F1: Περαιτέρω αναμονή για τον Mick Schumacher

H Haas δεν πρόκειται να ανακοινώσει την οδηγική της σύνθεση για το 2023 αυτό το Σαββατοκύριακο. Ποιες είναι οι εναλλακτικές επιλογές του Mick Schumacher σε περίπτωση που δεν καταφέρει να διατηρήσει το cockpit του;

F1: Περαιτέρω αναμονή για τον Mick Schumacher

H Haas δεν πρόκειται να ανακοινώσει την οδηγική της σύνθεση για το 2023 αυτό το Σαββατοκύριακο. Ποιες είναι οι εναλλακτικές επιλογές του Mick Schumacher σε περίπτωση που δεν καταφέρει να διατηρήσει το cockpit του;

Σύμφωνα με τις φήμες, υπήρχε πιθανότητα η ομάδα της Haas να ανακοινώσει στο GP Βραζιλίας την οδηγική της σύνθεση για το 2023, συμπληρώνοντας το grid της Formula 1 για το 2023, με τον 35χρονο Γερμανό Nico Hulkenberg να επιστρέφει σε πλήρη σεζόν για πρώτη φορά από το 2019, αντικαθιστώντας τον Mick Schumacher.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας της Haas, Günther Steiner, δήλωσε ότι η ανακοίνωση «σίγουρα δεν πρόκειται να συμβεί. Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα σχέδιά μας την επόμενη εβδομάδα, πριν από το Σαββατοκύριακο στο Άμπου Ντάμπι», και αυτό διότι η αμερικανική ομάδα θέλει να γνωρίζει ποιον οδηγό θα χρησιμοποιήσει για το τεστ ελαστικών του 2023 στη Yas Marina μετά το φινάλε της σεζόν.

Θεωρητικά τουλάχιστον, ο Mick Schumacher μπορεί να διατηρεί ακόμα ελπίδες ότι θα παραμείνει στο cockpit του το 2023, παρότι φαίνεται να έχει χάσει την υποστήριξη της ακαδημίας νεαρών οδηγών της Ferrari. Ωστόσο, ποια είναι τα εναλλακτικά του σχέδια σε περίπτωση που χάσει το cockpit της Haas;

Αυτό φαίνεται να εξαρτάται και από τις επιλογές του Daniel Ricciardo, ο οποίος έχει αποδεχθεί ότι θα αποτελεί εφεδρικό οδηγό κάποιας ομάδας της Formula 1 το 2023, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα σε ποια συγκεκριμένα. Οι δύο πιθανοί προορισμοί του 33χρονου Αυστραλού φαίνεται να είναι η Mercedes και η Red Bull και όπως έχει αναφέρει ο Ricciardo, η προοπτική επιστροφής του στην αγωνιστική δράση θα παίξει ρόλο στην απόφασή του.

Η Mercedes αναμένεται να υπογράψει καινούργια συμφωνία με τον Lewis Hamilton, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος του 2023. Στην περίπτωση της Red Bull, ο Sergio Perez υπέγραψε φέτος νέο διετές συμβόλαιο με την ομάδα, έως το τέλος του 2024. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση αυτό να είναι 1+1 έτους. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, υπάρχει πιθανότητα ο Ricciardo να αποβλέπει σε μία επιστροφή στην αγωνισιτκή δράση το 2024, με την παλιά του ομάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Auto Motor und Sport, το ενδεχόμενο δέσμευσης του Mick Schumacher ενδιαφέρει την Mercedes, σε περίπτωση που η γερμανική ομάδα δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Ricciardo ως εφεδρικού οδηγού. Επίσης, φαίνεται ότι και η Alpine ενδιαφέρεται για το Schumacher σε ρόλο εφεδρικού οδηγού.

Ο Γερμανός θα αποτελούσε καλή λύση για την Alpine, δεδομένου ότι ο Pierre Gasly κινδυνεύει με αποκλεισμό από Grand Prix έως τα τέλη Μαΐου, έχοντας συλλέξει 10 από τους 12 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια. Εφόσον η γαλλική ομάδα έχασε τον Oscar Piastri, διαθέτει στις τάξεις της μόνο τον 19χρονο Αυστραλό Jack Doohan, ο οποίος έχει περιορισμένη εμπειρία πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου Formula 1.

Ενώ ο Schumacher είναι επικεντρωμένος στη Formula 1, ο Ricciardo δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μία μεμονωμένη συμμετοχή σε κάποια άλλη κατηγορία μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2023, όπως τo Πρωτάθλημα Ωκεανίας των Supercars, στο οποίο είναι συνιδιοκτήτης ομάδας (της Walkinshaw Andretti United) και ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!