ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οι δηλώσεις των οδηγών στο Service Β

Μετά τις τρεις πρώτες ειδικές του Σαββάτου, ο Neuville συνεχίζει να προηγείται με μικρή διαφορά από τους Ogier και Rovanpera.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οι δηλώσεις των οδηγών στο Service Β

Μετά τις τρεις πρώτες ειδικές του Σαββάτου, ο Neuville συνεχίζει να προηγείται με μικρή διαφορά από τους Ogier και Rovanpera.

Με τις τρεις πρώτες ειδικές της 3ης μέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις να έχουν ολοκληρωθεί, τα πληρώματα βρίσκονται στο Service Park στη Λαμία για το Service B. Δείτε παρακάτω τι δήλωσαν οι οδηγοί:

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN

«Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε καλό ρυθμό στο νωπό χώμα και στη λάσπη. Αλλά υστερούμε λίγο με τα σκληρά ελαστικά».

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN

«Είδαμε ένδειξη υψηλής θερμοκρασίας νερού, αλλά καταφέραμε να φέρουμε το αυτοκίνητο στο σέρβις. Οι μηχανικοί θα μας εξηγήσουν τι συνέβη».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

«Έμεινα έκπληκτος με το χρόνο της πρώτης ειδικής. Ήθελα να οδηγήσω φυλαγμένα, αλλά κατόπιν αυξήσαμε το ρυθμό μας. Στις δύο επόμενες ειδικές πιέσαμε, ενώ παράλληλα προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε τη φθορά των ελαστικών. Και αυτό δούλεψε».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

«Η λάσπη στεγνώνει, υπάρχει μόνο σε κάποια σημεία. Στην τελευταία ειδική αντιμετωπίσαμε ξανά το ίδιο πρόβλημα με τον κινητήρα».

#17 Sebástien OGIER / Vincent LANDAIS

«Ήταν μεγάλη πρόκληση! Η πρώτη ειδική είχε πολλά σημεία με λάσπες, αλλά ήταν εντάξει για μένα. Η δεύτερη ήταν στεγνή και καθάριζε με κάθε πέρασμα αυτοκινήτου. Αλλά έκανα ένα λάθος που μας στοίχισε 7 δλ. Στην τελευταία δεν πήραμε ρίσκο, ήταν πολύ σκληρή. Ο Kalle πίεσε πολύ και με εξέπληξε. Μειώθηκε η διαφορά μας, αλλά θα παλέψουμε το απόγευμα. Θα πρέπει να κάνουμε τη σωστή επιλογή ελαστικών».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM

«Στην αρχή της πρώτης ειδικής της ημέρας είχαμε πρόβλημα με το χειρόφρενο, και δεν ήταν ευχάριστο. Κυρίως στη λάσπη ήταν δύσκολο. Κατόπιν, στο μέσο της ειδικής χτυπήσαμε μια τεράστια πέτρα, την οποία δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε, με αποτέλεσμα να κλατάρει το ελαστικό. Όταν αρχίζουν να πηγαίνουν άσχημα τα πράγματα, μπορούν να γίνουν και χειρότερα».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON

«Είχα τετ-α-κε σε μια φουρκέτα και έχασα πολύ χρόνο. Ήταν δικό μου λάθος, κάτι που είναι δύσκολο να δεχθώ. Δε νιώθω πολύ καλά. Το αυτοκίνητο είναι μια χαρά, αλλά πρέπει να οδηγήσω καλύτερα».

#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA

«Είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστείς σε αυτές τις συνθήκες. Οι ειδικές είναι διαφορετικές απ’ ό,τι στις Αναγνωρίσεις. Η οργάνωση μας έδωσε βίντεο των ειδικών, οπότε είχαμε κάποια πληροφόρηση. Είναι δύσκολη η επιλογή στρατηγικής, επειδή οι Καρούτες στέγνωσαν και οι άλλες δύο είναι νωπές, με λάσπη σε κάποια σημεία. Θα δούμε τι θα γίνει».

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE

«Ήταν καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα, ιδίως στην Παύλιανη. Οι Καρούτες έχουν στεγνώσει, αλλά καθαρίζαμε το δρόμο. Και το Ελευθεροχώρι ήταν πιο στεγνό απ’ ό,τι περίμενα. Συμμετείχα στο ελληνικό Πρωτάθλημα και γνωρίζω τις ειδικές. Ο καιρός είναι καλός και οι συνθήκες ιδανικές».

WRC2

#20 Andreas MIKKELSEN/ Torstein ERIKSEN

«Ήταν καλύτερα από χθες. Ανεβαίνουμε θέσεις στην κατάταξη, πιέζουμε πραγματικά πολύ».

#21 Yohan ROSSEL Arnaud DUNAND

«Κάναμε καθαρή οδήγηση. Πρέπει να διατηρήσουμε το ρυθμό και να αποφύγουμε λάθη και κλαταρίσματα. Είναι πραγματικά σκληρές ειδικές».

#22 Sami PAJARI Enni MÄLKÖNEN

«Στην πρώτη ειδική είχαμε κλατάρισμα και χάσαμε 30-40 δλ. Αν δε συνέβαινε αυτό, θα ήμασταν πολύ καλά. Θα διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό».

#24 Fergus GREENSMITH Jonas ANDERSSON

«Ήταν εντάξει. Αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα με τα φρένα, αλλά όλα καλά. Η διαφορά από την κορυφή παρέμεινε ίδια, αλλά πρέπει να προσέξουμε τον Andreas, ο οποίος οδηγεί πολύ γρήγορα πίσω μας».

