Ράλλυ Ντακάρ ΕΔ11: Συνεχίζει το σερί ο Sebastien Loeb

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την 11η ειδική διαδρομή του Ράλλυ Ντακάρ, όπου ο θρύλος του WRC, Sebastien Loeb, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο για 4η συνεχόμενη ημέρα, καθώς κυνηγάει τη 2η θέση.

Ο 9 φορές Πρωταθλητής του WRC, Sebastien Loeb, ήταν απλησίαστος στην ειδική διαδρομή μήκους 274 χλμ. από το Shaybah στο Empty Quarter, πιέζοντας στο όριο στην πρώτη εκ των δύο ημερών της μαραθώνιας ειδικής. O Γάλλος, με το Prodrive Hunter της Bahrain Raid Xtreme, ολοκλήρωσε την ημέρα 2 λεπτά και 16 δλ. εμπρός από τον συμπατριώτη του, Guerlain Chicherit, με το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά της ομάδας GCK Motorsport.

O Loeb είχε ήδη αναπτύξει προβάδισμα που ξεπερνούσε το 1 λεπτό μόλις στο 63 χλμ. της ειδικής και το πλεονέκτημά του κορυφώθηκε στα 3 λεπτά στα 2/3 της απόστασης, αλλά έχασε λίγο χρόνο σε σχέση με τους αντιπάλους στα δύο τελευταία σημεία ελέγχου στην αμμώδη έρημο της Σαουδικής Αραβίας. Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Loeb έχει σημειώσει 5 νίκες σε ειδικές διαδρομές του φετινού αγώνα, δύο περισσότερες από τον επικεφαλής της γενικής κατάταξης, Nasser Al-Attiyah.

O Καταριανός οδηγός της Toyota σημείωσε τον 5ο χρόνο της ημέρας διατηρεί υγιές προβάδισμα (1 ώρα και 21 λεπτά) επί του πρωτοεμφανιζόμενου στον αγώνα Lucas Moraes, ο οποίος συνεχίζει να εκπλήσσει με τις πολύ καλές επιδόσεις του πίσω από το τιμόνι του Toyota Hilux της Overdrive, ολοκληρώνοντας την 11η ειδική διαδρομή στην 4η θέση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Loeb να πλησιάσει τον πρωτοεμφανιζόμενο Βραζιλιάνο στα 9 λεπτά και 37 δλ. στη μάχη για τη 2η θέση. O Loeb έχει τερματίσει 2ος στο Ράλλυ Ντακάρ το 2017 και πέρυσι.

Ο Chicherit κατάφερε να περάσει μπροστά από τον Mattias Ekstrom στην ΕΔ11 στο προτελευταίο σημείο ελέγχου, με την τελική διαφορά μεταξύ τους να είναι μόλις 10 δλ. Στην 6η θέση των χρόνων της ημέρας βρέθηκε ο Henk Lategan (4ος γενικής κατάταξης), εμπρός από τον Σαουδάραβα Yazeed Al-Rajhi. Στην 5η θέση της γενικής εξακολουθεί να βρίσκεται ο Giniel de Villiers, ενώ ο Martin Prokop (Benzina) απέσπασε την 6η θέση από τον Romain Dumas (Rebellion).

Στην κατηγορία Τ3 ελαφριών πρωτότυπων, η Yamaha έκανε το «1-2-3», με νικητή τον Πορτογάλο Ricardo Porem, μπροστά από τo συμπατριώτη του Joao Ferreira και τον Χιλιανό Ignacio Casale. Μόλις 22 δλ. χώριζαν τους τρεις οδηγούς της X-Raid Yamaha. Στη γενική κατάταξη, ο Αμερικανός Austin Jones προηγείται του συμπατριώτη του, Seth Quintero με διαφορά σχεδόν 56 λεπτών.

Στην κατηγορία T4 τροποποιημένων SSV, ο Λιθουανός Rokas Baciuska ολοκλήρωσε την ειδική της ημέρας με τον καλύτερο χρόνο, 30 δλ. μπροστά από τον Eryk Goczal. Συνεπώς, ο Baciuska διεύρυνε το προβάδισμά του επί του Πολωνού στη γενική κατάταξη σε 3 λεπτά και 17 δλ. Ο Marek Goczal, 3ος σήμερα, διατηρεί την ίδια θέση και στη γενική κατάταξη.

Στα φορτηγά, ο Martin van den Brink κέρδισε την ειδική της ημέρας. Ο Ολλανδός εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο που έχασαν οι αντίπαλοί του, αρχής γενομένης από τον Janus van Kasteren, για να δώσει νέα ώθηση στις πιθανότητές του για νίκη, καθώς βρίσκεται πλέον μόλις ένα λεπτό πίσω από τον συμπατριώτη του στη γενική κατάταξη. Ο Τσέχος Martin Macík, που σημείωσε τον 2ο ταχύτερο χρόνο της ημέρας, βρίσκεται 47 λεπτά και 46 δλ. πιο πίσω, στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Στις μοτοσικλέτες, ο Αργεντίνος Luciano Benavides σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο για την Husqvarna, η οποία είδε τον Αμερικανό Skyler Howes να επιστρέφει στην 1η θέση της γενικής κατάταξης, εμπρός από δύο αναβάτες της KTM, με την 6η επίδοση της ημέρας. Στους χρόνους της ημέρας, ο Αυστραλός Daniel Sanders ήταν 2ος, 1 λεπτό και 38 δλ. πίσω από τον νικητή, και ο συμπατριώτης του, Toby Price, ολοκλήρωσε την ειδική 3ος, 1:56 πίσω. Στη γενική κατάταξη, ο Price είναι 2ος, μόλις 28 δλ. πίσω από τον Howes και ο Kevin Benavides (αδερφός του Luciano) ακολουθεί με διαφορά 2:44.

Στις τετράτροχες μοτοσικλέτες, ο Βραζιλιάνος Marcelo Medeiros σημείωσε για δεύτερη φορά τον καλύτερο χρόνο ειδικής διαδρομής, με διαφορά που ξεπερνούσε τα 6 λεπτά από τον επικεφαλής της γενικής κατάταξης, Alexandre Giroud. Ο Francisco Moreno Flores ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου της ημέρας, κάτι παραπάνω από 2 λεπτά πίσω από τον Γάλλο επικεφαλής. Η διαφορά μεταξύ τους στη γενική κατάταξη ξεπερνάει τη 1 ώρα και 20 λεπτά.

Στιγμιότυπα Ράλλυ Ντακάρ 2023
Ειδική διαδρομή 01: Sea Camp
Ειδική διαδρομή 02: Sea Camp – Al Ula
Ειδική διαδρομή 03: Al Ula – Ha’il
Ειδική διαδρομή 04: Ha’il
Ειδική διαδρομή 05: Ha’il
Ειδική διαδρομή 06: Ha’il – Riyadh
Ειδική διαδρομή 07: Riyadh – Al Duwadimi
Ειδική διαδρομή 08: Duwadimi – Riyadh
Ειδική διαδρομή 09: Riyadh – Haradh
Ειδική διαδρομή 10: Haradh – Shayba

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!