Ράλλυ Ντακάρ ΕΔ8: Ο Sebastian Loeb κληρονομεί τη νίκη

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το την 8η ημέρα του φετινού Ράλλυ Ντακάρ, όπου ο Sebastien Loeb χρίστηκε νικητής, αφότου ο Carlos Sainz, που είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο δέχθηκε ποινή. Παράλληλα, ο Nasser Al-Attiyah εξακολουθεί να προηγείται.

Στην 8η ειδική διαδρομή της 45ης έκδοσης του Ράλλυ Ντακάρ, μήκους 345 χλμ. από το Al Duwadimi στη Riyadh, ο Carlos Sainz ήταν επικεφαλής από το πρώτο σημείο ελέγχου και ολοκλήρωσε την ημέρα 1 λεπτό και 39 δλ. εμπρός από τον Sebastien Loeb. Ωστόσο, ο Ισπανός οδηγός της Audi δέχθηκε ποινή 5 λεπτών για υπερβολική ταχύτητα, γεγονός που χάρισε τη 2η φετινή νίκη ειδικής διαδρομής στον 9 φορές Πρωταθλητή του WRC, Loeb, με το Prodrive Hunter της Bahrain Raid Xtreme.

Ο Γάλλος είχε 2 λεπτά και 11 δλ. πίσω του τον Nasser Al-Attiyah, που εξακολουθεί να προηγείται στη γενική κατάταξη με προβάδισμα που ξεπερνά τη μία ώρα. Ωστόσο, ο Loeb απέσπασε την 4η θέση στη γενική κατάταξη από τον Giniel de Villiers, o οποίος ήταν εκτός 20άδας στην ΕΔ8, προσπερνώντας -και κυριολεκτικά- το Toyota του Νοτιοαφρικανού, για να σπάσει την πρωτοκαθεδρία που κατείχε η ιαπωνική ομάδα στην τετράδα της κορυφής τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Στην 3η θέση της ΕΔ8 βρέθηκε μετά από την ποινή του ο Sainz, εμπρός από τον εργοστασιακό οδηγό της Toyota, Henk Lategan, ο οποίος διατηρεί τη 2η θέση στη γενική κατάταξης, 17 λεπτά μπροστά από τον Lucas Moraes (7ος στην ΕΔ8), που έχει προβάδισμα 32 λεπτών επί του Loeb. Ο Mattias Ekstrom έχασε και πάλι πολύ χρόνο, καθώς αναγκάστηκε να σταματήσει στο 147ο χλμ., χάνοντας πάρα πολύ χρόνο.

Στην κατηγορία Τ3 ελαφριών πρωτότυπων, ο Guillaume de Mevius αισθάνεται την πίεση, καθώς έχει προβάδισμα μόλις 3 λεπτών και 18 δλ. από τον Austin Jones. Την ειδική διαδρομή στην κατηγορία κέρδισε ο Πορτογάλος Joao Ferreira, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ήταν επίσης και η πρώτη νίκη της Yamaha στην κατηγορία Τ3.

Στην κατηγορία T4 τροποποιημένων SSV, ο Αργεντίνος Gonzalez Ferioli (πρώην αναβάτης τετράτροχων μοτοσικλετών, 2ος στο Ράλλυ Ντακάρ του 2015) επικράτησε στην ειδική διαδρομή, τη στιγμή που στη γενική κατάταξη, ο Λιθουανός επικεφαλής Rokas Baciuska καταδιώκεται από την οικογένεια Gozcal.

Στα φορτηγά, η 4η νίκη του Τσέχου Martin Macik σε ειδική διαδρομή τον ανέβασε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης, 38 λεπτά και 50 δλ. πίσω από τον επικεφαλής συμπατριώτη του Ales Loprais και μόλις 47 δλ. πίσω από τον Ολλανδό Janus van Kasteren που είναι 3ος.

Στις μοτοσικλέτες, ο Ross Branch από τη Μποτσουάνα, χάρισε στην ινδική Hero τη δεύτερη νίκη της σε ειδική στην ιστορία του Ράλλυ Ντακάρ. Η 4λεπτη ποινή που δέχθηκε ο Αμερικανός Mason Klein για υπερβολική ταχύτητα, του στέρησε (για μόλις 13 δλ.) τη δυνατότητα να ανέβει στην κορυφή της γενικής κατάταξης, όπου παρέμεινε ο συμπατριώτης και μέντοράς του, Skyler Howes.

Στις τετράτροχες μοτοσικλέτες, ο Αργεντίνος Manuel Andujar κέρδισε την τρίτη φετινή του ειδική διαδρομή, παρά το ατύχημα που είχε περίπου στο μέσο της ειδικής, και μείωσε τη διαφορά του από τον επικεφαλής της γενικής Alexandre Giroud, αλλά μόνο κατά 2 λεπτά.

Στιγμιότυπα Ράλλυ Ντακάρ 2023
Ειδική διαδρομή 1: Sea Camp
Ειδική διαδρομή 2: Sea Camp – Al Ula
Ειδική διαδρομή 3: Al Ula – Ha’il
Ειδική διαδρομή 4: Ha’il
Ειδική διαδρομή 5: Ha’il
Ειδική διαδρομή 6: Ha’il – Riyadh
Ειδική διαδρομή 7: Riyadh – Al Duwadimi

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!