#25 Kajetan KAJETANOWICZMaciej SZCZEPANIAK

«Οι πρώτες δύο ειδικές ήταν καλές. Στην τελευταία είχαμε όμως κλατάρισμα, οπότε πέσαμε στην 6η θέση. Τώρα είμαστε εδώ, θα επισκευάσουμε το αυτοκίνητο και θα παλέψουμε για να ανακτήσουμε τη θέση μας».

#26 Nikolay GRYAZIN / Konstantin ALEKSANDROV

Σταμάτησε στην ΕΔ7 με πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης.

#28 Marco BULACIA / Diego VALLEJO

Είχε έξοδο στην ΕΔ9.

#34 Lauri JOONA / Tuukka SHEMEIKKA

«Σημειώσαμε κάποιους καλούς χρόνους. Οι συνθήκες ήταν πολύ σκληρές στην τελευταία ειδική. Αλλά καταφέραμε να αποφύγουμε τα προβλήματα και είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ».

#36 Alexandros TSOULOFTAS / Stelios ELIA

Εγκατέλειψαν από έξοδο στην ΕΔ7.

#37 Lambros ATHANASOULAS / Nikolaos ZAKCHAIOS

Εγκατέλειψαν από έξοδο στην ΕΔ8.

#45 Georgios KECHAGIAS / Christos KOUZIONIS

«Στο Ελευθεροχώρι προσπαθήσαμε να πιέσουμε, αλλά είχαμε κλατάρισμα. Είναι πολλές οι εγκαταλείψεις, ο αγώνας είναι πολύ σκληρός και θέλει προσοχή. Το απόγευμα δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Δε γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα είναι ο δρόμος στο δεύτερο πέρασμα».

#46 Panagiotis ROUSTEMIS / Nikolaos PETROPOULOS

Δεν ξεκίνησαν τη σημερινή μέρα.

#47 Vasileios VELANIS / Ioannis VELANIS

Εγκατέλειψαν από σπασμένη κολόνα τιμονιού μετά την ΕΔ7.

#48 Chrysostomos KARELLIS / Ilias PANAGIOTOUNIS

«Θέμα επιβίωσης, δύσκολες ειδικές διαδρομές και γενικά διαφορετικά απ’ ό,τι τα περιμέναμε. Σε κάποια σημεία έχει πολλή λάσπη και ουσιαστικά προσπαθούμε να βγούμε χωρίς πρόβλημα. Βάλαμε το πρωί σκληρή γόμα και αποδείχθηκε λάθος επιλογή για την Παύλιανη, αλλά στις Καρούτες ήταν καλύτερα».

#49 Marios XANTHAKOS / Nikolaos KARATHANASIS

Έχασε έναν τροχό στην ΕΔ9.

#67 Georgios FILIPPIDIS / Stuart LOUDON

Δεν ξεκίνησαν τη σημερινή μέρα.

Υπόλοιπες συμμετοχές

#53 Epameinondas KARANIKOLAS / Georgios KAKAVAS

«Προσπαθώ να μάθω το αυτοκίνητο, να πιέσω λίγο. Είχαμε κλατάρισμα στις Καρούτες, αλλά ευτυχώς στο τέλος της ειδικής. Ελπίζω στο δεύτερο πέρασμα να είναι όλα καλά».

#54 Efthymios CHALKIAS / Nikolaos KOMNOS

«Είχαμε ένα κλατάρισμα στην ΕΔ8. Οι ειδικές είναι σκληρές και προσπαθούμε να προστατέψουμε το αυτοκίνητο».

#55 Spyridon GALERAKIS / Konstantinos SOUKOULIS

«Σήμερα είμαστε λίγο καλύτερα. Στην Παύλιανη αλλάξαμε ελαστικό μέσα στην ειδική. Οι Καρούτες ήταν πολύ ωραίες και το ευχαριστηθήκαμε».

#57 Eduardo CASTRO / Carla SALVAT TRIAS

«Δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα, στη 2η ειδική δεν ένιωθα καλά με το αυτοκίνητο. Η στρατηγική μου με τα ελαστικά είναι διαφορετική. Θα τη διαφοροποιήσω το απόγευμα».

#59 Diego DOMINGUEZ / Rogelio PEÑATE

«Ήταν αρκετά δύσκολο, για να είμαι ειλικρινής. Δεν είχαμε υποβοήθηση τιμονιού».

#61 Laurent PELLIER / Kevin BRONNER

Εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα στην ΕΔ7.

#62 Tom RENSONNET / Loïc DUMONT

«Δεν ήταν άσχημα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Στην ΕΔ8 χτυπήσαμε μια πέτρα και χάσαμε τα φρένα. Ήταν επικίνδυνο, αλλά τώρα είναι όλα εντάξει».

#64 Eamonn KELLY / Conor MOHAN

«Ήταν ένα δύσκολο πρωινό. Οι ειδικές από μόνες τους αποτελούν μια πρόκληση, αλλά αυτό είναι κάτι που ισχύει για όλους. Εμείς έχουμε βελτιώσει τις επιδόσεις μας».

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Ειδική Διαδρομή 1 / Υπερειδική Πλατεία Νερού
Ειδική Διαδρομή 2 / Λουτράκι 1
Ειδική Διαδρομή 3 / Πίσια
Ειδική Διαδρομή 4 / Λουτράκι 2
Ειδική Διαδρομή 5 / Λιβαδειά
Ειδική Διαδρομή 6 / Ελάτεια
Ειδική Διαδρομή 7 / Παύλιανη 1
Ειδική Διαδρομή 8 / Καρούτες 1
Ειδική Διαδρομή 9 / Ελευθεροχώρι 1

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!