Ράλλυ Ντακάρ ΕΔ10: Hat trick του Sebastien Loeb

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα της 10ης ημέρας του φετινού Ράλλυ Ντακάρ, όπου ο Sebastien Loeb επικράτησε για 3η συνεχόμενη ειδική διαδρομή.

Ο 9 φορές Πρωταθλητής του WRC, Sebastien Loeb, κατέκτησε την τρίτη του συνεχόμενη νίκη σε ειδική διαδρομή του φετινού Ράλλυ Ντακάρ. Στη διαδρομή της 10ης ημέρας, τα πληρώματα κάλυψαν 114 αγωνιστικά χλμ., από το Haradh στο Shaybah. Ο Γάλλος επικράτησε με διαφορά 3 λεπτών και 4 δλ. από τον Mattias Ekstrom που σημείωσε το δεύτερο χρόνο με το Audi RS Q e-tron.

Ο Ekstrom, ο μοναδικός συμμετέχων της Audi που συνεχίζει να αγωνίζεται έπειτα από τις εγκαταλείψεις Carlos Sainz και Stephane Peterhansel, μπορεί να στοχεύει μόνο σε νίκες σε ειδικές διαδρομές για το υπόλοιπο του αγώνα, δεδομένου ότι βρίσκεται σχεδόν 7 ώρες πίσω από τον πρωτοπόρο Nasser Al-Attiyah και εκτός της πρώτης 20άδας.

O εντυπωσιακός πρωτοεμφανιζόμενος στο Ράλλυ Ντακάρ Βραζιλιάνος Lucas Moraes, κατάφερε να μειώσει -κατά 23 δλ.- το προβάδισμα του Nasser Al-Attiyah στη γενική κατάταξη, σημειώνοντας τον 3ο χρόνο στην ΕΔ10, εμπρός από τον επικεφαλής Καταριανό, που προηγείται με διαφορά 1 ώρας 21 λεπτών και 34 δλ. Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, εξακολουθεί να βρίσκεται ο Loeb, πάνω από 15 λεπτά πίσω από τον Moraes.

Το δίδυμο Νοτιοαφρικανών της Toyota, Henk Lategan και Giniel de Villiers, παραμένουν στην πρώτη πεντάδα της γενικής κατάταξης. Ο Lategan (4ος) αύξησε κατά πέντε λεπτά τη διαφορά του από τον de Villiers, η οποία πλέον αγγίζει τα 23 λεπτά. Ο δύο φορές νικητής των 24 ωρών του Le Mans, Romain Dumas, έχασε πάνω από 25 λεπτά από τους πρωτοπόρους στην ΕΔ10, αλλά παραμένει 6ος στη γενική κατάταξη για την ομάδα της Rebellion, εμπρός από τον Martin Prokop της Benzina και τον Brain Baragwanath της Century Racing.

Στην κατηγορία Τ3 ελαφριών πρωτότυπων, ο Ignacio Casale που βρισκόταν 7 δλ. μπροστά στο 84ο χιλιόμετρο, δεν κατάφερε να αντισταθεί στην προσπάθεια τελευταίας στιγμής του Seth Quintero. Ο Αμερικανός κατέκτησε τη δεύτερη νίκη σε ειδική του 45ου Ράλλυ Ντακάρ με διαφορά 37 δλ. από τον Χιλιανό και σχεδόν 3 λεπτά από τον Helder Rodrigues. Στη γενική κατάταξη, ο Guillaume de Mevius εξακολουθεί να προηγείται με προβάδισμα που πλησιάζει τα 8 λεπτά από τον Austin Jones.

Στην κατηγορία Τ4 τροποποιημένων SSV, o Gerard Farres (που είχε τερματίσει τον αγώνα 2ος πέρυσι), πήρε τηνπρώτη του νίκη σε ειδική διαδρομή φέτος. Ο Ισπανός ήταν 55 δλ. ταχύτερος από τον Marek Goczal, ενώ ο γιος του, Eryk Goczal, ολοκλήρωσε την ημέρα στην 3η θέση, με διαφορά λίγο μεγαλύτερη από ένα λεπτό. Ο Marek Goczal μείωσε τη διαφορά του από τον Λιθουανό επικεφαλής της γενικής, Rokas Baciuska, που ήταν 4ος στην ΕΔ10.

Στα φορτηγά, ο πρώην επικεφαλής της γενικής κατάταξης, Ales Loprais εγκατέλειψε τον αγώνα, σε ένδειξη σεβασμού για την απώλεια της ζωής του 59χρονου Ιταλού θεατή τον οποίο παρέσυρε εχθές. Ο Ολλανδός Pascal de Baar ήταν ο νικητής της ειδικής, ενώ στη γενική κατάταξη, ο -επίσης Ολλανδός- Janus van Kasteren είναι επικεφαλής του αγώνα με διαφορά 22 λεπτών και 41 δλ. από τον συμπατριώτη του Martin van den Brink.

Ράλλυ Ντακάρ 2023 - Pascal de Baar

Στις μοτοσικλέτες, ο Ross Branch από τη Μποτσουάνα, με τη μοτοσικλέτα της ινδικής Hero ξεκίνησε την ειδική στην 28η θέση και σημείωσε αθόρυβα τον ταχύτερο χρόνο σε κάθε σημείο ελέγχου. Στο τέλος, κέρδισε την ΕΔ10 με διαφορά 21 δλ. από τον Γάλλο Adrien Van Beveren, προσθέτοντας μια δεύτερη νίκη σε ειδική στο ενεργητικό του στο φετινό Ράλλυ Ντακάρ. O Αργεντίνος Kevin Benavides, νικητής του αγώνα πέρυσι, πέρασε στην 1η θέση της γενικής κατάταξης, με διαφορά ενάμισι λεπτού από τον πρώην πρωτοπόρο, Skyler Howes, και τον Αυστραλό Toby Price 2 λεπτά και 10 δλ. πίσω.

Στις τετράτροχες μοτοσικλέτες, o Βραζιλιάνος Marcelo Medeiros σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο σημείο ελέγχου και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Ο Αργεντίνος Manuel Andujar ήρθε 2ος, με λίγο περισσότερο από ένα λεπτό καθυστέρηση, ενώ ο Alexandre Giroud ήταν 5ος, περίπου 5 λεπτά και 30 δλ. πίσω από τον Medeiro. Ο Γάλλος Giroud παραμένει επικεφαλής της γενικής κατάταξης και παρότι έχασε περίπου 2 λεπτά από τον Francisco Moreno Flores, εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα 1 ώρας και 17 λεπτών.

Ράλλυ Ντακάρ 2023 - Kevin Benavides

Στιγμιότυπα Ράλλυ Ντακάρ 2023
Ειδική διαδρομή 1: Sea Camp
Ειδική διαδρομή 2: Sea Camp – Al Ula
Ειδική διαδρομή 3: Al Ula – Ha’il
Ειδική διαδρομή 4: Ha’il
Ειδική διαδρομή 5: Ha’il
Ειδική διαδρομή 6: Ha’il – Riyadh
Ειδική διαδρομή 7: Riyadh – Al Duwadimi
Ειδική διαδρομή 8: Duwadimi – Riyadh
Ειδική διαδρομή 9: Riyadh – Haradh

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!