F1: O Oscar Piastri επίσημα στη McLaren το 2023

Τo Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων της Formula 1 δικαίωσε τη McLaren στην υπόθεση Oscar Piastri και η βρετανική ομάδα δεν έχασε χρόνο να ανακοινώσει επίσημα ότι ο Αυστραλός θα αγωνίζεται με τα χρώματά της το 2023.

F1: O Oscar Piastri επίσημα στη McLaren το 2023

Τo Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων της Formula 1 δικαίωσε τη McLaren στην υπόθεση Oscar Piastri και η βρετανική ομάδα δεν έχασε χρόνο να ανακοινώσει επίσημα ότι ο Αυστραλός θα αγωνίζεται με τα χρώματά της το 2023.

Το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων (CRB) της Formula 1, που συνεδρίασε τη Δευτέρα, 29/8 για να κρίνει αν ο 21 ετών Oscar Piastri είναι συμβεβλημένος με την Alpine ή τη McLaren για το 2023. Ο περυσινός Πρωταθλητής της Formula 2 ήταν μέλος του προγράμματος νεαρών οδηγών της γαλλικής ομάδας, η οποία πριν χάσει τον Fernando Alonso, ήθελε να προωθήσει τον Piastri στη Williams. Ωστόσο, ο Αυστραλός δεν ήταν ικανοποιημένος με τη λύση αυτή και έψαξε να βρει εναλλακτικές λύσεις.

O Piastri υπέγραψε συμφωνία με τη McLaren στις 4 Ιουλίου. Όταν όμως η Alpine έχασε τον Fernando Alonso την 1η Αυγούστου και ανακοίνωσε ότι ο Piastri θα πλαισιώσει του χρόνου τον Esteban Ocon, ο Αυστραλός διέψευσε τους ισχυρισμούς της. Το ζήτημα κατευθύνθηκε στο CRB το οποίο αποφάσισε υπέρ της McLaren, ανφέροντας ότι ο Piastri μπορεί να αγωνιστεί για τη βρετανική ομάδα το 2023 και 2024. H Alpine ευχαρίστησε το CRB και αναγνώρισε την απόφασή του, αναφέροντας ότι θα ανακοινώσει το οδηγικό της δίδυμο για το 2023 σύντομα και αναμένεται να αποσπάσει τον Pierre Gasly από τον AlphaTauri.

Παράλληλα, η McLaren ανακοίνωσε επίσημα ότι υπέγραψε πολυετή συμφωνία (πιθανότατα διετή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του CRB) με τον Piastri, ο οποίος θα πλαισιώνει από το 2023 τον Lando Norris στη βρετανική ομάδα. H McLaren τερμάτισε το συμβόλαιο του Daniel Ricciardo νωρίτερα, εξαγοράζοντάς το για 10 εκατομμύρια δολάρια, για να κάνει χώρο για το συμπατριώτη του. Ο νεαρός οδηγός από τη Μελβούρνη έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα Formula Renault Eurocup το 2019, το Πρωτάθλημα Formula 3 το 2020 και το Πρωτάθλημα Formula 2 το 2021.

Ο Piastri, που θα αγωνίζεται με το Νο. 81 του χρόνου, δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που θα κάνω το ντεμπούτο μου στην F1 με μια ομάδα τόσο υψηλού κύρους όπως η McLaren και είμαι πολύ ευγνώμων για την ευκαιρία που μου προσφέρθηκε. Η ομάδα έχει μακρά παράδοση στο να δίνει ευκαιρίες σε νέα ταλέντα και ανυπομονώ να δουλέψω σκληρά μαζί με τον Lando για να ωθήσουμε την ομάδα προς την πρώτη θέση του grid. Επικεντρώνομαι στην προετοιμασία για το ντεμπούτο μου στην F1 το 2023 και στην έναρξη της καριέρας μου στην F1 με τα πορτοκαλί».

O επικεφαλής της ομάδας της McLaren, Andreas Seidl, δήλωσε: «Όλη η ομάδα είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει τον Oscar στη McLaren για τη σεζόν 2023 της F1. Έχει μια εντυπωσιακή αγωνιστική καριέρα μέχρι σήμερα, και είμαστε σίγουροι ότι μαζί με τον Lando, θα μπορέσει να μας βοηθήσει να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός προς τις φιλοδοξίες μας. Έχουμε ακόμα μια σημαντική δουλειά να κάνουμε αυτή τη σεζόν, στην οποία παραμένουμε επικεντρωμένοι, πριν διασφαλίσουμε στη συνέχεια ότι ο Oscar θα ενσωματωθεί στην ομάδα το συντομότερο δυνατό και θα είναι έτοιμος για τις προκλήσεις που έρχονται. Ανυπομονούμε να προετοιμαστούμε μαζί για μια συναρπαστική σεζόν 2023».

Ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown, δήλωσε: «Ο Oscar είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα που αναδείχθηκαν μέσω των Πρωταθλημάτων τροφοδοσίας της F1 και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα τον δούμε να συμμετέχει στην ομάδα μας το 2023. Το να κερδίσει τόσο την F3 όσο και την F2 σε διαδοχικές σεζόν όντας πρωτοεμφανιζόμενος είναι ένα πραγματικό επίτευγμα και απόδειξη του ταλέντου του στους αγώνες μονοθεσίων. Με τον Lando και τον Oscar έχουμε μια νεαρή, συναρπαστική οδηγική σύνθεση με τεράστιες δυνατότητες, που μας βοηθάει να πετύχουμε τις μελλοντικές μας φιλοδοξίες. Ο Oscar είναι μια συναρπαστική προσθήκη στην οικογένεια της McLaren και ανυπομονούμε να τον δούμε να εξελίσσεται με την ομάδα μας».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!