EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Δηλώσεις μετά τον τερματισμό

Διαβάστε τις δηλώσεις των οδηγών έπειτα από τον τερματισμό του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023, όπου ο Kalle Rovanpera κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του στα ελληνικά χώματα, επικρατώντας και στην τελική Power Stage, για να επεκτείνει το βαθμολογικό του προβάδισμα στο Πρωτάθλημα Οδηγών.

EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Δηλώσεις μετά τον τερματισμό

Διαβάστε τις δηλώσεις των οδηγών έπειτα από τον τερματισμό του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023, όπου ο Kalle Rovanpera κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του στα ελληνικά χώματα, επικρατώντας και στην τελική Power Stage, για να επεκτείνει το βαθμολογικό του προβάδισμα στο Πρωτάθλημα Οδηγών.

Άλλο ένα Ράλλυ Ακρόπολις έφτασε στο τέλος του και είχε ξανά τα συστατικά που κάνουν τον εθνικό μας αγώνα μοναδικό, με απροσδόκητες ανατροπές και σκληρές δοκιμασίες για πληρώματα και αυτοκίνητα. Ο Kalle Rovanpera, με την 3η φετινή του νίκη και τη 2η στο Ράλλυ Ακρόπολις, επέκτεινε το προβάδισμά του επί του team-mate του στην Toyota, Elfyn Evans, στο Πρωτάθλημα Οδηγών στους 33 βαθμούς (200-167), κερδίζοντας και την Power Stage.

Αυτή ήταν η 11η νίκη του Rovanpera (ο οποίος τρεις εβδομάδες θα γίνει 23 ετών ) στο WRC, και έτσι ισοφάρισε στον πίνακα των οδηγών με τις περισσότερες νίκες δύο θρύλους του παρελθόντος: το Stig Blomqvist και τον Timo Salonen. Ο Evans τερμάτισε στη δεύτερη θέση, επικρατώντας στη μάχη του με τον Dani Sordo, που «παίχτηκε» στα δευτερόλεπτα. Ο Ισπανός οδηγός έφτασε τις 56 παρουσίες στο βάθρο, ισοφαρίζοντας άλλον ένα θρύλο του παρελθόντος, τον Markku Alen.

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN
«Ήταν μια δύσκολη βδομάδα με σκληρές συνθήκες που ξεκίνησαν από τις αναγνωρίσεις. Ξεκινώντας πρώτος δεν περίμενα ένα καλό αποτέλεσμα, οπότε το συναίσθημα είναι υπέροχο. Είναι καλό να μαζεύουμε νίκες, η επόμενη πρόκληση είναι ο τίτλος και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό. Ήταν μεγάλη δοκιμασία και για τους ανθρώπους εδώ και ήταν πολύ όμορφο που είδαμε τόσους πολλούς Έλληνες θεατές στις ειδικές, σε αυτές τις δύσκολες γι΄ αυτούς στιγμές. Ήταν όμορφο που καταφέραμε να τους δώσουμε λίγη χαρά».

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN
«Σταθήκαμε τυχεροί που παραμείναμε στο ράλλυ μετά το πρόβλημα με το ψυγείο. Χάσαμε βέβαια πάνω από ένα λεπτό, αλλά το γεγονός πως είμαστε δεύτεροι θα πρέπει να μας χαροποιεί. Αποτελεί πάντα μεγάλη πρόκληση η οδήγηση σε αυτό το ράλλυ. Ίσως δεν προσφέρει τον ίδιο ενθουσιασμό και τη συγκίνηση ενός ράλλυ στη Φινλανδία ή την Εσθονία, αλλά έχει τις δικές του προκλήσεις. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το πρωτάθλημα».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE
«Θα μπορούσε να είναι πολύ καλά τα πράγματα, θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει τη νίκη, αλλά δυστυχώς τα χθεσινά προβλήματα έβαλαν ένα πρόωρο τέλος στις ελπίδες για τη νίκη και τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ήταν ένα απογοητευτικό Σαββατοκύριακο. Οι ειδικές ήταν πολύ ωραίες για να είμαι ειλικρινής, μου άρεσε η οδήγηση, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που αξίζαμε».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA
«Μου άρεσαν οι ειδικές, το διασκέδασα. Είναι δύσκολο να πεις τι θα μπορούσε να έχει συμβεί, τα πάντα είναι πιθανά στα ράλλυ».

