F1: Η Sauber θα χρησιμοποιεί το όνομα Stake F1 Team

Η Sauber, η ομάδα που αγωνιζόταν μέχρι πέρυσι με το όνομα της Alfa Romeo στη Formula 1, άλλαξε επίσημα το όνομά της σε Stake F1 Team και παρουσίασε το νέο της λογότυπο.

F1: Η Sauber θα χρησιμοποιεί το όνομα Stake F1 Team

Η Sauber, η ομάδα που αγωνιζόταν μέχρι πέρυσι με το όνομα της Alfa Romeo στη Formula 1, άλλαξε επίσημα το όνομά της σε Stake F1 Team και παρουσίασε το νέο της λογότυπο.

Η Sauber αλλάζει ταυτότητα για το 2024, έπειτα από τη λήξη της εμπορικής της συνεργασίας με την Alfa Romeo, που την είδε να αγωνίζεται με το όνομα της ιταλικής μάρκας από το 2019 έως το 2023. Η Sauber θα γίνει η εργοστασιακή ομάδα της Audi το 2026, που η γερμανική εταιρεία θα εισέλθει στη Formula 1 με τη δική της μονάδα ισχύος και αναμένεται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να έχει αγοράσει το 50% του βασιζόμενου στο Hinwil της Ελβετίας οργανισμού.

Η νέα ταυτότητα της ομάδας αναφέρθηκε αρχικά στην καταχώρηση της FIA το Δεκέμβριο ως Stake F1 Team Kick Sauber. Αυτή παραμένει η επίσημη πλήρης ταυτότητά της, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος πλαισίου Kick Sauber, αλλά η ελβετική ομάδα θα χρησιμοποιεί τη σύντομη εκδοχή Stake F1 Team σε καθημερινή βάση.

Η Stake και η Kick, οι οποίες έχουν κοινή ιδιοκτησία, εμφανίστηκαν ως σπόνσορες στο αμάξωμα των μονοθεσίων της Sauber την περασμένη σεζόν, με την τελευταία να έχει προτεραιότητα στα Grand Prix Αυστραλίας, Ισπανίας, Βελγίου και Κατάρ. Ένας ειδικός χρωματισμός της Kick χρησιμοποιήθηκε στο GP Βελγίου. Η ομάδα προγραμματίζει μια παρουσίαση υψηλού προφίλ για τη νέα C44 στο Λονδίνο, στις 5 Φεβρουαρίου, ενώ ο ραπ τραγουδιστής Drake, πρεσβευτής της Stake, συμμετείχε στις δραστηριότητες της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με την αλλαγή του ονόματος.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας Alessandro Alunni Bravi άφησε να εννοηθεί ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή ενός φιλόδοξου προγράμματος ενεργοποίησης με τη νέα ταυτότητα. «Η περασμένη σεζόν αποτέλεσε την αρχή του ταξιδιού της Stake στην F1 και ο νέος ρόλος της εταιρείας με επικεφαλής την Stake F1 Team αποτελεί το φυσικό και συναρπαστικό επόμενο βήμα σε αυτή την πορεία».

«Η Stake όχι μόνο αξιοποίησε με επιτυχία την αυξανόμενη βάση οπαδών της F1 για να ενισχύσει τη δική της κοινότητα, αλλά και εισήγαγε ένα εντελώς νέο κοινό στο άθλημα, κάτι που ωφέλησε όχι μόνο την ομάδα μας, αλλά και όλους τους άλλους στην F1. Είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε μερικές απίστευτες ενέργειες με μερικούς από τους πρεσβευτές της Stake, όπως ο θρύλος του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, Sergio Aguero και ο ινδοκαναδός ράπερ Karan Aujla. Το 2024 θα είναι μια νέα σελίδα και η ευκαιρία να κάνουμε περισσότερα, καλύτερα και να φτάσουμε ακόμη πιο μακριά».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!