F1: Πότε περιμένουμε τις παρουσιάσεις 4 ομάδων

Αν και οι ομάδες των Aston Martin, Mercedes, McLaren, και Alpine δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα την ημερομηνία παρουσίασης των φετινών τους μονοθεσίων, υπάρχουν πληροφορίες για την ημέρα που σκοπεύουν να τις πραγματοποιήσουν.

F1: Πότε περιμένουμε τις παρουσιάσεις 4 ομάδων

Αν και οι ομάδες των Aston Martin, Mercedes, McLaren, και Alpine δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα την ημερομηνία παρουσίασης των φετινών τους μονοθεσίων, υπάρχουν πληροφορίες για την ημέρα που σκοπεύουν να τις πραγματοποιήσουν.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, μόνο τρεις ομάδες έχουν ανακοινώσει επίσημα την ημερομηνία παρουσίασης των μονοθεσίων τους. Οι Williams και η Stake (Sauber, πρώην Alfa Romeo) έχουν αποκαλύψει ότι θα πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις τους για τη νέα σεζόν της Formula 1 στις 5 Φεβρουαρίου, ενώ η Ferrari έχει «κάνει κράτηση» για τις 13 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται ολοένα και πιο σίγουρο ότι η Aston Martin θα αποκαλύψει το μονοθέσιό της τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου.

Γνωρίζουμε ήδη από την δημοσιοποίηση της FIA του επίσημου καταλόγου συμμετοχών για το Πρωτάθλημα του 2024 στη Formula 1, ότι από την επίσημη ονομασία της βρετανικής ομάδας θα αφαιρεθεί το όνομα της Cognizant και θα διατηρηθεί μόνο αυτό της σαουδαραβικής πετρελαϊκής εταιρείας Aramco.

Η Aston Martin, της οποίας οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται δίπλα από την πίστα του Silverstone, αναμένεται να πραγματοποιήσει το shakedοwn του μονοθεσίου της (που αναμένεται να ονομάζεται AMR24) στην εν λόγω πίστα πριν από το τριήμερο τεστ χειμερινών δοκιμών εξέλιξης (Μπαχρέιν, 21-23 Φεβρουαρίου), ενδεχομένως την ημέρα της παρουσίασής του, αν και αυτό δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι ομάδες των Mercedes και McLaren έχουν επιλέξει την 14η Φεβρουαρίου για να αποκαλύψουν τα μονοθέσιά τους. Παραδοσιακά, η γερμανική ομάδα πραγματοποιεί το αρχικό shakedown του νέου μονοθεσίου, της W15, μία δοκιμή όπου επιτρέπεται να καλυφθούν 200 χλμ. με ελαστικά επίδειξης (που είναι πολύ πιο αργά από τα αγωνιστικά), την ημέρα της παρουσίασης, στην πίστα του Silverstone, που βρίσκεται κοντά στην έδρα της ομάδας στο Brackley.

Παράλληλα, η McLaren όπως και πέρυσι (που παρουσίασε το μονοθέσιό της την ίδια ημέρα με την Aston Martin), φαίνεται ότι θα συμπίπτει η εκδήλωσή της με μίας άλλης ομάδας, καθώς αναφέρεται ότι έχει επιλέξει και αυτή τη 14η Φεβρουαρίου για την παρουσίαση του μονοθεσίου της. Η βρετανική ομάδα ονόμασε το περυσινό της μονοθέσιο MCL60, λόγω του εορτασμού της 60ής επετείου από την ίδρυσή της.

Για φέτος, μέσω μίας εικόνας που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η McLaren, όπου αποκαλύπτεται ότι το μονοθέσιο του 2024 θα ονομάζεται MCL38, συνεχίζοντας τη σειρά από την MCL37 του 2022. Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Alpine (της οποίας το νέο μονοθέσιο δεν έχει περάσει ακόμα όλα τα υποχρεωτικά crash test της FIA), έχει επιλέξει την ημερομηνία της 7ης Φεβρουαρίου για την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει για την έναρξη της φετινής σεζόν, αν και δεν είναι δεδομένο ότι θα αποκαλύψει σε αυτήν το καινούργιο της μονοθέσιο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!