#17 Sebástien OGIER / Vincent LANDAIS
«Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Μετά την καταιγίδα η οργάνωση έκανε πολύ καλή δουλειά για να συνεχιστεί το ράλλυ και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε γι΄ αυτό».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM
«Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα την Παρασκευή και το Σάββατο και χάσαμε πολύ χρόνο, αλλά σίγουρα ήταν σημαντικό ότι τερματίσαμε. Τελικά το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο κακό, αλλά απέχει πολύ από το ιδανικό. Οι ειδικές ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων και οι διοργανωτές έκαναν καλή δουλειά. Δεν έχω κανένα παράπονο».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο ράλλυ. Πέρσι ήταν η πρώτη μου φορά εδώ και δεν έμεινα ικανοποιημένος από την επίδοσή μου. Φέτος το αυτοκίνητο λειτούργησε άψογα και ευχαριστήθηκα τις ειδικές. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες και σκληρές, είναι ένα πραγματικά απαιτητικό ράλλυ. Ανυπομονώ πραγματικά να βρεθώ στο βάθρο του Ακρόπολις κάποια στιγμή στο μέλλον -θα σήμαινε πολλά για μένα».

#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA
«Συνέβησαν πολλά, όπως σε ένα κανονικό ράλλυ Ακρόπολις, αλλά καταφέραμε να επιβιώσουμε. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ράλλυ το φετινό, λόγω των συνθηκών. Δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, θα ήθελα να έχω πετύχει καλύτερο ρυθμό, αλλά η τρίτη θέση δεν είναι άσχημη».

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE
«Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς. Ήθελα να είμαι ο πρώτος Έλληνας και το καταφέραμε. Δεν υπήρχε έντονος ανταγωνισμός, γιατί οι καλύτεροι αντίπαλοι -όπως ο Λάμπρος, ο Αλέξανδρος και ο Παναγιώτης- εγκατέλειψαν. Παρόλα αυτά κάναμε καλό αγώνα, χωρίς προβλήματα και κλαταρίσματα, και πετύχαμε μια καλή θέση στη γενική κατάταξη. Το διασκεδάσαμε σε όλες τις ειδικές».

WRC2

#20 Andreas MIKKELSEN / Torstein ERIKSEN
«Αυτή είναι μια σπουδαία νίκη για εμάς. Την Παρασκευή η κατάσταση έδειχνε δύσκολη, αλλά πιέσαμε και καταφέραμε να επιστρέψουμε. Αναμφίβολα πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες νίκες μου. Οι ειδικές ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και η οργάνωση έκανε εξαιρετική δουλειά για να τις επαναφέρει μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν τις προηγούμενες μέρες. Οι οργανωτές κατάφεραν να κάνουν το Ράλλυ, και τους ευχαριστούμε».

#21 Yohan ROSSEL / Arnaud DUNAND
«Συγχαρητήρια στην οργάνωση, δεν ήταν καθόλου εύκολη η διεξαγωγή αυτού του ράλλυ. Είναι η τρίτη μου συμμετοχή, και πραγματικά είναι ο αγαπημένος μου χωμάτινος αγώνας, αλλά και ο πιο δύσκολος».

#24 Fergus GREENSMITH / Jonas ANDERSSON
«Δεν ήταν άσχημο αποτέλεσμα για εμάς, αν και θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα αν δεν είχαμε κάποια προβλήματα με το αυτοκίνητο. Αυτά μας κόστισαν χρόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα και πιθανότατα τη νίκη. Αυτό μας απογοητεύει, αλλά η δεύτερη θέση δεν είναι καθόλου κακό αποτέλεσμα».

#25 Kajetan KAJETANOWICZ / Maciej SZCZEPANIAK
«Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, όπως φυσικά και οι ειδικές διαδρομές. Πάντα απολαμβάνω το Ακρόπολις και τους θεατές στις ειδικές. Το έχουν βελτιώσει μέσα στο χρόνο και είμαστε πάντα χαρούμενοι που ερχόμαστε εδώ. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στην πρώτη τριάδα, αλλά μετά από δύο κλαταρίσματα χάθηκαν όλα. Ίσως όχι όλα, αφού έπειτα από όσα συνέβησαν η έκτη θέση δεν είναι ένα κακό αποτέλεσμα».

