Ford Kuga PHEV: Το υβριδικό SUV που επιλέγουν οι περισσότεροι οδηγοί στην Ευρώπη

Πρώτο στις προτιμήσεις των αγοραστών της Ευρώπης για το 2021, το Ford Kuga Plug-in Hybrid (PHEV) συνδυάζει σπορ χαρακτήρα με κορυφαία για την κατηγορία του υβριδική οικονομία καυσίμου, αλλά και εξαιρετική ευρυχωρία και πρακτικότητα.

Ford Kuga PHEV: Το υβριδικό SUV που επιλέγουν οι περισσότεροι οδηγοί στην Ευρώπη

Πρώτο στις προτιμήσεις των αγοραστών της Ευρώπης για το 2021, το Ford Kuga Plug-in Hybrid (PHEV) συνδυάζει σπορ χαρακτήρα με κορυφαία για την κατηγορία του υβριδική οικονομία καυσίμου, αλλά και εξαιρετική ευρυχωρία και πρακτικότητα.

Σχεδιασμένο με επίκεντρο τον οδηγό, το Ford Kuga Plug-in Hybrid προάγει ένα διαφορετικό τρόπο κίνησης, ικανό να προσαρμοστεί στις ανάγκες και του πιο απαιτητικού. Ευπροσάρμοστο σαν χαμαιλέοντας, αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο της καθημερινότητας και παράλληλα ένα απόλυτα ευχάριστο αυτοκίνητο που θα απολαύσεις σε έναν απαιτητικό, φιδωτό δρόμο, γεμάτο στροφές, τιμώντας το σήμα με το μπλε οβάλ που κοσμεί το όμορφο αμάξωμά του.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια που έχει δοθεί στην ανάρτηση, τη γεωμετρία της και τον τρόπο που αντιμετωπίζει κάθε πίεση, από τον οδηγό ή το δρόμο αναδεικνύει τη σπορ πλευρά αυτού το μεγάλου και πρακτικού SUV.

Με υβριδική δύναμη που συνδυάζει ένα σύγχρονο κινητήρα βενζίνης Duratec 2,5 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με μπαταρία 14,4 kWh, που αποδίδουν συνδυαστική ισχύ 225 ίππους, αλλά παράλληλα παρέχουν τη δυνατότητα με τη χρήση της λειτουργίας «EV Now» να κινηθείς για έως και 56 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά, με μηδενική κατανάλωση και εκπομπές ρύπων σε αυτή την περίπτωση.

Με το γκάζι στο πάτωμα το Kuga PHEV μεταμορφώνεται, επιταχύνοντας από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 9,2 δλ. έχοντας μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ./ώρα.

Σε κανονικές συνθήκες και πιο συγκεκριμένα σε υβριδική λειτουργία, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις κατά WLTP, το Kuga PHEV καταναλώνει 1,4 λτ./100 χλμ. με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται στα 32 γρ./χλμ., τιμή που εξασφαλίζει στο υβριδικό SUV την ελεύθερη είσοδο στο δακτύλιο, αλλά και την απαλλαγή από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Αρετές αρκετές, που σίγουρα έχουν εκτιμηθεί δεόντως από το αγοραστικό κοινό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο με την προτίμησή του, έφερε το Ford Kuga Plug-in Hybrid (PHEV) στην πρώτη θέση των πωλήσεων μέσα στο 2021. Οι πωλήσεις της έκδοσης Plug-in Hybrid μάλιστα αντιπροσωπεύουν το 50% των συνολικών του Kuga, το οποίο το οποίο διατίθεται σε πλούσια γκάμα εκδόσεις που περιλαμβάνουν βενζίνης, diesel.

Το νέο Ford Kuga Plug-in Hybrid συνδυάζει αρμονικά δύο κόσμους, προσφέροντας εκρηκτικές επιδόσεις, αλλά και την απόλυτη ησυχία κίνησης ενός ηλεκτρικού. Η φόρτιση του ηλεκτρικού κινητήρα μπορεί να γίνει εν κινήσει, μέσω ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, αλλά και μέσω απλής πρίζας, οικιακού ρεύματος 230V που συνδέεται σε υποδοχή που βρίσκεται στον εμπρός αριστερό προφυλακτήρα.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 6 ώρες, ενώ σε συνδυασμό με τον ταχυφορτιστή Ford Wallbox που μπορεί να τοποθετηθεί στο σπίτι του κατόχου, η διαδικασία φόρτισης επιταχύνεται σημαντικά και πιο συγκεκριμένα, απαιτούνται 3,5 ώρες για μια πλήρη φόρτιση, από 0-100%. Στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου ανήκει ένας βασικός φορτιστής για οικιακή χρήση, ενώ ως έξτρα παρέχεται και φορτιστής για δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ενέργειας της μπαταρίας από τον οδηγό, υπάρχουν διαθέσιμα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Στο πρόγραμμα EV Now το Kuga PHEV κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ στο EV Later, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει να διατηρήσει την ενέργεια της μπαταρίας για αργότερα, όταν οι συνθήκες θα το επιτρέπουν.

Σε κάθε περίπτωση, όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο, τότε το Kuga PHEV επιστρέφει αυτόματα στο πρόγραμμα EV Auto, συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας για βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου.

Με καινοτόμο σχεδιασμό, το εσωτερικό του Kuga PHEV προσφέρει κορυφαία άνεση και προηγμένες τεχνολογίες στους επιβαίνοντες. Με ενσωματωμένο modem, το Ford Pass Connect επιτρέπει στον κάτοχό του να το ελέγχει απομακρυσμένα λειτουργίες του, αρκεί το smartphone του να διαθέτει σύνδεση με το internet.

Επιπλέον, μπορεί να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει από μακριά το Kuga του, να θέτει σε λειτουργία τον κινητήρα και να ελέγχει τη θερμοκρασία του κλιματισμού, για προθέρμανση ή ψύξη της καμπίνας πριν φτάσει στο αυτοκίνητο.

Επίσης, αναγνωρίζει τη θέση του αυτοκινήτου, ενώ ενημερώνει και για την κατάστασή του, όπως τη στάθμη του καυσίμου της μπαταρίας, την κατάσταση του συναγερμού, τις πιέσεις των ελαστικών, μέχρι και τη διάρκεια ζωής του λιπαντικού του κινητήρα.

Το Kuga PHEV εξοπλίζεται με το SYNC 3 σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, με οθόνη 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Μια ακόμα ψηφιακή οθόνη, 12,3 ιντσών διαδραματίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων, ενώ το head-up display αναβαθμίζει την ασφάλεια και την άνεση του οδηγού, προβάλλοντας εμπρός από το οπτικό του πεδίο σημαντικές πληροφορίες για το αυτοκίνητο.

Το Ford Kuga Plug-in Hybrid έχει και υψηλό δείκτη ασφάλειας, με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης το οδηγού. Ως μέρος του προηγμένου συστήματος Lane-Keeping System, το BLIS Assist συνδυάζει τα Blind Spot Information System (BLIS) και Lane-Keeping System για την παρακολούθηση του τυφλού σημείου οδηγού, ανιχνεύοντας οχήματα που πλησιάζουν από το πλάι σε αυτοκινητόδρομους με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας.

Η νέα λειτουργία Local Hazard Information – που υποστηρίζεται από το FordPass Connect – μπορεί να ενημερώνει τους οδηγούς για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο, ακόμα και αν αυτές δεν είναι ορατές εξαιτίας της ύπαρξης στροφών ή παρουσίας άλλων οχημάτων.

Αποκτήστε το Ford Kuga PHEV με επιτόκιο 2,99% και 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!