F1: Η Audi κατονομάζει τη Sauber ως συνεργάτη

H Audi ανακοίνωσε επίσημα ότι θα συνεργαστεί με την ομάδα της Sauber, για την είσοδό της στη Formula 1 το 2026.

F1: Η Audi κατονομάζει τη Sauber ως συνεργάτη

H Audi ανακοίνωσε επίσημα ότι θα συνεργαστεί με την ομάδα της Sauber, για την είσοδό της στη Formula 1 το 2026.

Αφότου στα τέλη Αυγούστου η Audi ανακοίνωσε ότι θα εισέλθει στη Formula 1 ως προμηθευτής μονάδων ισχύος από το 2026, τώρα επιβεβαίωσε και επίσημα ότι θα συνεργαστεί με την ομάδα της Sauber, που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται με την ονομασία Alfa Romeo.

H συνεργασία Audi και Sauber αποτελούσε κοινό μυστικό εδώ και πολλούς μήνες, με την ελβετική ομάδα να τερματίζει την εμπορική συνεργασία της με την Alfa Romeo στο τέλος του 2023. Αναμένεται ότι η ομάδα θα αγωνιστεί με το όνομα Sauber για τις σεζόν του 2024 και 2025 πριν μετονομαστεί σε Audi, καθώς θα γίνει η επίσημη εργοστασιακή ομάδα της γερμανικής μάρκας.

Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι η Audi θα αγοράσει μερίδιο της Sauber, αν και δεν έγιναν γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Audi θα αγοράσει το 75% της ελβετικής ομάδας, αποκτώντας 25% ανά έτος για τα επόμενα τρία χρόνια, έναντι 450 εκατομμυρίων δολαρίων, από την Longbow Finance, η οποία θα διατηρήσει το υπόλοιπο 25%.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, καθώς το αγωνιστικό τμήμα της Audi χρησιμοποιήσει αρκετές φορές την προηγμένη αεροδυναμική σήραγγα στις εγκαταστάσεις της Sauber στο Hinwil της Ελβετίας για την εξέλιξη των πρωτότυπων για το WEC και του αγωνιστικού της αυτοκινήτου για το DTM. Στόχος της Audi είναι να βρεθεί σε θέση να διεκδικεί νίκες εντός των πρώτων τριών ετών συμμετοχής της στη Formula 1.

Η μονάδα ισχύος της Audi θα εξελιχθεί στο Motorsport Competence Center της Audi στο Neuburg an der Donau, του οποίου οι εγκαταστάσεις επεκτείνονται για να αναλάβουν το εγχείρημα, στο οποίο ήδη εργάζονται 120 άτομα, ενώ η Sauber θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει το μονοθέσιο στο Hinwil. Η Sauber θα είναι επίσης υπεύθυνη για την εκτέλεση των λειτουργιών στην πίστα.

Η ελβετική ομάδα είναι μία από τις ομάδες με τη μεγαλύτερη ιστορία στη Formula 1, έχοντας κάνει το ντεμπούτο της το 1993, ενώ πριν από αυτό συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ Πρωτότυπων και το DTM, από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

O Oliver Hoffmann, μέλος του διοικητικού συμβουλίου για την τεχνική ανάπτυξη της Audi, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που αποκτήσαμε έναν τόσο έμπειρο και ικανό συνεργάτη για το φιλόδοξο έργο μας στη Formula 1. Γνωρίζουμε ήδη τον όμιλο Sauber με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του και την έμπειρη ομάδα από προηγούμενες συνεργασίες και είμαστε πεπεισμένοι ότι μαζί θα σχηματίσουμε μια ισχυρή ομάδα».

Stefano Domenicali, Mohammed Ben Sulayem, Markus Duesmann & Oliver Hoffmann

Ο Adam Baker, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που ίδρυσε η γερμανική μάρκα για την εμπλοκή της στη Formula 1 (Audi Formula Racing GmbH), δήλωσε: «Η Sauber είναι ένας κορυφαίος συνεργάτης για τη χρήση της μονάδας ισχύος Audi. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με μια έμπειρη ομάδα που έχει βοηθήσει στη διαμόρφωση της ιστορίας της Formula 1 σε διάφορες φάσεις της πορείας της. Μαζί, θέλουμε να γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο ξεκινώντας το 2026».

O πρόεδρος της Sauber Holding, o Σουηδός δισεκατομμυριούχος Finn Rausing δήλωσε: «Η Audi είναι ο καλύτερος συνεργάτης για τον όμιλο Sauber. Είναι σαφές ότι και οι δύο εταιρείες μοιράζονται τις ίδιες αξίες και όραμα. Ανυπομονούμε να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους με μια ισχυρή και επιτυχημένη συνεργασία».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!