#26 Nikolay GRYAZIN / Konstantin ALEKSANDROV
«Την Παρασκευή και την Κυριακή όλα πήγαν καλά, αφού το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλό και ο ρυθμός γρήγορος. Όμως, το Σάββατο χτυπήσαμε σε μία πέτρα στην πρώτη ειδική και αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε. Κάτι που μας στοίχισε ένα καλό αποτέλεσμα».

#27 Adrien FOURMAUX / Alexandre CORIA
«Την Παρασκευή ήμασταν πρώτοι στην κατηγορία, αλλά κλαταρίσματα μας κόστισαν πολύ χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, καταφέραμε να σκαρφαλώσουμε από τη 12η στην 4η θέση, αλλά και να πάρουμε αρκετούς βαθμούς στην Power Stage. Μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα».

#28 Marco BULACIA / Diego VALLEJO
«Μέχρι χθες που κάναμε ένα λάθος, ήμασταν ανταγωνιστικοί και βρισκόμασταν στη μάχη για τη νίκη στην κατηγορία μας. Είμαστε ικανοποιημένοι με την ταχύτητά μας. Οι ειδικές δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση λόγω των βροχοπτώσεων, αλλά οι οργανωτές έκαναν πολύ καλή δουλειά έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας».

#29 Martin PROKOP / Michal ERNST
«Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας. Μετά τις Αναγνωρίσεις θεώρησα ότι ο αγώνας δε θα μπορέσει να ξεκινήσει. Όμως, στο τέλος αποδείχθηκε ένα πολύ ωραίο ράλλυ, που αποτέλεσε μια τεράστια πρόκληση. Γνωρίσαμε νέες εμπειρίες και το ευχαριστηθήκαμε. Ήταν διαφορετικά σε σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει, αλλά μου άρεσε».

#30 Miko MARCZYK / Szymon GOSPODARCZYK
«Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να φτάσουμε στον τερματισμό. Το Σάββατο είχαμε κάποιο μηχανικό πρόβλημα και αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε για πέντε λεπτά, ενώ στη συνέχεια είχαμε και κλαταρίσματα. Δεν ήταν ο τέλειος αγώνας για εμάς, αλλά καταφέραμε να φτάσουμε εδώ και ελπίζω την επόμενη φορά να τα πάμε ακόμα καλύτερα».

#32 Grégoire MUNSTER / Louis LOUKA
«Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός. Καταφέραμε να αποφύγουμε τα προβλήματα, αν και είχαμε δύο κλαταρίσματα. Στο τέλος όμως καταφέραμε να έρθουμε εδώ. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός στην κατηγορία και εμείς έχουμε λιγότερη εμπειρία. Όμως καταφέραμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, και είμαστε ικανοποιημένοι για αυτό».

#34 Lauri JOONA / Tuukka SHEMEIKKA
«Ο αγώνας ήταν μια περιπέτεια που ξεκίνησε από τις Αναγνωρίσεις. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Οι ειδικές ήταν σκληρές, αλλά καταφέραμε να βρούμε καλό ρυθμό. Ήταν πολύ δύσκολο να καταφέρουμε να αποφύγουμε τα κλαταρίσματα».

#38 Alejandro CACHÓN / Alejandro LOPEZ
«Δεν ήταν εύκολος αγώνας. Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή εδώ, και αποδείχθηκε πολύ δύσκολη η διαδικασία των σημειώσεων και των Αναγνωρίσεων, λόγω του καιρού. Αυτό μας προκάλεσε αρκετά προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι ειδικές ήταν σκληρές και απαιτητικές, αλλά μου άρεσαν. Ελπίζω να καταφέρω να συμμετέχω και του χρόνου».

