F1: Ο Keanu Reeves παρουσιαστής ντοκιμαντέρ για την Brawn GP

Ο Keanu Reeves επιβεβαίωσε ότι θα είναι ο οικοδεσπότης σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που θα αφηγείται την ιστορία της Brawn GP, της βραχύβιας ομάδας η οποία κατέκτησε αμφότερους τους τίτλους της Formula 1 το 2009.

F1: Ο Keanu Reeves παρουσιαστής ντοκιμαντέρ για την Brawn GP

Ο Keanu Reeves επιβεβαίωσε ότι θα είναι ο οικοδεσπότης σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που θα αφηγείται την ιστορία της Brawn GP, της βραχύβιας ομάδας η οποία κατέκτησε αμφότερους τους τίτλους της Formula 1 το 2009.

Η Brawn GP θα μείνει για πάντα στην ιστορία της Formula 1 για το ακατάρριπτο ρεκόρ ότι κατέκτησε όλους τους τίτλους των σεζόν στις οποίες συμμετείχε, καθώς αυτές ήταν… μόλις μία. Γεννημένη από τις στάχτες της εργοστασιακής ομάδας της Honda, η ομάδα που πήρε το όνομα του Ross Brawn, κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να κατακτήσει αμφότερους τους τίτλους του 2009, με βοήθεια από την Mercedes, η οποία παρείχε τους κινητήρες, σε μια πολύ ταραχώδη -στον πολιτικό τομέα- χρονιά για τη Formula 1.

Μάλιστα, η γερμανική εταιρεία εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τις δυνατότητες της Brawn, που είχε αναγκαστεί να απολύσει το 40% των υπαλλήλων της έπειτα από τον πρώτο αγώνα για να επιβιώσει, που αποφάσισε να την αγοράσει. Μέχρι τότε, η «εργοστασιακή» ομάδα της Mercedes στη Formula 1 ήταν η McLaren και η γερμανική εταιρεία κατείχε το 40% του βρετανικού ομίλου. Παρόλα αυτά, η Mercedes ήταν διατεθειμένη να διακόψει μία συνεργασία 15 ετών για να αποκτήσει ομάδα που θα φέρει το όνομά της. Συνεπώς η Brawn εξαφανίστηκε από τη Formula 1 όσο απότομα είχε κάνει την εμφάνισή της.

Ως αποτέλεσμα της πρόσφατης αύξησης της δημοτικότητας της Formula 1, ιδίως στις ΗΠΑ, προκύπτουν από το Hollywood -και όχι μόνο– όλο και περισσότερες παραγωγές που έχουν ως επίκεντρο το σπορ. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί και ένα ντοκιμαντέρ για την ομάδα της Brawn, του οποίου παρουσιαστής και οικοδεσπότης θα είναι ο αστέρας του Hollywood, Keanu Reeves, γνωστός για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους σε πολυάριθμες εξειρετικά επιτυχημένες εμπορικά κινηματοργραφικές ταινίες, μεταξύ των οποίων οι «John Wick» και «The Matrix».

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Brawn και νυν διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Formula 1, Ross Brawn, φιλοξένησε τον Reeves την ημέρα των κατατακτήριων δοκιμών στο Grand Prix M. Βρετανίας. Κατά την παρουσία του στο Silverstone, o Reeves δήλωσε: «Θέλουμε να αφηγηθούμε αυτή την καταπληκτική, αξιοσημείωτη ιστορία. Υπάρχουν τόσα πολλά για τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε. Ένας φίλος μου από το εξωτερικό μου έλεγε την ιστορία και με εντυπωσίασε πάρα πολύ».

«Μάλιστα, εργαζόταν για την Brawn τότε στο εμπορικό τμήμα και είναι παραγωγός/σκηνοθέτης. Οπότε είπαμε: ‘Ας διηγηθούμε αυτή την ιστορία’. Ήταν υπέροχο να μάθω περισσότερα για το τι συνέβαινε στη Formula 1 εκείνη τη χρονιά. Δεν ήταν μόνο τα μονοθέσια, οι νέοι κανονισμοί, η FOTA, η απειλή δημιουργίας εναλλακτικού Πρωταθλήματος… Συνέβαιναν τόσα πολλά στη Formula 1 εκείνη την εποχή».

«Ο κόσμος της Formula 1 ήταν εκπληκτικός. Είναι πάντα εξαιρετικός, αλλά εκείνη τη χρονιά με την Brawn νομίζω ότι συνέβη κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Εγώ θα είμαι ο οικοδεσπότης. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να μιλήσω μαζί σου (αναφερόμενος στον σχολιαστή των αγώνων στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Sky Sports F1 και πρώην οδηγό της F1, Martin Brundle) και θα είμαι εγώ αυτός που θα παίρνει τη συνέντευξη».

Στο ντοκιμαντέρ για την Brawn θα συμμετέχει και ο οδηγός ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο εκείνη τη χρονιά με την ομάδα, ο Βρετανός Jenson Button, o οποίος δήλωσε για τον Reeves: «Έχουμε ήδη περάσει αρκετό χρόνο μαζί και θα περάσουμε πολύ περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες. Συμμετέχω κι εγώ σε αυτό και θα είναι συναρπαστικό. Οι αναμνήσεις είναι απλά υπέροχες και επίσης, υπάρχει επίσης πολύ υλικό που δεν έχει δει κανείς».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!