F1: Αναφέρονται συνομιλίες μεταξύ Audi και Mick Schumacher

Γερμανικές πηγές αναφέρουν ότι ο Mick Schumacher έχει συνομιλήσει με την Audi, η οποία φέρεται να ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον Γερμανό στο μέλλον.

F1: Αναφέρονται συνομιλίες μεταξύ Audi και Mick Schumacher

Γερμανικές πηγές αναφέρουν ότι ο Mick Schumacher έχει συνομιλήσει με την Audi, η οποία φέρεται να ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον Γερμανό στο μέλλον.

Σήμερα, η Audi ανακοίνωσε την -αναμενόμενη- συνεργασία της με την ομάδα της Sauber, που θα γίνει η εργοστασιακή της ομάδα από το 2026. Η Audi αναμένεται να αγοράσει το 75% της ελβετικής ομάδας εντός της επόμενης τριετίας, με τη συμφωνία να ολοκληρώνεται σε τρία σκέλη ίσων ποσοστών (25%). Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του 2023, η Audi θα έχει πλέον -έστω και μικρό- λόγο στις αποφάσεις της Sauber.

O πρώην CEO της Volkswagen, Herbert Diess, είχε δηλώσει την επιθυμία οι εταιρείες του ομίλου να συνεργαστούν με Γερμανούς οδηγούς. Αυτή τη στιγμή, αμφίβολο είναι το μέλλον του μοναδικού Γερμανού οδηγού στο grid, του Mick Schumacher στη Haas. Ισχυρός υποψήφιος για τη θέση αυτή είναι ο -επίσης Γερμανός- Nico Hulkenberg, στα 35 του, έχοντας κάνει τελευταία φορά στην καριέρα του πλήρη σεζόν στη Formula 1 το 2019. Ο 23χρονος Mick Schumacher δήλωσε: «Δεν ξέρω αν θα βρίσκομαι στην F1 του χρόνου, αλλά νομίζω ότι το αξίζω».

Ο επικεφαλής της ομάδας της Haas, Günther Steiner, αποκρίθηκε: «Είτε το αξίζει είτε όχι, πολλοί άνθρωποι αξίζουν κάτι. Πρέπει να κοιτάξω όλη την ομάδα και να δω αν ο Mick είναι ο εκλεκτός. Έχει κάποια εμπειρία, είναι η δεύτερη χρονιά του στη Formula 1. Είναι αυτό αρκετό, για να πάει η ομάδα μπροστά; Χρειαζόμαστε ηγεσία από αυτή τη θέση. Αυτά είναι όλα τα πράγματα που αξιολογώ, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Πως μπορούμε να πάμε την ομάδα μπροστά».

Ο Schumacher δήλωσε: «Εάν η Haas δεν θέλει να συνεχίσει μαζί μου, θα εξερευνήσω άλλες ευκαιρίες για να αναβιώσω την καριέρα μου στην F1 το 2024». Θα μπορούσε αυτό να σημαίνει κάποιου είδους συνεργασία με την ομάδα της Sauber; Ο Γερμανός δημοσιογράφος Ralf Bach δηλώνει σίγουρος ότι έχουν υπάρξει συνομιλίες μεταξύ του Mick Schumacher και της Audi.

Σχετικά με τον όμιλο της Volkswagen και τη Formula 1, έπειτα από το γεγονός ότι η FIA θεώρησε αναγκαίο να συμπεριλάβει σε πρόσφατη ανακοίνωση των αποφάσεων του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και ότι η Porsche δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της να εισέλθει στη Formula 1, έπειτα από την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με τη Red Bull, προέκυψαν νέες φήμες για πιθανή συνεργασία με τη Williams.

Ο πρώην ρεπόρτερ του ολλανδικού τηλεοπτικού σταθμού Ziggo Sport στο pit lane των αγώνων της F1, Jack Plooij, θεωρεί σχεδόν δεδομένο ότι η Porsche θα κλείσει συμφωνία για να αγοράσει το 50% της Williams και να την προμηθεύει με μονάδες ισχύος από το 2026 και προβλέπει ότι θα υπάρξει κάποιου είδους ανακοίνωση πολύ σύντομα, πιθανώς ακόμα και στο GP Μεξικού.

Ο πιο πιθανός τρόπος για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι η Porsche να προμηθεύεται τις μονάδες ισχύος από την Audi και να τοποθετεί το δικό της έμβλημα επάνω τους, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προετοιμασίες για τη δημιουργία τμήματος κατασκευής μονάδων ισχύος F1. Περιμένουμε να δούμε αν κάποιο από όλα αυτά τα σενάρια θα έχει και συνέχεια.

F1 - Logan Sargeant (Williams), GP ΗΠΑ 2022

Αξίζει να αναφερθεί πάντως, ότι ο CEO της Williams, Jost Capito, δήλωσε ότι η βρετανική ομάδα δεν διαθέτει σίγουρη εναλλακτική λύση στην -πολύ απίθανη- περίπτωση που ο Αμερικανός Logan Sargeant δεν καταφέρει να εξασφαλίσει superlicence, αν δηλαδή ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν της Formula 2 από την 7η θέση στην τελική βαθμολογία. Αυτή τη στιγμή είναι 3ος.

Είναι σαφής η πρόθεσης της αμερικανικής ιδιοκτήτρια εταιρεία της Williams, η Dorilton Capital, φέρει για πρώτη φορά έπειτα από 8 χρόνια έναν οδηγό από τις ΗΠΑ στο grid της Formula 1. Ο Capito παραδέχθηκε ότι η Williams έχει σκεφτεί εναλλακτικά σχέδια, «αλλά όχι σίγουρα. Δεν υπάρχει κάποιο όνομα. Θα υπάρχουν οδηγοί που δεν θα έχουν συμβόλαιο. Υπάρχουν ακόμα πολύ καλοί οδηγοί, και έχουν τους βαθμούς της superlicence, οπότε δεν πειράζει», αν ο Sargeant δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την ειδική αγωνιστική αδεια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!