#44 Gaurav GILL / Glenn MACNEALL
«Ο αγώνας ήταν δύσκολος, όπως αρμόζει σε ένα Ακρόπολις. Οι συνθήκες φέτος αποτέλεσαν μια τεράστια πρόκληση για εμάς. Κάθε ειδική ήταν διαφορετική από τις άλλες, με αποτέλεσμα να δυσκολευτούμε να βρούμε ρυθμό και την απαιτούμενη ταχύτητα. Αυτό όμως ίσχυε για όλους, και την επόμενη χρονιά θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι».

#47 Vasileios VELANIS / Ioannis VELANIS
«Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις ήταν από τα πιο σκληρά που έχουμε κάνει στην καριέρα μας. Είμαστε τυχεροί, γιατί η ζημιά που πάθαμε στο τιμόνι μάς πέτυχε στην απλή. Ήταν μια πολύ δύσκολη εμπειρία και για την οργάνωση, γιατί ήρθαν τα πάνω κάτω. Είμαστε εδώ αλώβητοι και ήταν μια σημαντική επιτυχία για εμάς και την ομάδα. Οι ειδικές ήταν πολύ σκληρές λόγω των καιρικών συνθηκών».

#48 Chrysostomos KARELLIS / Ilias PANAGIOTOUNIS
«Καταφέραμε να φτάσουμε στον τερματισμό και αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς. Η τελευταία ημέρα ήταν καλή, με πολύ ωραίες ειδικές. Όλα πήγαν καλά!»

#49 Marios XANTHAKOS / Nikolaos KARATHANASIS
«Τα συναισθήματά μας είναι ανάμικτα. Κρατώ τα θετικά, τις εμπειρίες που ζήσαμε όλες αυτές τις μέρες. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, κλαταρίσματα, αλλά και το πρόβλημα χθες με την ανάρτηση. Παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που αντιμετωπίσαμε τέτοιες συνθήκες, μείναμε ψύχραιμοι – είχαμε προετοιμαστεί άλλωστε και για αυτό το κομμάτι στο πλαίσιο της συνολικής μας προετοιμασίας».

#50 Miguel DÍAZABOITIZ / Diego SAN JUAN DE EUSEBIO
«Φέτος η χρονιά είχε πολλά πάνω κάτω. Αισθάνθηκα άνετα στις λασπωμένες ειδικές, αν και στη συνέχεια στέγνωσαν πολύ γρήγορα. Οι οργανωτές έκαναν πολύ καλή δουλειά, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο σε αυτές τις συνθήκες».

#51 Georgios VASILAKIS / Theodoros CHATZITHEODORIDIS
«Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν διαφορετικό σε ό,τι αφορά τον καιρό. Σε κάποιους άρεσε, σε άλλους όχι. Εμένα ωστόσο μου άρεσε πολύ, διότι μου θύμισε το Ράλλυ Κένυας, και λίγο Αγγλία. Μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε και σε άλλο τερέν εκτός από το κλασικό Ακρόπολις με τις πέτρες και τη ζέστη».

Άλλες συμμετοχές

#20 Andreas MIKKELSEN / Torstein ERIKSEN
«Αυτή είναι μια σπουδαία νίκη για εμάς. Την Παρασκευή η κατάσταση έδειχνε δύσκολη, αλλά πιέσαμε και καταφέραμε να επιστρέψουμε. Αναμφίβολα πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες νίκες μου. Οι ειδικές ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και η οργάνωση έκανε εξαιρετική δουλειά για να τις επαναφέρει μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν τις προηγούμενες μέρες. Οι οργανωτές κατάφεραν να κάνουν το Ράλλυ, και τους ευχαριστούμε».

#21 Yohan ROSSEL / Arnaud DUNAND
«Συγχαρητήρια στην οργάνωση, δεν ήταν καθόλου εύκολη η διεξαγωγή αυτού του ράλλυ. Είναι η τρίτη μου συμμετοχή, και πραγματικά είναι ο αγαπημένος μου χωμάτινος αγώνας, αλλά και ο πιο δύσκολος».

#24 Fergus GREENSMITH / Jonas ANDERSSON
«Δεν ήταν άσχημο αποτέλεσμα για εμάς, αν και θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα αν δεν είχαμε κάποια προβλήματα με το αυτοκίνητο. Αυτά μας κόστισαν χρόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα και πιθανότατα τη νίκη. Αυτό μας απογοητεύει, αλλά η δεύτερη θέση δεν είναι καθόλου κακό αποτέλεσμα».

