Ράλλυ Ντακάρ ΕΔ4: O Loeb ταχύτερος, ενώ ο Al-Attiyah απομακρύνεται

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα της 4ης ειδικής διαδρομής του φετινού Ράλλυ Ντακάρ, όπου ο Sebastien Loeb σημείωσε την ταχύτερη επίδοση, ενώ ο Nasser Al-Attiyah απομακρύνθηκε στη γενική κατάταξη.

Ο θρύλος του Ντακάρ Stephane Peterhansel ήταν επικεφαλής στα πρώτα 282 χιλιόμετρα της ειδικής διαδρομής 425 χιλιομέτρων της Τετάρτης, βρίσκοντας ρυθμό με το Audi RS Q e-tron E2 σε έδαφος με άμμο μετά από έντονη βροχόπτωση της Τρίτης. Ωστόσο, ο Sebastien Loeb, ήταν ταχύτερος στο χαλίκι και το βραχώδες τοπίο όπου ολοκληρώθηκε η ειδική διαδρομή.

Ο Γάλλος 9 φορές Πρωταθλητής WRC πήρε επίσημα την πρωτοπορία στην ειδική διαδρομή στο σημείο ελέγχου του 327ου χλμ., και τη διατήρησε έως τον τερματισμό, με μόλις 13 δλ. διαφορά από τον Peterhansel στην ολοκλήρωση της ημέρας. Αυτή είναι η 17η νίκη του Loeb στην καριέρα του σε ειδική διαδρομή του Ράλλυ Ντακάρ και η πρώτη του στο φετινό αγώνα.

Ωστόσο, ο Loeb εξακολουθεί να απέχει πολύ από την κορυφή της γενικής κατάταξης, αφού υπέστη τρεις αστοχίες ελαστικών και έχασε πάνω από μία ώρα στη 2η ΕΔ, καθώς ο Nasser Al-Attiyah εδραίωσε το πλεονέκτημα με το οποίο ξεκίνησε την ημέρα, με μια σταθερή πορεία που τον έφερε στην 4η θέση της ΕΔ, ακριβώς πίσω από τον Carlos Sainz, επικεφαλής των δύο πρώτων ημερών.

Αυτό σημαίνει ότι ο Καταριανός νικητής του Ράλλυ Ντακάρ κατάφερε να προσθέσει σχεδόν πέντε λεπτά στο συνολικό του προβάδισμα έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του Yazeed Al Rajhi, ο οποίος τερμάτισε τη σημερινή ειδική διαδρομή στην 5η θέση. Συνεπώς, το προβάδισμα του Al-Attiyah αυξήθηκε στα 18 λεπτά και 18 δλ. στο τέλος του 4ης ειδικής διαδρομής.

Παρόλο που έχασε τη νίκη στην ειδική διαδρομή, ο ρυθμός του Peterhansel ήταν αρκετός για να πλησιάσει τον Al Rajhi στη γενική κατάσταση με τον Γάλλο οδηγό να βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής αλλά μόλις 34 δευτερόλεπτα πίσω από τον Σαουδάραβα της ομάδας Overdrive με το Toyota Hilux.

Ο Carlos Sainz πίεσε στο όριο έπειτα από τα προβλήματα της 3ης ημέρας και κατάφερε να ανέβει στην 4η θέση της γενικής κατάταξης, αν και απέχει πάνω από μισή ώρα από τον επικεφαλής Al-Attiyah. Ο Henk Lategan της Toyota ανέβηκε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Mattias Ekstrom, ο οποίος εξακολουθεί να αισθάνεται τις συνέπειες της ποινής των 15 λεπτών που του επιβλήθηκε για την απώλεια ενός σημείου ελέγχου κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας, απέχει ακριβώς 50 λεπτά από τους πρωτοπόρους και βρίσκεται στην 8η θέση για την Audi.

Στην κατηγορία Τ3 ελαφριών πρωτότυπων, ο Mitchell Guthrie σημείωσε τον καλύτερο της ημέρας για δεύτερη φορά φέτος, εμπρός από τους Joao Ferreira και Guillaume De Mevius. Ο Seth Quintero έχασε πολύ χρόνο σε αυτή την ημέρα.

Στην κατηγορία Τ4 τροποποιημένων SSW ο Eryk Goczal συμπλήρωσε 378 χλμ. από τα 425 συνολικά χλμ. της διαδρομής όντας ταχύτερος, για να την ολοκληρώσει 2 λεπτά και 33 δλ. εμπρός από τον Gerard Farres και πάνω από 4 δλ. μπροστά από τον θείο του Michal. Ο επικεφαλής της γενικής κατάταξης, Marek Goczal, αντιμετώπισε δυσκολίες στην αρχή της ειδικής διαδρομής και τώρα βρίσκεται 45 δλ. πίσω από το γιο του.

Όσον αφορά τα φορτηγά, ο Martin Macik ήταν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ταχύτερος, αλλά ο Ales Loprais παραμένει επικεφαλής της γενικής κατάταξης.

Στις μοτοσικλέτες, ο Ισπανός Joan Barreta Bort σημμείωσε τον ταχύτερο χρόνο μίας ειδικής διαδρομής του Ράλλυ Ντακάρ για 29η φορά στην καριέρας του, όντας μόλις 16 δλ. ταχύτερος από τον Χιλιανό Pablo Quintanilla, με 3ο τον Αμερικανό Skyler Howes, 1:05 πίσω από τον επικεφαλής.

Ο Ινδός οδηγός της Sherco, Sherith Noah, που συμμετείχε για 4η φορά στο Ράλλυ Ντακάρ, είχε μία πτώση στο 107ο χλμ. της ημέρας και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Ha’Ιl, όπου διαγνώστηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα σε σπόνδυλο, αλλά χωρίς νευρολογική ζημιά.

Στις τετράτροχες μοτοσικλέτες, ο Alexandre Giroud συνέχισε να συγκεντρώνει όλες τις νίκες σε ειδικές διαδρομές της κατηγορίας και σημείωσε ξανά τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, 4:46 εμπρός από τον Manuel Andujar και 10:34 εμπρός από τον Laisvydas Kancius.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!