F1: O Gene Haas για το μέλλον του Mick Schumacher

O ιδιοκτήτης της Haas, ο Αμερικανός Gene Haas, δήλωσε ότι το μέλλον του Mick Schumacher στην ομάδα εξαρτάται από τον ίδιο, προσθέτοντας όμως ότι τα ατυχήματά του έχουν κοστίσει μία περιουσία.

F1: O Gene Haas για το μέλλον του Mick Schumacher

O ιδιοκτήτης της Haas, ο Αμερικανός Gene Haas, δήλωσε ότι το μέλλον του Mick Schumacher στην ομάδα εξαρτάται από τον ίδιο, προσθέτοντας όμως ότι τα ατυχήματά του έχουν κοστίσει μία περιουσία.

Ο Mick Schumacher παλεύει για τη θέση του στη Haas το 2023. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο τέλος της σεζόν θα χάσει και την υποστήριξη της ακαδημίας νεαρών οδηγών της Ferrari. Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με κακό τρόπο για τον 23χρονο Γερμανό, ο οποίος κατέστρεψε δύο πλαίσια της Haas σε Σαουδική Αραβία και Μονακό.

Παρότι η Haas ήταν ανταγωνιστική στους πρώτους αγώνες της σεζόν, ο Schumacher δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί αυτό, καθώς οι πρώτοι του βαθμοί ήρθαν στο 10ο αγώνα της σεζόν, στο Silverstone και ακολούθησε μία πολύ καλή εμφάνιση στον επόμενο αγώνα, στην Αυστρία. Ωστόσο, ο Γερμανός δεν έχει σημειώσει βαθμούς έκτοτε. Το ίδιο έχει συμβεί και με τον team-mate του, Kevin Magnussen, ο οποίος όμως έκανε πολύ καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Gene Haas, δήλωσε: «Το μέλλον του Mick θα αποφασιστεί από τον Mick. Απλά περιμένουμε. Χρειαζόμαστε τον Mick να φέρει μερικούς βαθμούς και προσπαθούμε να του δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να δούμε τι μπορεί να κάνει. Αν θέλει να μείνει μαζί μας, πρέπει να μας δείξει ότι μπορεί να πάρει μερικούς ακόμα βαθμούς. Αυτό είναι που περιμένουμε».

«Ξεκινήσαμε τη χρονιά με τεράστια επιτυχία και νομίζω ότι η μέση της σεζόν δεν ήταν πολύ καλή. Φαίνεται ότι επιστρέψαμε στον συνηθισμένο μας τρόπο λειτουργίας. Πρέπει απλά να βγούμε από αυτό. Και η Formula 1 είναι τόσο σκληρή. Όταν ξεκίνησα, υπήρχαν 6 δευτερόλεπτα διαφορά μεταξύ των πρωτοπόρων και των ουραγών και είχες τον κανονισμό του 107%. Τώρα είμαστε όλοι εντός 2 δλ., οπότε έχει γίνει πολύ πιο σκληρό και δεν υπάρχουν πια κακές ομάδες».

«Αυτό το άθλημα απλά δεν επιτρέπει να είσαι πρωτοεμφανιζόμενος οδηγός, είναι απλά πολύ ακριβό. Αν κάνεις οποιοδήποτε λάθος στην επιλογή του οδηγού, ή στη στρατηγική, ή στην επιλογή των ελαστικών, αυτό σου κοστίζει εκατομμύρια δολάρια».

«Νομίζω ότι ο Mick έχει πολλές δυνατότητες, αλλά ξέρετε ότι κοστίζει μια περιουσία. Έχει καταστρέψει πολλά μονοθέσια που μας έχουν κοστίσει πολλά χρήματα, τα οποία απλά δεν έχουμε. Τώρα, αν μας φέρει κάποιους βαθμούς και είσαι ο (Max) Verstappen και καταστρέφεις μονοθέσια, θα το αντιμετωπίσουμε. Αλλά όταν είσαι ουραγός και καταστρέφεις μονοθέσια, αυτό είναι πολύ δύσκολο».