#25 Kajetan KAJETANOWICZ / Maciej SZCZEPANIAK
«Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, όπως φυσικά και οι ειδικές διαδρομές. Πάντα απολαμβάνω το Ακρόπολις και τους θεατές στις ειδικές. Το έχουν βελτιώσει μέσα στο χρόνο και είμαστε πάντα χαρούμενοι που ερχόμαστε εδώ. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στην πρώτη τριάδα, αλλά μετά από δύο κλαταρίσματα χάθηκαν όλα. Ίσως όχι όλα, αφού έπειτα από όσα συνέβησαν η έκτη θέση δεν είναι ένα κακό αποτέλεσμα».

#26 Nikolay GRYAZIN / Konstantin ALEKSANDROV
«Την Παρασκευή και την Κυριακή όλα πήγαν καλά, αφού το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλό και ο ρυθμός γρήγορος. Όμως, το Σάββατο χτυπήσαμε σε μία πέτρα στην πρώτη ειδική και αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε. Κάτι που μας στοίχισε ένα καλό αποτέλεσμα».

#27 Adrien FOURMAUX / Alexandre CORIA
«Την Παρασκευή ήμασταν πρώτοι στην κατηγορία, αλλά κλαταρίσματα μας κόστισαν πολύ χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, καταφέραμε να σκαρφαλώσουμε από τη 12η στην 4η θέση, αλλά και να πάρουμε αρκετούς βαθμούς στην Power Stage. Μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα».

#28 Marco BULACIA / Diego VALLEJO
«Μέχρι χθες που κάναμε ένα λάθος, ήμασταν ανταγωνιστικοί και βρισκόμασταν στη μάχη για τη νίκη στην κατηγορία μας. Είμαστε ικανοποιημένοι με την ταχύτητά μας. Οι ειδικές δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση λόγω των βροχοπτώσεων, αλλά οι οργανωτές έκαναν πολύ καλή δουλειά έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας».

#29 Martin PROKOP / Michal ERNST
«Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας. Μετά τις Αναγνωρίσεις θεώρησα ότι ο αγώνας δε θα μπορέσει να ξεκινήσει. Όμως, στο τέλος αποδείχθηκε ένα πολύ ωραίο ράλλυ, που αποτέλεσε μια τεράστια πρόκληση. Γνωρίσαμε νέες εμπειρίες και το ευχαριστηθήκαμε. Ήταν διαφορετικά σε σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει, αλλά μου άρεσε».

#30 Miko MARCZYK / Szymon GOSPODARCZYK
«Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να φτάσουμε στον τερματισμό. Το Σάββατο είχαμε κάποιο μηχανικό πρόβλημα και αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε για πέντε λεπτά, ενώ στη συνέχεια είχαμε και κλαταρίσματα. Δεν ήταν ο τέλειος αγώνας για εμάς, αλλά καταφέραμε να φτάσουμε εδώ και ελπίζω την επόμενη φορά να τα πάμε ακόμα καλύτερα».

#32 Grégoire MUNSTER / Louis LOUKA
«Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός. Καταφέραμε να αποφύγουμε τα προβλήματα, αν και είχαμε δύο κλαταρίσματα. Στο τέλος όμως καταφέραμε να έρθουμε εδώ. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός στην κατηγορία και εμείς έχουμε λιγότερη εμπειρία. Όμως καταφέραμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, και είμαστε ικανοποιημένοι για αυτό».

#34 Lauri JOONA / Tuukka SHEMEIKKA
«Ο αγώνας ήταν μια περιπέτεια που ξεκίνησε από τις Αναγνωρίσεις. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Οι ειδικές ήταν σκληρές, αλλά καταφέραμε να βρούμε καλό ρυθμό. Ήταν πολύ δύσκολο να καταφέρουμε να αποφύγουμε τα κλαταρίσματα».

#38 Alejandro CACHÓN / Alejandro LOPEZ
«Δεν ήταν εύκολος αγώνας. Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή εδώ, και αποδείχθηκε πολύ δύσκολη η διαδικασία των σημειώσεων και των Αναγνωρίσεων, λόγω του καιρού. Αυτό μας προκάλεσε αρκετά προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι ειδικές ήταν σκληρές και απαιτητικές, αλλά μου άρεσαν. Ελπίζω να καταφέρω να συμμετέχω και του χρόνου».

