F1: Επίσημα στην Alpine το 2023 o Pierre Gasly

Η Alpine ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Γάλλος Pierre Gasly θα αγωνίζεται με τα χρώματά της στη Formula 1 το 2023, έχοντας υπογράψει πολυετή συμφωνία.

F1: Επίσημα στην Alpine το 2023 o Pierre Gasly

Η Alpine ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Γάλλος Pierre Gasly θα αγωνίζεται με τα χρώματά της στη Formula 1 το 2023, έχοντας υπογράψει πολυετή συμφωνία.

Η ομάδα της Alpine επιβεβαίωσε επίσημα ότι θα διαθέτει αμιγώς γαλλικό δίδυμο το 2023, καθώς ο Pierre Gasly θα πλαισιώσει τον Esteban Ocon και θα αντικαταστήσει τον Fernando Alonso, ο οποίος θα κατευθυνθεί προς την Aston Martin. O 26χρονος Gasly υπέγραψε πολυετή συμφωνία με την Alpine για να πλαισιώσει τον συνομήλικο συμπατριώτη του. O Ocon διατηρεί συμβόλαιο έως το τέλος του 2024 με την Alpine.

Παρότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο Γάλλων δεν είναι οι καλύτερες, η Alpine είναι σίγουρη ότι θα συνεργαστούν καλά μεταξύ τους. Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς γαλλικό οδηγικό δίδυμο για ομάδα που ανήκει στη Renault από το 1982, που οι Alain Prost και Rene Arnoux ήταν team-mate στην εργοστασιακή ομάδα της Regie.

Αφότου η Alpine έχασε τον Fernando Alonso από την Aston Martin και τον Oscar Piastri από τη McLaren, προσέγγισε τη Red Bull για το ενδεχόμενο να αποσπάσει τον Pierre Gasly από την AlphaTauri. Ο Γάλλος βρισκόταν στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του χωρίς προοπτική προαγωγής στη μεγάλη ομάδα της Red Bull, η οποία ήταν διατεθειμένη να τον παραχωρήσει εφόσον έβρισκε κατάλληλο αντικαταστάτη.

Προσπάθησε αρχικά να εξασφαλίσει τον Colton Herta, ο οποίος όμως δεν είχε τη δυνατότητα να εξασφαλίσει superlicence, για να καταλήξει τελικά στον 27χρονο Ολλανδό Nyck de Vries, ο οποίος εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του στην F1 με τη Williams στο GP Ιταλίας.

Pierre Gasly & Esteban Ocon

O Pierre Gasly δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ενταχθώ στην οικογένεια της Alpine και θα ξεκινήσω αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου στη Formula 1. Το να οδηγώ για μια ομάδα που έχει γαλλικές ρίζες είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Γνωρίζω τις δυνάμεις της Alpine έχοντας αγωνιστεί εναντίον της τα τελευταία δύο χρόνια και, σαφώς, η πρόοδος και η φιλοδοξία της είναι πολύ εντυπωσιακές».

«Θέλω να ευχαριστήσω τη Red Bull, καθώς αυτό σηματοδοτεί το τέλος της 9ετούς κοινής μας πορείας. Χάρη στην εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους έγινα οδηγός της Formula 1 και αυτό που πετύχαμε με την AlphaTauri τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ ξεχωριστό. Κοιτάζοντας μπροστά, θέλω να δώσω το μέγιστο και να αξιοποιήσω όλη μου την εμπειρία για να παλέψω για βάθρα και τελικά να συμβάλω στον αγώνα της Alpine για Πρωταθλήματα στο μέλλον».

Ο Otmar Szafnauer επικεφαλής της ομάδας της Alpine, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Pierre θα ενταχθεί στην ομάδα για το 2023 και μετά. Είναι ήδη ένα αποδεδειγμένο ταλέντο στη Formula 1 και ανυπομονούμε να το αξιοποιήσουμε μέσα στην ομάδα. Η ομάδα μας έχει αρκετούς στόχους για τις επόμενες σεζόν και πιστεύω ακράδαντα ότι η σύνθεση των οδηγών μας αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις υψηλές φιλοδοξίες της».

«Πιστεύω ότι ο Pierre και ο Esteban μπορούν μαζί να παρακινήσουν την ομάδα να συνεχίσει την πρόοδό της προς αυτούς τους στόχους. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τη Red Bull για τη συμφωνία στους όρους που επέτρεψαν στον Pierre να κάνει αυτό το βήμα».

F1 - Pierre Gasly (AlphaTauri) & Fernanso Alonso (Alpine), GP Ισπανίας 2022

Ο Laurent Rossi, διευθύνων σύμβουλος της Alpine, δήλωσε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Pierre στην οικογένεια της Alpine. Είναι ένας ταλαντούχος οδηγός με κίνητρο, που θα συμβάλει θετικά στους στόχους μας στη Formula 1. Ο Pierre είναι απόλυτα εναρμονισμένος με τη φιλοδοξία και την πρόοδο που χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα το εγχείρημα της Alpine. Ως νέος, αλλά ιδιαίτερα έμπειρος και επιτυχημένος οδηγός, η πορεία του είναι συμβατή με τη δική μας, και ανυπομονούμε να εξελιχθούμε μαζί».

Ο Luca de Meo, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Renault, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε μια αμιγώς γαλλική σύνθεση οδηγών από το 2023. Οι ρίζες μας είναι στη Γαλλία και η Alpine γεννήθηκε στη Νορμανδία, οπότε αυτό είναι ένα είδος σύμπτωσης. Και οι δύο θα οδηγήσουν την ομάδα και τον όμιλο προς τα εμπρός, και ελπίζω ότι μπορούμε να γίνουμε σύμβολο υπερηφάνειας για τη Γαλλία».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!