F1 – Daniel Ricciardo: «Δεν θα είμαι στο grid το 2023»

Ο Daniel Ricciardo παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι δεν θα βρίσκεται στο grid της Formula 1 για τη σεζόν του 2023, έπειτα από την αποχώρησή του από τη McLaren στο τέλος της φετινής χρονιάς.

F1 – Daniel Ricciardo: «Δεν θα είμαι στο grid το 2023»

Ο Daniel Ricciardo παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι δεν θα βρίσκεται στο grid της Formula 1 για τη σεζόν του 2023, έπειτα από την αποχώρησή του από τη McLaren στο τέλος της φετινής χρονιάς.

Το γεγονός ότι η Alpine ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Pierre Gasly θα πλαισιώσει τον Esteban Ocon σε μία αμιγώς γαλλική οδηγική σύνθεση για το 2023, προέτρεψε τον Daniel Ricciardo να παραδεχθεί ότι δεν πρόκειται να βρίσκεται σε αγωνιστικό cockpit της Formula 1 του χρόνου. Με την ανακοίνωση του Nyck de Vries στην AlphaTauri, άλλες δύο θέσεις μένουν κενές στο grid του 2023 αυτή τη στιγμή.

Tο πιο πιθανό είναι ότι το cockpit της Williams, θα καταλάβει ο 21 ετών Αμερικανός Logan Sargeant, εφόσον εξασφαλίσει superlicence από την κατάταξή του στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 2. Στη Haas, ως φαβορί για τη θέση δίπλα στον Kevin Magnussen προβάλλεται ο 35χρονος Γερμανός Nico Hulkenberg.

Ο Daniel Ricciardo, που θα αντικατασταθεί στη McLaren από τον Oscar Piastri, είχε παραδεχθεί πριν από μερικές εβδομάδες ότι υπάρχει πιθανότητα να μην αγωνιστεί στη Formula 1 του χρόνου. Οι φήμες συνδέουν τον 33χρονο Αυστραλό με το ρόλο του εφεδρικού οδηγού της Mercedes και στο paddock της Σιγκαπούρης εθεάθη να εξέρχεται από το χώρο φιλοξενίας της γερμανικής ομάδας.

O Ricciardo δήλωσε: «Τα νέα για τον Gasly τα γνώριζα. Ήξερα ότι μιλούσαν εδώ και καιρό και ήξερα ότι ενδιαφέρονταν πολύ για τον Pierre. Ας πούμε ότι ήμουν προετοιμασμένος για αυτό, και δεν ήταν έκπληξη. Προσπαθούσαμε ας πούμε να πλοηγηθούμε γύρω από αυτό και να καταλάβουμε τι θα επακολουθούσε. Αλλά νομίζω ότι η πραγματικότητα είναι πως τώρα δεν θα είμαι στο grid το 2023».

«Νομίζω ότι τώρα προσπαθούμε να προετοιμαστούμε για το 2024. Νομίζω ότι τότε θα μπορούσαν να υπάρξουν καλύτερες ευκαιρίες. Οπότε αυτό είναι που επιβεβαιώνουν όλα αυτά, τώρα που οι στόχοι είναι καθορισμένοι. Το σχέδιο εξακολουθεί να είναι να βρίσκομαι την F1. Όπως το βλέπω, θα έλεγα ότι είναι σαν να κάνω μία παύση για λίγο, όσον αφορά την καριέρα μου στην F1. Είναι σαν η πλήρης πρόθεση να στοχεύει στο 2024».

«Σίγουρα, θα μπορούσε να ανοίξει ευκαιρίες για να κάνω ίσως κάποια από αυτά τα πράγματα (όπως να αγωνιστεί στο NASCAR), αλλά αν νιώθω ότι θα αποκλίνει από τον στόχο μου, τότε θα εξακολουθήσω να λέω ότι δεν είναι πραγματικά προς τα εκεί που ψάχνω, να αγωνιστώ κάπου αλλού, όσο διασκεδαστικό και ωραίο να είναι».

«Η αλήθεια είναι ότι νοητικά δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί. Είμαι ακόμα τόσο απορροφημένος σε αυτό, και νομίζω ότι λίγος χρόνος εκτός cockpit μάλλον θα μου κάνει καλό. Οπότε, μάλλον θα προτιμήσω αυτό, σε αντίθεση με το να προσπαθήσω να μπω σε κάτι άλλο και να μείνω απασχολημένος σε μια διαφορετική κατηγορία. Θα έλεγα αρκετά πεπεισμένος ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, πουθενά αλλού».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!