F1: Στη Red Bull ο Sergio Perez έως το 2024

Ο Sergio Perez ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Red Bull έως το 2024, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την αυστριακή ομάδα της Formula 1.

F1: Στη Red Bull ο Sergio Perez έως το 2024

Ο Sergio Perez ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Red Bull έως το 2024, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την αυστριακή ομάδα της Formula 1.

Έπειτα από τη νίκη του στο GP Μονακό, o Sergio Perez ανέφερε στον ασύρματο «πιθανότατα υπέγραψα πολύ γρήγορα», ένα σχόλιο το οποίο έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι ο Μεξικανός είχε ήδη εξασφαλίσει την ανανέωση του συμβολαίου του πριν τον αγώνα της Κυριακής, που του χάρισε την 3η νίκη της καριέρας του στη Formula 1.

Αν και ο Perez προσπάθησε να το καλύψει στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι εννοούσε το μπουκάλι της σαμπάνιας, γεγονός που προκάλεσε το γέλιο του team-mate του, Max Verstappen. To πιο πιθανό λοιπόν είναι ότι ο Perez είχε υπογράψει τη διετή επέκταση της συνεργασίας του με τη Red Bull μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς σήμερα η ομάδα ανακοίνωσε επίσημα την είδηση. Συνεπώς, ο Μεξικανός θα παραμείνει έως το τέλος του 2024 στην ομάδα με την οποία αγωνίζεται από πέρυσι.

Η φετινή σεζόν του Sergio Perez είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή, καθώς έχει καταφέρει να βολευτεί περισσότερο με τη συμπεριφορά της RB18, σε σχέση με το πιο ασταθές στον πίσω άξονα περυσινό μονοθέσιο. Φυσικά, συμβάλλει και η εμπειρία του με την ομάδα, καθώς πλέον έχει συνηθίσει το περιβάλλον. Αυτό αντανακλάται στις επιδόσεις του 32 ετών Perez, ο οποίος έχει βρεθεί μόλις 15 βαθμούς πίσω από τον Verstappen στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Οδηγών και έχει σε δύο «1-2» της Red Bull, τα οποία τόνωσαν σημαντικά τη βαθμολογική της συγκομιδή στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, έπειτα από τις εγκαταλείψεις των πρώτων αγώνων.

O Sergio Perez δήλωσε: «Ήταν μια απίστευτη εβδομάδα. Η νίκη στο Grand Prix του Μονακό είναι όνειρο για κάθε οδηγό και στη συνέχεια να ακολουθήσει η ανακοίνωση ότι θα συνεχίσω με την ομάδα μέχρι το 2024 με κάνει εξαιρετικά ευτυχισμένο. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και νιώθω πλέον σαν στο σπίτι μου. Συνεργαζόμαστε πολύ καλά και η σχέση μου με τον Max, εντός και εκτός πίστας, σίγουρα μας βοηθάει να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο. Έχουμε γίνει πολύ δυνατή ομάδα και αυτή η σεζόν το δείχνει αυτό και ανυπομονώ να δω που μπορεί να μας οδηγήσει στο μέλλον».

Ο διευθυντής της Red Bull, Christian Horner δήλωσε: «Από τότε που προσχώρησε στη Red Bull, o Checo έχει κάνει φανταστική δουλειά. Έχει αποδείξει πολλές φορές ότι όχι μόνο είναι ένας θαυμάσιος ομαδικός παίκτης, αλλά καθώς το επίπεδο άνεσής του έχει αυξηθεί, έχει γίνει μια πραγματική δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται στην κορυφή του grid. Φέτος έχει κάνει ένα ακόμη βήμα προόδου και η απόσταση από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Max έχει μειωθεί σημαντικά, γεγονός που αποδεικνύεται από την εξαιρετική του pole position στην Jeddah νωρίτερα φέτος και από την υπέροχη νίκη του στο Μονακό μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ήταν αυτονόητο για εμάς ότι θέλαμε να διατηρήσουμε το ρυθμό του, την αγωνιστική του δεξιοτεχνία και την εμπειρία του».

H κίνηση αυτή αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε τον Pierre Gasly στην ομάδα της Red Bull τα επόμενα δύο χρόνια και πιθανότατα και πέραν αυτού, καθώς ο Γάλλος μάλλον θα προσπαθήσει να συνεχίσει την πορεία του σε κάποια άλλη ομάδα της Formula 1, μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος δέσμευσής του από την οικογένεια της Red Bull.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!