F1: O Mekies πήρε στην AlphaTauri τεχνικό από τη Ferrari

O νέος επικεφαλής της ομάδας της AlphaTauri, Laurent Mekies, έφερε μαζί του από τη Ferrari έναν παλιό γνώριμο της θυγατρικής ομάδας της Red Bull.

F1: O Mekies πήρε στην AlphaTauri τεχνικό από τη Ferrari

O νέος επικεφαλής της ομάδας της AlphaTauri, Laurent Mekies, έφερε μαζί του από τη Ferrari έναν παλιό γνώριμο της θυγατρικής ομάδας της Red Bull.

O 46χρονος Γάλλος Laurent Mekies, πρώην αθλητικός διευθυντής της Ferrari στη Formula 1, είναι από την 1η Ιανουαρίου ο νέος επικεφαλής της AlphaTauri, η οποία αναμένεται να αλλάξει φέτος όνομα σε Racing Bulls. Ο Mekies επιστρέφει ξανά στη μικρή ιταλική ομάδα από την οποία αποχώρησε το 2014 (για να μεταβεί στη FIA) και ήδη πήρε μαζί του ένα τεχνικό, ενώ αναφέρεται ότι θέλει να προσελκύσει κι άλλους τεχνικούς από το Maranello.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, η Ferrari ανακοίνωσε ότι τη διεύθυνση της Ακαδημίας νεαρών οδηγών της (FDA) θα αναλάβει ο Βρετανός Jock Clear, πρώην μηχανολόγος αγώνα των Jacques Villeneuve και μηχανολόγος απόδοσης των Michael Schumacher και Lewis Hamilton, πριν μεταβεί στη Ferrari το 2015 και γίνει σύμβουλος οδηγών, αναλαμβάνοντας την προσαρμογή του Charles Leclerc στη Scuderia.

O Clear θα αντικαταστήσει τον Marco Matassa ως επικεφαλής της FDA και στην ανακοίνωση της Ferrari αναφερόταν ότι ο Ιταλός θα ξεκινούσε μία καινούργια επαγγελματική περιπέτεια και σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere dello Sport, θα μεταβεί στην AlphaTauri.

Ο Marco Matassa είναι παλιός… γνώριμος της AlphaTauri, καθώς ήταν μηχανολόγος αγώνα των Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat, Carlos Sainz και Pierre Gasly στην προηγούμενη ενσάρκωσή της, την Toro Rosso, πριν προσχωρήσει στη Ferrari το 2018. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Mekies θέλει να προσελκύσει στη μικρή ιταλική ομάδα και άλλους τεχνικούς από τη Ferrari, των οποίων γνωρίζει τον αριθμό τηλεφώνου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πολύπειρος Αυστριακός Franz Tost, ο επικεφαλής της AlphaTauri τον οποίο αντικατέστησε ο Mekies, αναμένεται να συζητήσει με τη διοίκηση της Red Bull στις 15 Ιανουαρίου το ενδεχόμενο να διατηρήσει συμβουλευτικό ρόλο στην ομάδα την οποία υπηρέτησε για 18 χρόνια.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι δεν αποτελεί πλέον μέλος του προσωπικού της Ferrari ο Ισπανός Inaki Rueda, πρώην επικεφαλής στρατηγικής της Scuderia από το 2015 έως το 2022, ο οποίος αντικαταστάθηκε στις αρχές της περασμένης χρονιάς από το Ravin Jain.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!