Ηλεκτρικά και Plug-in Hybrid: Οι “νικητές” του Ιουλίου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. ταξινομήθηκαν τον φετινό Ιούλιο συνολικά 1.258 αυτοκίνητα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μπούνε στην πρίζα.

Ηλεκτρικά και Plug-in Hybrid: Οι “νικητές” του Ιουλίου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. ταξινομήθηκαν τον φετινό Ιούλιο συνολικά 1.258 αυτοκίνητα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μπούνε στην πρίζα.

Σύμφωνα με τα τελευταία πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων τον περασμένο μήνα σημείωσαν αύξηση 13,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Πιο συγκεκριμένα, οι συνολικές μονάδες που ταξινομήθηκαν τον μήνα Ιούλιο ήταν 12.390 έναντι 10.874 του Ιουλίου 2022.

Από πλευράς ηλεκτρικών (BEV) ταξινομήθηκαν 573 μονάδες, φτάνοντας τις πωλήσεις των 3.785 από την αρχή του χρόνου.

Στο στρατόπεδο των Plug-in Hybrid (PHEV) σημειώθηκαν 685 πωλήσεις αυτοκινήτων μόνο για τον μήνα Ιούλιο, ενώ 4.305 μονάδες από την αρχή του χρόνου.

Ποιοι οι “νικητές” για τον Ιούλιο 2023;

Στην κατηγορία Α το ηλεκτρικό Fiat 500e ξεχώρισε με 42 πωλήσεις, ενώ σε αυτή την κατηγορία δεν υπάρχουν plug-in hybrid μοντέλα.

Στην κατηγορία B το ηλεκτρικό Peugeot 208 σημείωσε 77 πωλήσεις, ενώ το αμιγώς ηλεκτρικό Mokka βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 44 μονάδες.

Στην κατηγορία C, το Volvo XC40 κέρδισε την πρώτη θέση με 162 μονάδες, ωστόσο σε αυτά συγκαταλέγονται τόσο οι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις όσο και οι plug-in hybrid. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Jeep Compass plug-in hybrid με 97 ταξινομήσεις.

Στην κατηγορία D, το Ford Kuga plug-in hybrid σημείωσε 20 πωλήσεις και λίγο πιο πίσω με 18 πωλήσεις είναι το Tesla Model Y.

Στην κατηγορία Ε, με 9 πωλήσεις στην Ελλάδα βρέθηκε το Jeep Wrangler (PHEV) και με 6 πωλήσεις το plug-in hybrid Range Rover Sport.
Jeep Wrangler 4xe

Στην κατηγορία F-G, το plug-in υβριδικό Volvo XC90 με 9 πωλήσεις και λίγο πιο πίσω με 5 πωλήσεις η αμιγώς ηλεκτρική Porsche Taycan.
Volvo XC90 Recharge T8 AWD

Στην κατηγορία MPV, μονοπώλησε το ενδιαφέρον με 2 πωλήσεις το Volkswagen ID.Buzz.

Τέλος, στην κατηγορία MPV-M/Combi, πουλήθηκαν 10 αμιγώς ηλεκτρικά Opel Zafira.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!