F1: O Nyck de Vries υπέγραψε με την AlphaTauri για το 2023

Ο 27χρονος Ολλανδός Nyck de Vries θα αγωνίζεται στη Formula 1 με την AlphaTauri το 2023, αντικαθιστώντας τον Pierre Gasly.

F1: O Nyck de Vries υπέγραψε με την AlphaTauri για το 2023

Ο 27χρονος Ολλανδός Nyck de Vries θα αγωνίζεται στη Formula 1 με την AlphaTauri το 2023, αντικαθιστώντας τον Pierre Gasly.

O 27χρονος Ολλανδός Nyck de Vries, Πρωταθλητής πέρυσι στη Formula E και το 2019 στη Formula 2, θα κάνει την πρώτη του πλήρη σεζόν στη Formula 1 το 2023, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της AlphaTauri, πλαισιώνοντας τον Yuki Tsunoda. O Ολλανδός θα αντικαταστήσει τον Pierre Gasly, ο οποίος θα αγωνιστεί με την Alpine του χρόνου, έχοντας υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα.

O Nyck de Vries κατέκτησε τον τίτλο του στη Formula E με την ομάδα της Mercedes. Φέτος ήταν ο εφεδρικός οδηγός της γερμανικής ομάδας στη Formula 1 και είχε την ευκαιρία να οδηγήσει σε ελεύθερες δοκιμές αγώνων τρία μονοθέσια φέτος: της Mercedes, της Aston Martin και της Williams.

Στο GP Ιταλίας, o de Vries κλήθηκε να αντικαταστήσει εσπευσμένα στη Williams τον Alex Albon, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης σκωληκοειδούς απόφυσης. Ο Ολλανδός εντυπωσίασε με την επίδοσή του, σημειώνοντας βαθμούς στο ντεμπούτο του, γεγονός που έκανε τη Red Bull να τον προσεγγίσει, αφότου κατέρρευσε το σχέδιό της να φέρει στη Formula 1 τον Αμερικανό οδηγό του IndyCar Colton Herta, o οποίος δεν είχε τη δυνατότητα να εξασφαλίσει superlicence.

O Nyck de Vries δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που θα προσχωρήσω στην AlphaTauri για το 2023 και θέλω να ευχαριστήσω τόσο τη Red Bull όσο και την ομάδα, που μου έδωσαν την ευκαιρία να οδηγήσω στην F1. Μετά τη Formula 2, ακολούθησα μια ελαφρώς διαφορετική πορεία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά η F1 ήταν πάντα το όνειρό μου και είμαι ευγνώμων που μπορώ να το εκπληρώσω».

«Είχα πολλές ευκαιρίες φέτος να ζήσω την εμπειρία ενός μονοθεσίου του 2022 και νομίζω ότι αυτό με έχει φέρει σε εξαιρετική θέση για την ερχόμενη σεζόν. Ελπίζω ότι αυτό με βοήθησε να προετοιμαστώ για το τι μέλλει γενέσθαι».

«Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος των εφηβικών μου χρόνων στην Ιταλία για τα καρτ, ένιωθα πάντα σαν στο σπίτι μου εκεί, οπότε για μένα είναι υπέροχο να ενταχθώ σε μια ιταλική ομάδα, η οποία έχει ήδη μια πραγματική οικογενειακή αίσθηση. Ανυπομονώ να τους γνωρίσω όλους και να αρχίσουμε να χτίζουμε τη σχέση μας πριν από την επόμενη σεζόν».

Ο επικεφαλής της AlphaTauri, Franz Tost, δήλωσε: «Η AlphaTauri είχε μια πολύ επιτυχημένη περίοδο με τον Pierre. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη φανταστική του νίκη στη Monza και τις θέσεις στο βάθρο στη Βραζιλία και το Αζερμπαϊτζάν. Θέλω να ευχαριστήσω τον Pierre για όλη την προσπάθεια που κατέβαλε στην ομάδα τα τελευταία χρόνια και του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον του».

F1 - Nyck de Vries (Williams), GP Ιταλίας 2022

«Τώρα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο με τον Nyck, ο οποίος είναι πολύ ευπρόσδεκτος στην AlphaTauri. Είναι ένας πολύ ικανός οδηγός, καθώς κέρδισε σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες συμμετείχε, με πολλούς αγώνες και Πρωταθλήματα στο ενεργητικό του».

«Η τελευταία του μεγάλη επιτυχία ήταν η κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula E, και αυτό είναι μια σαφής απόδειξη ότι είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός οδηγός, ο οποίος αξίζει μια θέση στην F1. Ανυπομονώ να τον δω στο μονοθέσιό μας και είμαι σίγουρος ότι με τον Yuki και τον Nyck θα έχουμε μια πολύ δυνατή σύνθεση οδηγών για το 2023».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!