Jeep Compass 4xe: Αυθεντικό Jeep που… ηλεκτρίζει

Πιστό στην παράδοση, με εμφάνιση που σαγηνεύει, δυνατότητες που συναρπάζουν και τεχνολογία που δείχνει το δρόμο, το νέο Jeep Compass 4xe με το Plug-in υβριδικό σύστημα προσφέρει περισσότερα ακόμα και απ’ όσα αναζητάς.

Jeep Compass 4xe: Αυθεντικό Jeep που… ηλεκτρίζει

Πιστό στην παράδοση, με εμφάνιση που σαγηνεύει, δυνατότητες που συναρπάζουν και τεχνολογία που δείχνει το δρόμο, το νέο Jeep Compass 4xe με το Plug-in υβριδικό σύστημα προσφέρει περισσότερα ακόμα και απ’ όσα αναζητάς.

Το όνομα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περιπέτεια. Αξία την οποία υπηρετεί με πίστη όλα αυτά, τα 80 χρόνια ιστορίας της και υπογραμμίζεται εμφατικά σε κάθε μοντέλο της. Η εποχή της ηλεκτροκίνησης δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση για την αμερικανική φίρμα, η οποία προσαρμόστηκε με ιδανικό τρόπο, όπως αποτυπώνεται και στις νέες της δημιουργίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο Jeep Compass 4xe, το οποίο είναι επιβλητικό και άγριο όσο περιμένεις από ένα μοντέλο της Jeep, αλλά παράλληλα πρακτικό και αποδοτικό, όσο ένα σύγχρονο οικογενειακό αυτοκίνητο επιβάλλεται να είναι. Επίσης, το Compass 4xe με τη νέα έκδοση Business προσφέρει μια αξιόλογη λύση που ανταποκρίνεται στο μέγιστο βαθμό στις ανάγκες των εταιρικών πωλήσεων. Συνδυάζει κορυφαίο εξοπλισμό, υψηλή απόδοση, κατ΄ επιλογή κίνηση 4×4 και όλα τα παραπάνω με μηδενικό φόρο χρήσης.

Σχεδιαστικά επιβάλλεται με την παρουσία του, με τα κλασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της Jeep να συνοδεύουν και αυτό το μοντέλο. Η μάσκα με τις 7 κάθετες γρίλιες κυριαρχεί στο εμπρός μέρος, αποτελώντας την ταυτότητα του νέο Compass 4xe, με την εικόνα να συμπληρώνουν τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα Full-LED.

Ο premium χαρακτήρας του μοντέλου αναδεικνύεται και στο εσωτερικό του. Εκεί όπου η ποιότητα συναντά την πολυτέλεια και μαζί συνθέτουν ένα προηγμένο τεχνολογικά, πρακτικό εσωτερικό, που θα απολαύσεις στην καθημερινότητά σου. Το τεχνολογικό υπόβαθρο του Compass 4xe αντικατοπτρίζεται στα συστήματα με τα οποία εφοδιάζεται και είναι το Uconnect5, όσον αφορά το infotainment και το ADAS όσον αφορά τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Το νέο Jeep Compass 4xe αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία των premium SUV, με κορυφαία τεχνολογία στον τομέα υποβοήθηση του οδηγού, την ψηφιακή διασύνδεση, αλλά και τον τρόπο που κινείται. Τόσο στο δρόμο, όσο και εκτός αυτού, αποδεικνύεται το ίδιο αποτελεσματικό και παράλληλα φιλικό προς του περιβάλλον, αφού έχει τη δυνατότητα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά, με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Γιατί το Compass 4xe Business είναι το ιδανικό εταιρικό αυτοκίνητο;

Το Compass 4xe διαθέτει κορυφαίας τεχνολογίας σύστημα Plug-in Hybrid και ένα από τα πλέον καινοτόμα της αγοράς. Διακρίνεται για την υψηλή του απόδοση, με ισχύ που ανέρχεται στους 240 ίππους και τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για 50 χιλιόμετρα. Με δυνατότητα φόρτισης σε μόλις 1,5 ώρα το 4xe είναι έτοιμο να καλύψει τις καθημερινές μετακινήσεις αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, με μηδενικές εκπομπές ρύπων και χωρίς να απαιτεί εμπλοκή του θερμικού κινητήρα.

