαίου του με τη Mercedes, o οποίος του επέτρεψε να αφήσει τη γερμανική ομάδα ένα χρόνο νωρίτερα, έπειτα από μία φανταστική πορεία μαζί της. Από το 2013, ο Hamilton κατέκτησε με την ομάδα της Mercedes 6 τίτλους, 82 νίκες, 78 pole position, ανέβηκε στο βάθρο 148 φορές.

Ο Hamilton δήλωσε: «Έχω περάσει 11 καταπληκτικά χρόνια με αυτή την ομάδα και είμαι πολύ περήφανος για όσα έχουμε πετύχει μαζί. Η Mercedes είναι μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών. Είναι ένα μέρος όπου μεγάλωσα, οπότε η απόφαση να φύγω ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε ποτέ να πάρω».

«Όμως η ώρα είναι κατάλληλη για να κάνω αυτό το βήμα και είμαι ενθουσιασμένος που θα αναλάβω μια νέα πρόκληση. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την απίστευτη υποστήριξη της οικογένειάς μου στη Mercedes, ειδικά του Toto (Wolff) για τη φιλία και την ηγεσία του, και θέλω να τελειώσουμε μαζί με ένα υψηλό επίπεδο. Είμαι 100% αφοσιωμένος στο να φέρω την καλύτερη δυνατή απόδοση αυτή τη σεζόν και να κάνω την τελευταία μου χρονιά με τα ασημένια βέλη μια αξιομνημόνευτη χρονιά».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!