F1: O Logan Sargeant στο 2ο cockpit της Williams αν πάρει superlicence

O 21 ετών Αμερικανός θα αγωνιστεί για τη Williams στη Formula 1 του χρόνου, αν συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς για να εξασφαλίσει τη superlicence της FIA.

F1: O Logan Sargeant στο 2ο cockpit της Williams αν πάρει superlicence

O 21 ετών Αμερικανός θα αγωνιστεί για τη Williams στη Formula 1 του χρόνου, αν συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς για να εξασφαλίσει τη superlicence της FIA.

O 21 ετών Αμερικανός οδηγός Logan Sargeant, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Formula 2, θα γίνει ο δεύτερος οδηγός της Williams το 2023, πλαισιώνοντας τον Alex Albon, εφόσον εξασφαλίσει τους απαιτούμενους βαθμούς για να του δωθεί supelicence.

O Sargeant είναι μέλος της ακαδημίας νεαρών οδηγών της Williams και έκανε το ντεμπούτο του σε ένα αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 αυτό το Σαββατοκύριακο, οδηγώντας το μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας στο FP1 του GP ΗΠΑ.

Η συμμετοχή στις ελεύθερες δοκιμές εξασφάλισε στον Sargeant άλλον ένα βαθμό για τη superlicence και αν έχει καθαρές ημέρες σε Μεξικό και Άμπου Ντάμπι (όπου θα οδηγήσει στο FP1), θα έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει 30 βαθμούς. Συνεπώς, θα μπορεί να ολοκληρώσει τη σεζόν της F2 ακόμα και στην 6η θέση της βαθμολογίας και να εξασφαλίσει τη superlicence.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Williams, Jost Capito επιβεβαίωσε ότι αν ο Sargeant πάρει τη superlicence, θα αγωνιστεί με τη βρετανική ομάδα: «Νιώθουμε ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει αρκετούς βαθμούς για τη superlicence, θα είναι ο δεύτερος οδηγός μας του χρόνου».

«Είμαι οπαδός του να φέρνουμε νέους οδηγούς στη Formula 1 όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Να τον βάλουμε το συντομότερο δυνατό και να διαπιστώσουμε αν είναι ικανός να παραμείνει στη Formula 1 μακροπρόθεσμα. Νομίζω ότι είναι. Την πρώτη του χρονιά στη Formula 2 κέρδισε αγώνες και έχει πολύ καλές εμφανίσει σε κατατακτήριες δοκιμές σε όλη του την καριέρα, οπότε πιστεύουμε ότι είναι απολύτως έτοιμος να εισέλθει στη Formula 1».

«Μπορούμε να έχουμε έναν πρωτοεμφανιζόμενο, επειδή με τον Alex έχουμε έναν νέο ακόμα, αλλά ήδη πολύ έμπειρο οδηγό. Έχει καθιερωθεί πολύ καλά στην ομάδα, παίρνει φανταστικά αποτελέσματα, συνεργάζεται καλά με την ομάδα, οπότε μπορούμε να βάλουμε έναν πρωτοεμφανιζόμενο δίπλα του».

Ο Sargeant μπορεί να γίνει ο πρώτος Αμερικανός οδηγός της Formula 1 από το 2015, που ο Alex Rossi αγωνίστηκε σε 5 Grand Prix με τη Marussia. Πριν από τον Rossi, ο Scott Speed ολοκλήρωσε την πορεία του στην Toro Rosso το 2007, για να αντικατασταθεί από τον Sebastian Vettel στο μέσο εκείνης της σεζόν.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Williams, Sven Smeets, δήλωσε: «Ο Logan έδειξε υψηλό επίπεδο κατανόησης κατά τη διάρκεια του ντεμπούτου του στο FP1 στο Austin και παρείχε χρήσιμα σχόλια που θα βοηθήσουν την προετοιμασία της ομάδας για το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο».

«Παρέχουμε στον Logan περαιτέρω ευκαιρίες στο Μεξικό και το Άμπου Ντάμπι να ενσωματωθεί με την ομάδα στην πίστα τόσο στις ελεύθερες δοκιμές όσο και στις δοκιμές νεαρών οδηγών, καθώς εργαζόμαστε σκληρά για να τον υποστηρίξουμε στις προσπάθειές του να αποκτήσει την superlicence της FIA».

«Είναι σπουδαίο ότι ως ομάδα μπορούμε να παρέχουμε ανεκτίμητο χρόνο στον Logan να βρεθεί πίσω από το τιμόνι της FW44, για να συνεχίσει την εξέλιξή του ως οδηγός της ακαδημίας της Williams και να αξιοποιήσει τα ταλέντα του. Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο Logan αυτή τη σεζόν και να ολοκληρώσει τον τελευταίο του αγώνα στη Formula 2». Ο τελευταίος αγώνας του Πρωταθλήματος της Formula 2 θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το GP Άμπου Ντάμπι της F1.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!