Πέρα όμως από το «καθαρό» του προφίλ, το Jeep Compass 4xe υποστηρίζει εμφατικά τον περιπετειώδη χαρακτήρα που το όνομά του υπόσχεται. Το σύστημα κίνησης δίνει τη δυνατότητα κατ’ επιλογής 4×4, διαθέτοντας επιπλέον στοιχεία όπως το hill descent control, που επιτρέπει την ήπια και ασφαλή κατάβαση σε έντονη κατωφέρεια, κλείδωμα τετρακίνησης και κοντές σχέσεις μετάδοσης για να αντεπεξέρχεται σε κάθε είδους δυσκολία.

Κορυφαίος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας

Ένα εταιρικό αυτοκίνητο κατά βάση καλύπτει πολλά χιλιόμετρα. Αυτά θα πρέπει να είναι απροβλημάτιστα και άνετα, κάτι για το οποίο εγγυάται ο πλούσιος εξοπλισμός του Compass 4xe Business. Αυτός μεταξύ άλλων περιλαμβάνει περιμετρική κάμερα 360 μοιρών, σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης με οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 10,1 ιντσών, πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης (ADAS), handsfree σύστημα ανοίγματος χώρου αποσκευών, αλλά και καλώδιο φόρτισης Mode3, κατάλληλο και για δημόσια σημεία φόρτισης.

Μηδενικός φόρος και ελεύθερη πρόσβαση στο Δακτύλιο

Το Compass 4xe Business συνδυάζει τον πλήρη εξοπλισμό με τις κορυφαίες επιδόσεις και όλα αυτά σε ένα πακέτο που προσφέρει το μέγιστο όφελος στους χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων.  Αυτό γιατί η λιανική του τιμή προ φόρων παραμένει κάτω από τα 40.000 ευρώ, έχοντας παράλληλα και εκπομπές CO2 κάτω από 50 γρ./χλμ., στοιχεία που το απαλλάσσουν από τους φόρους ως αυτοκίνητο για εταιρική χρήση. Επιπλέον, μπορεί να κινείται ελεύθερα εντός του Δακτυλίου και να παρκάρει σε ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς κόστος.

Προγράμματα οδήγησης για κάθε ανάγκη

Το Plug-in υβριδικό SUV μπορεί να κινηθεί με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, που περιορίζεται και κάτω από τα 2,0 λτ./100 χλμ. εκπέμποντας μόλις 44 γρ. CO2 ανά χιλιόμετρο, με αποτέλεσμα να απαλλάσσεται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Τρία προγράμματα οδήγησης είναι διαθέσιμα για να προσαρμόσουν το Compass 4xe στις ανάγκες του οδηγού.

Hybrid: Εδώ το αυτοκίνητο ξεκινάει και με τους δύο κινητήρες, οι οποίοι είναι ρυθμισμένοι να λειτουργούν παράλληλα, δίνοντας όμως προτεραιότητα στον ηλεκτρικό.

Electric: Το αυτοκίνητο εκκινεί αμιγώς ηλεκτρικά και αθόρυβα, χωρίς να ρυπαίνει και συνεχίζει να το κάνει για 50 χιλιόμετρα, όση είναι η ηλεκτρική αυτονομία του και με ταχύτητα έως τα 130 χλμ./ώρα. Όταν η μπαταρία χάσει τη φόρτισή της, τότε το σύστημα περνάει στη λειτουργία Hybrid.

E-Save: Σε αυτή την περίπτωση διατηρείται η φόρτιση για να χρησιμοποιηθεί αργότερα, όταν ο οδηγός θα αποφασίσει ότι είναι απαραίτητο. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο, κινώντας αποκλειστικά το αυτοκίνητο. Στο πρόγραμμα Active E-Save μάλιστα, φορτίζει την μπαταρία εν κινήσει και μέχρι το ποσοστό του 80% της συνολικής της ενέργειας.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση και κάθε φορά που ο οδηγός αφήνει το πόδι του από το γκάζι. Αυτή μπορεί να ρυθμιστεί και σε δύο στάδια.

Το Jeep Compass 4xe Business είναι ένα απόλυτα ικανό SUV, που μπορεί να κινηθεί με μηδενικούς ρύπους και χωρίς να καταναλώνει ούτε λίτρο βενζίνης για 50 χιλιόμετρα. Απόσταση που μπορεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες των περισσοτέρων εντός της πόλης. Είναι το ιδανικό εταιρικό αυτοκίνητο, αφού συνδυάζει την εκρηκτική απόδοση, με το πλήρες πακέτο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, απαλλάσσοντας μάλιστα τον χρήστη από τους φόρους. Το νέο Jeep Compass 4xe Business είναι άκρως ελκυστικό και άμεσα διαθέσιμο για παραγγελίες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!