F1: O Mick Schumacher θα χάσει την υποστήριξη της Ferrari

H ακαδημία νεαρών οδηγών της Ferrari αναμένεται να κόψει τους δεσμούς της με τον Mick Schumacher στο τέλος του τρέχοντος έτους. Ο Γερμανός διατρέχει τον κίνδυνο να βρεθεί χωρίς αγωνιστικό cockpit το 2023.

F1: O Mick Schumacher θα χάσει την υποστήριξη της Ferrari

H ακαδημία νεαρών οδηγών της Ferrari αναμένεται να κόψει τους δεσμούς της με τον Mick Schumacher στο τέλος του τρέχοντος έτους. Ο Γερμανός διατρέχει τον κίνδυνο να βρεθεί χωρίς αγωνιστικό cockpit το 2023.

Θεωρείται σχεδόν δεδομένο πλέον ότι ο Mick Schumacher δεν θα αποτελεί μέλος της ακαδημίας νεαρών οδηγών της Ferrari (FDA) από το 2023. Χάνοντας την υποστήριξη του Maranello, o Mick Schumacher θα είναι ελεύθερος να βρει άλλη ομάδα, καθώς κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ομάδα της Haas το 2023. Φαίνεται ότι η αμερικανική ομάδα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις με τον 23χρονο Γερμανό πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Υπάρχει πιθανότητα τη θέση του Schumacher στη Haas να πάρει ο Antonio Giovinazzi, πρώην πιλότος της Alfa Romeo στην F1, ο οποίος εξακολουθεί να είναι μέλος της ακαδημίας της Ferrari. O Ιταλός θα διεξάγει ελεύθερες δοκιμές με τη Haas στο Grand Prix της πατρίδας του και αυτό των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος, η Alpine φαίνεται ότι ήρθε σε επαφή με τον Schumacher οδηγό και ο έτερος οδηγός της, Esteban Ocon έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να έχει για team-mate τον Γερμανό.

Έως την Πέμπτη θα πρέπει να βγάλει την απόφασή του το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων της F1 όσον αφορά την υπόθεση του Oscar Piastri, ο οποίος έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη McLaren για το 2023, ενώ ήταν ήδη συμβεβλημένος με την Alpine. Ωστόσο, ακόμα και αν η γαλλική ομάδα δικαιωθεί, δύσκολα θα δούμε τον 21 ετών Αυστραλό περυσινό Πρωταθλητή της Formula 2 να αγωνίζεται με τα χρώματά της του χρόνου.

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, παραδέχθηκε στο γερμανικό Τύπο ότι η Alpine έχει κάνει πρόταση για να αποκτήσει τον Pierre Gasly. O 79χρονος Αυστριακός δήλωσε ότι η Red Bull δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στον Gasly, και θα συμφωνήσει να τον αποδεσμεύσει εφόσον ο Γάλλος θέλει να πάει στην Alpine. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Marko ζήτησε να μάθει πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα του Colton Herta, του 22 ετών Αμερικανού οδηγού της Andretti Autosport στο IndyCar, ο οποίος έχει συμφωνία να διεξάγει ορισμένα ιδιωτικά τεστ με περυσινό μονοθέσιο F1 της McLaren.

F1 - Mick Schumacher (Haas), GP Βελγίου 2022

Δεδομένης της ισχυρής πιθανότητας επικείμενης συνεργασίας μεταξύ Red Bull και Porsche, ο Marko ενδέχεται να ενδιαφέρεται να εντάξει στο ρόστερ οδηγών της αυστριακής εταιρείας κάποιον Γερμανό οδηγό. Συνεπώς ο Schumacher, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει υποψήφιο αντικαταστάτη του Gasly στην AlphaTauri. Ακόμα και αν δεν φύγει από την ιταλική ομάδα Γάλλος, εφόσον ο Schumacher δεν βρει αλλού αγωνιστικό cockpit, η Red Bull θα μπορούσε να του προσφέρει μία θέση εφεδρικού οδηγού για να τον έχει στις τάξεις της, με την πιθανότητα να τον τοποθετήσει μελλοντικά σε ένα από τα cockpit της AlphaTauri.

Μία εναλλακτική λύση για τον Schumacher ενδέχεται να είναι και η Williams, καθώς το συμβόλαιο του Nicholas Latifi με τη βρετανική ομάδα λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν. Η Alfa Romeo αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει ότι ο Guanyu Zhou θα παραμείνει στην ομάδα και το 2023. Σύμφωνα με την ισχύουσα εμπορική συμφωνία της Sauber με την Alfa Romeo, η ιταλική μάρκα δεν έχει πλέον το δικαίωμα να υποδείξει τον ένα εκ των δύο οδηγών της ομάδας, δηλαδή μέλος της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari, όπως είχε συμβεί μεταξύ 2019-2021 με τον Giovinazzi.

Επίσης, διαθέσιμος στη μεταγραφική αγορά είναι και ο Daniel Ricciardo, έπειτα από τον τερματισμό του συμβολαίου του με τη McLaren. O 33χρονος Αυστραλός δεν έχει αποκλείσει όμως το ενδεχόμενο να βρεθεί εκτός F1 για μία σεζόν. Αν ο Mick Schumacher δεν καταφέρει να εξασφαλίσει αγωνιστικό cockpit για την επόμενη σεζόν (και δεν επιστρέψει ο Nico Hulkenberg στην Alpine, το οποίο φαίνεται αρκετά απίθανο), τότε το grid της Formula 1 θα βρεθεί για πρώτη φορά από το 1981 χωρίς Γερμανό οδηγό.

F1 - Mick Schumacher (Haas) & Fernando Alonso (Alpine), GP Βελγίου 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!