Ράλλυ Ντακαρ ΕΔ12: Ο Sebastian Loeb ανέβηκε 2ος γενικής

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη 12η ειδική διαδρομή του Ράλλυ Ντακάρ, όπου ο Sebastien Loeb επικράτησε για 5η συνεχόμενη ημέρα, για να ανέβει στη 2η θέση της γενικής κατάταξης.

Συνεχίζοντας την εκπληκτική πορεία του στο δεύτερο μισό του Ράλλυ Ντακάρ, ο Sebastien Loeb παραμένει αήττητος από την Κυριακή όσον αφορά τους χρόνους ημέρας. Ο Γάλλος 9 φορές Πρωταθλητής του WRC σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο για 5η συνεχόμενη ειδική διαδρομή, τη 12η του 45ου Ράλλυ Ντακάρ από το Empty Quarter στο Shaybah, μήκους 185 χλμ.

Με αυτή την επίδοση, ο Loeb κατάφερε να ισοφαρίσει το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του αγώνα, που κατείχε ο Ari Vatanen από το 1989, και να αποσπάσει τη 2η θέση στη γενική κατάταξη, πίσω από τον επικεφαλής Nasser Al-Attiyah που διατηρεί προβάδισμα 1 ώρας και 27 λεπτών.

Ο Loeb, με το Prodrive Hunter της Bahrain Raid Extreme και συνοδηγό τον Βέλγο Fabian Lurquin, κέρδισε την ΕΔ12 με προβάδισμα 3 λεπτών και 19 δλ. από τον Mattias Ekstrom (Audi), όντας ταχύτερος εξαρχής. Στα αρχικά στάδια ο Al-Attiyah διατηρούσε τη 2η θέση της ημέρας, αλλά στα τελευταία χλμ. ο Ekstrom πέρασε μπροστά με διαφορά μόλις 12 δλ. Η 4η θέση στην ΕΔ12 πήγε στον Guerlain Chicherit με το Prodrive της GCK Motorsport, εμπρός από τον Πολωνό Jakub Przygonski με το Mini της X-raid.

Στη γενική κατάταξη, ο πρωτοεμφανιζόμενος στον αγώνα Lucas Moraes με το Toyota Hilux της Overdrive έχασε τη 2η θέση από τον Loeb και βρίσκεται πλέον 2 λεπτά πίσω του, αλλά διατηρεί προβάδισμα 53 λεπτών επί του Giniel De Villiers. O Νοτιοαφρικανός κατάφερε να προσπεράσει στη μάχη για την 4η θέση στη γενική κατάταξη τον συμπατριώτη του, Henk Lategan, ο οποίος έχασε περισσότερα από 20 λεπτά στα αρχικά στάδια της ειδικής διαδρομής, με μηχανικό πρόβλημα. με τη διαφορά μεταξύ τους να είναι στα 8 λεπτά, ενώ απομένουν δύο ακόμη ημέρες.

Στην κατηγορία Τ3 ελαφριών πρωτότυπων, ο Mitchell Jones σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, εμπρός από τους Ignacio Casale και Guillaume De Mevius, με τους τρεις πρώτους να τερματίζουν εντός ενός λεπτού διαφοράς μεταξύ τους. Στη γενική κατάταξη ο Austin Jones είναι ήρεμος, καθώς έχει προβάδισμα που ξεπερνά τη μία ώρα έναντι του ομόσταυλού του Seth Quintero στη Red Bull Team USA.

Στην κατηγορία Τ4 τροποποιημένων SSV, ο ήταν ο Πολωνός Michal Goczal που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, ενώ ο ανιψιός του, Eryk Goczal έχασε έδαφος από τον Λιθουανό επικεφαλής της γενικής Rokas Baciuska, poy επέκτεινε το προβάδισμά του στα 7 λεπτά και 43 δλ.

Στα φορτηγά, o επικεφαλής της γενικής κατάταξης, Janus Van Kasteren, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας και αύξησε τη διαφορά του από τον Martin van den Brink στα 33 λεπτά στην ολλανδική μάχη της κορυφής στην κατηγορία.

Στις μοτοσικλέτες, ο Χιλιανός Ignacio Cornejo σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας για την ομάδα της Honda, εμπρός από τον Αυστραλό Daniel Sanders (Gasgas) και τον έμπειρο συμπατριώτη του Toby Price (KTM), o οποίος απέσπασε την πρωτοπορία της γενικής κατάταξης από τον Skyler Howes (Husqvarna) και ανέπτυξε διαφορά 28 δλ. από τον Αμερικανό. Στη μάχη για τη νίκη διατηρείται και ο Αργεντίνος Kevin Benavides, καθώς βρίσκεται 2 λεπτά και 40 δλ. πίσω από τον Price.

Στις τετράτροχες μοτοσικλέτες, ο Βραζιλιάνος Marcelo Medeiro επικράτησε στους χρόνους της ημέρας, εμπρός από τον Χιλιανό Giovanni Enrico και τον Αργεντίνο Francisco Moreno Flores. Στη γενική κατάταξη, ο Γάλλος Alexandre Giroud έχει προβάδισμα 44 λεπτών επί του Moreno Flores.

Στιγμιότυπα Ράλλυ Ντακάρ 2023
Ειδική διαδρομή 01: Sea Camp
Ειδική διαδρομή 02: Sea Camp – Al Ula
Ειδική διαδρομή 03: Al Ula – Ha’il
Ειδική διαδρομή 04: Ha’il
Ειδική διαδρομή 05: Ha’il
Ειδική διαδρομή 06: Ha’il – Riyadh
Ειδική διαδρομή 07: Riyadh – Al Duwadimi
Ειδική διαδρομή 08: Duwadimi – Riyadh
Ειδική διαδρομή 09: Riyadh – Haradh
Ειδική διαδρομή 10: Haradh – Shayba
Ειδική διαδρομή 11: Shaybah – Empty Quarter

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!