Ανανέωση για το Jeep Wrangler

Το σκληροτράχηλο Jeep Wrangler ανανεώνεται, περνώντας στην πιο… μοντέρνα εποχή του.

Ανανέωση για το Jeep Wrangler

Το σκληροτράχηλο Jeep Wrangler ανανεώνεται, περνώντας στην πιο… μοντέρνα εποχή του.

Η Jeep, με την προσθήκη του «μικρού» Avenger έχει μια πλήρη γκάμα, που περιλαμβάνει επίσης το Renegade, το Compass, το Wrangler και το Grand Cherokee. Ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της αμερικανικής φίρμας, το Wrangler, μετά από πέντε χρόνια στην αγορά, ανανεώνεται ελαφρώς, προκειμένου να μείνει επίκαιρο.

Στις ανανεώσεις των μοντέλων, οι μικρές αλλαγές είναι αυτές που πρωταγωνιστούν, με την Jeep σε αυτή τη φάση να ανασχεδιάζει την κλασική μάσκα με τις επτά μπάρες και να την κάνει πιο μικρή, τη στιγμή που όλα γύρω μας γίνονται μεγαλύτερα.

Παραμένει πλατιά και με επτά μπάρες, αλλά είναι προφανές ότι είναι μικρότερη. Οι εσοχές είναι μαύρες σε όλες τις εκδόσεις εκτός από τη Sahara και ο σχεδιασμός έγινε με γνώμονα την καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Επίσης, δημιουργείται επιπλέον χώρος για να τοποθετηθεί το βαρούλκο που θα βγάλει τον οδηγό από τα δύσκολα και είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις Rubicon.

Παράλληλα, διαθέσιμη είναι μια μεγάλη γκάμα νέων τροχών με ζάντες από 17 έως και 20 ίντσες. Επίσης υπάρχουν νέες επιλογές για την οροφή, τόσο τη σκληρή όσο και την υφασμάτινη. Για λόγους αεροδυναμικής τοποθετήθηκε μια κρυφή κεραία στο παρμπρίζ.

Στο εσωτερικό υπάρχουν αξιοσημείωτες αλλαγές, με τη μεγάλη οθόνη 12,3 ιντσών του συστήματος πολυμέσων να κυριαρχεί, ανήκοντας μάλιστα στο βασικό εξοπλισμό όλων των Wrangler. Οι αεραγωγοί του κλιματισμού είναι οριζόντιοι και τοποθετημένοι κάτω από την οθόνη, με τους πλαϊνούς αεραγωγούς όμως να παραμένουν ίδιοι.

Το infotainment διαθέτει το νέο Uconnect 5, το οποίο προσφέρει όλες τις νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Στις εκδόσεις προστέθηκαν η Sport S 4xe, που είναι το βασικό επίπεδο εξοπλισμού της έκδοσης plug-in hybrid, αν και διαθέτει μεταξύ άλλων ζάντες 20 ιντσών και αρκετά βοηθήματα οδηγού, όσον αφορά την ασφάλεια.

Το Rubicon X, το ανώτερο επίπεδο εξοπλισμού, ξεχωρίζει για τις τεχνολογίες που διαθέτει, με καθίσματα που διαθέτουν πολλαπλές ρυθμίσεις, εννέα ηχεία της Alpine, δέρμα Nappa, κάμερες που βοηθούν στις εκτός δρόμου αποδράσεις, νέους προφυλακτήρες και μεγάλους τροχούς. Τέλος, η γκάμα των κινητήρων παραμένει ως έχει, με ένα 2λιτρο 4κύλινδρο turbo, έναν V6 3,6 λίτρων ή έναν μεγάλο 6,4 λίτρων V8.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!