Σε ερώτηση αν ο Schumacher έχει και τους τέσσερις τελευταίους αγώνες για να αποδείξει την αξία του στην ομάδα, ο Gene Haas δήλωσε: «Λοιπόν, αν κερδίσει τον επόμενο αγώνα, θα είναι μέσα. Κάπου ενδιάμεσα υπάρχει μια γκρίζα ζώνη».

Ο επικεφαλής της ομάδας της Haas, Günther Steiner, δήλωσε ότι ο Schumacher έχει το προβάδισμα να διατηρήσει τη θέση του, επειδή η ομάδα τον γνωρίζει: «Βεβαίως, αν συνεργάζεσαι με κάποιον για 2 χρόνια, αυτό είναι πλεονέκτημα. Ο κάτοχος της θέσης έχει πάντα το πλεονέκτημα, είναι πλεονέκτημα έδρας».

«Αν μπορείς να έχεις κάποιον με τον οποίο συνεργάζεσαι για δύο χρόνια, είναι καλύτερο από το να φέρεις κάποιον καινούργιο, γιατί δεν έχεις το χρόνο εκμάθησης. Για αυτό φέραμε πίσω και τον Kevin, επειδή ήταν εδώ. Έλειπε ένα χρόνο, αλλά γνώριζε τους πάντες και αυτό είναι πάντα ένα πλεονέκτημα όταν ξεκινάς από κάπου».

Σε περίπτωση που η Haas αποφασίσει να μη συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Mick Schumacher, ως επικρατέστερος υποψήφιος αντικαταστάτης παρουσιάζεται ο 35χρονος συμπατριώτης του, Nico Hulkenberg, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε 5 αγώνες τα τελευταία 3 χρόνια, ως εφεδρικός οδηγός στη Racing Point/Aston Martin.

O Hulkenberg δήλωσε ότι έχει εντείνει την προπόνησή του τον τελευταίο καιρό: «Ποιος ξέρει, ίσως υπάρξει μια ευκαιρία για το 2023 ή στο μέλλον. Για αυτό πρόσφατα αύξησα ξανά την ένταση της προπόνησής μου. Υπάρχουν φάσεις κατά τις οποίες σου λείπει ο ανταγωνισμός, η παρουσία στο grid, η αδρεναλίνη ενός αγώνα της Formula 1».

Η μοναδική εναλλακτική επιλογή του Schumacher για αγωνιστικό cockpit θα είναι η Williams. O διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής ομάδας, Jost Capito, δήλωσε: «Ο Mick αξίζει να παραμείνει στη Formula 1. Θα δούμε αν αυτό συμβεί, αλλά είναι σίγουρα μια επιλογή για εμάς».

Ωστόσο, φαίνεται ότι το ενδιαφέρον της Williams είναι στραμμένο προς τον 21 ετών Αμερικανό Logan Sargeant, ο οποίος αγωνίζεται φέτος στη Formula 2. Είναι 3ος στη βαθμολογία και αν ολοκληρώσει τη χρονιά εντός των 5 πρώτων θα εξασφαλίσει superlicence. Μία εναλλακτική λύση για τον Schumacher ενδέχεται να είναι να δεχθεί το ρόλο του εφεδρικού οδηγού σε κάποια ομάδα.

H Haas αναμένεται να κάνει μία σημαντική ανακοίνωση την Πέμπτη πριν από το GP ΗΠΑ, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν πρόκειται για τον οδηγό που θα πλαισιώσει τον Magnussen το 2023. Πιο πιθανό να πρόκειται για σπόνσορα από την Αμερική, καθώς κυκλοφορούν φήμες εδώ και μερικές εβδομάδες ότι η Haas έχει εξασφαλίσει μία συμφωνία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!