#44 Gaurav GILL / Glenn MACNEALL
«Ο αγώνας ήταν δύσκολος, όπως αρμόζει σε ένα Ακρόπολις. Οι συνθήκες φέτος αποτέλεσαν μια τεράστια πρόκληση για εμάς. Κάθε ειδική ήταν διαφορετική από τις άλλες, με αποτέλεσμα να δυσκολευτούμε να βρούμε ρυθμό και την απαιτούμενη ταχύτητα. Αυτό όμως ίσχυε για όλους, και την επόμενη χρονιά θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι».

#47 Vasileios VELANIS / Ioannis VELANIS
«Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις ήταν από τα πιο σκληρά που έχουμε κάνει στην καριέρα μας. Είμαστε τυχεροί, γιατί η ζημιά που πάθαμε στο τιμόνι μάς πέτυχε στην απλή. Ήταν μια πολύ δύσκολη εμπειρία και για την οργάνωση, γιατί ήρθαν τα πάνω κάτω. Είμαστε εδώ αλώβητοι και ήταν μια σημαντική επιτυχία για εμάς και την ομάδα. Οι ειδικές ήταν πολύ σκληρές λόγω των καιρικών συνθηκών».

#48 Chrysostomos KARELLIS / Ilias PANAGIOTOUNIS
«Καταφέραμε να φτάσουμε στον τερματισμό και αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς. Η τελευταία ημέρα ήταν καλή, με πολύ ωραίες ειδικές. Όλα πήγαν καλά!»

#49 Marios XANTHAKOS / Nikolaos KARATHANASIS
«Τα συναισθήματά μας είναι ανάμικτα. Κρατώ τα θετικά, τις εμπειρίες που ζήσαμε όλες αυτές τις μέρες. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, κλαταρίσματα, αλλά και το πρόβλημα χθες με την ανάρτηση. Παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που αντιμετωπίσαμε τέτοιες συνθήκες, μείναμε ψύχραιμοι – είχαμε προετοιμαστεί άλλωστε και για αυτό το κομμάτι στο πλαίσιο της συνολικής μας προετοιμασίας».

#50 Miguel DÍAZABOITIZ / Diego SAN JUAN DE EUSEBIO
«Φέτος η χρονιά είχε πολλά πάνω κάτω. Αισθάνθηκα άνετα στις λασπωμένες ειδικές, αν και στη συνέχεια στέγνωσαν πολύ γρήγορα. Οι οργανωτές έκαναν πολύ καλή δουλειά, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο σε αυτές τις συνθήκες».

#51 Georgios VASILAKIS / Theodoros CHATZITHEODORIDIS
«Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν διαφορετικό σε ό,τι αφορά τον καιρό. Σε κάποιους άρεσε, σε άλλους όχι. Εμένα ωστόσο μου άρεσε πολύ, διότι μου θύμισε το Ράλλυ Κένυας, και λίγο Αγγλία. Μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε και σε άλλο τερέν εκτός από το κλασικό Ακρόπολις με τις πέτρες και τη ζέστη».

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Ειδική διαδρομή 1 / Υπερειδική Πλατεία Νερού
Ειδική διαδρομή 2 / Λουτράκι 1
Ειδική διαδρομή 3 / Πίσια
Ειδική διαδρομή 4 / Λουτράκι 2
Ειδική διαδρομή 5 / Λιβαδειά
Ειδική διαδρομή 6 / Ελάτεια
Ειδική διαδρομή 7 / Παύλιανη 1
Ειδική διαδρομή 8 / Καρούτες 1

Ειδική διαδρομή 9 / Ελευθεροχώρι 1
Ειδική διαδρομή 10 / Παύλιανη 2
Ειδική διαδρομή 11 / Καρούτες 2
Ειδική διαδρομή 12 / Ελευθεροχώρι 2
Ειδική διαδρομή 13 / Ταρζάν
Ειδική διαδρομή 14 / Γραμμένη 1

Ειδική διαδρομή 15 / Γραμμένη 2

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!