Στην προτελευταία ειδική διαδρομή του φετινού Ράλλυ Ντακάρ, στην έρημο του Empty Quarters, η εκκίνηση καθυστέρησε τρεισήμιση ώρες λόγω ομίχλης που δεν επέτρεπε στα ελικόπτερα (απαραίτητα για την ασφάλεια των αναβατών) να απογειωθούν. Επειδή υπήρχε ανησυχία ότι θα βράδιαζε πριν προλάβουν να τερματίσουν όλοι οι αναβάτες, που ήδη είχαν καταναλώσει μέρος των προμηθειών τους για την ημέρα, αποφασίστηκε η μείωση του μήκους της ειδικής διαδρομής για τις μοτοσυκλέτες από τα 308 στα 152 χλμ. Αυτό προκάλεσε παράπονα από ορισμένους αναβάτες που κυνηγούσαν ένα καλύτερο αποτέλεσμα σήμερα.
Το μήκος της διαδρομής για τα αυτοκίνητα παρέμεινε 276 χλμ. Σε μία κρίσιμη ημέρα για την έκβαση του αγώνα στην ανώτερη κατηγορία των αυτοκινήτων (Τ1), ο Σαουδάραβας Yazeed Al-Rajhi, με το Toyota Hilux της Overdrive, έκανε την αποφασιστική ενδεχομένως επίθεση κατά τη διάρκεια του φετινού αγώνα και βρίσκεται πολύ κοντά στη νίκη.
Ενώ εχθές ο Al-Rajhi ήταν 2ος στη γενική κατάταξη, σήμερα κατάφερε να περάσει μπροστά, και να αναπτύξει διαφορά 6:11”, από τον Henk Lategan (Toyota Gazoo Racing Νότιας Αφρικής), ο οποίος προηγήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μέχρι στιγμής, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει πίσω του τον Al-Rajhi στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα.
- Opel: “Bazaar Μεταχειρισμένων” αυτοκινήτων με 5 χρόνια εγγύηση
- Tο νέο crossover της smart που αποτελεί το ιδανικό κίνητρο για να κινείστε ηλεκτρικά
- Το Leapmotor T03 τώρα με νέα τιμή από 13.950 ευρώ
- Το νέο Ford Capri, τώρα διαθέσιμο κάτω από 32.000 ευρώ
- MG3 Hybrid+: 5 λόγοι που το έχρισαν “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2025” >>
Η σημερινή ημέρα ήταν ουσιαστικά αυτή που έκρινε τον αγώνα, καθώς οι δυο τους μονομαχούσαν στις τελευταίες ειδικές διαδρομές. Αύριο, απομένουν μόλις 61 χλμ. και υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να ανατραπεί μία τέτοια διαφορά σε τόσο μικρή απόσταση, εκτός μεγάλου απροόπτου.
Παράλληλα, με την επικράτησή του στη σημερινή ειδική διαδρομή, ο Σουηδός Mattias Ekstrom με το Ford Raptor της M-Sport φαίνεται να έχει θέσει της βάσης για να εξασφαλίσει τον τερματισμό στο τελευταίο σκαλί του βάθρου, στη μονομαχία του με τον 5 φορές νικητή του αγώνα, τον Καταριανό Nasser Al-Attiyah με το Dacia Sandrider, ο οποίος βρίσκεται 4 λεπτά και 16 δλ. πίσω. O Al-Attiyah, έπειτα από μία σφοδρή προσγείωση είχε δύο κλαταρισμένα ελαστικά και σταμάτησε 5 λεπτά για να τα αλλάξει.
Ο Αμερικανός Mitchell Guthrie, στο ντεμπούτο του στην κατηγορία Τ1 στο Ράλλυ Ντακάρ φαίνεται ότι θα εξασφαλίσει πως θα τερματίσουν δύο Ford Raptor στην πρώτη πεντάδα, καθώς κατάφερε να διατηρήσει σε απόσταση ασφαλείας (άνω των 10 λεπτών), τον Mathieu Serradori, o οποίος επίσης έχει κάνει πολύ καλή εμφάνιση με το τετρακίνητο Century CR7.
Savour it! 🔝
Some of the very best action from the Ultimate class in the Top Moments edition from Stage 1️⃣1️⃣ 🚘@CatrionGlobal #Dakar2025 pic.twitter.com/IpCqFuHLqw
— DAKAR RALLY (@dakar) January 16, 2025
O Αργεντίνος Juan Cruz Jacopini (Overdrive), στην 7η θέση, βρίσκεται πολύ κοντά στην εξασφάλιση της 7ης θέσης, καθώς απαλλάχθηκε από την πίεση του Αμερικανού Seth Quintero με το εργοστασιακό Toyota GR DKR Hilux της Toyota Gazoo Racing, ο οποίος έχασε πολύ χρόνο σήμερα και βρέθηκε πίσω από τον Πορτογάλο Joao Ferreira (X-raid MINI JCW), στην 9η θέση, με τον Νοτιοαφρικανό Brian Baragwanath (Century), να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.
Μοτοσυκλέτες
Στην κατηγορία Rally GP, o Ισπανός Tosha Schareina (Honda) αναδείχθηκε νικητής της προτελευταίας ειδικής διαδρομής του φετινού αγώνα, μειώνοντας σε 9 λεπτά το προβάδισμα του Αυστραλού Daniel Sanders (KTM), ο οποίος προηγείται στη γενική κατάταξη από την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα και λίγα πράγματα μπορούν να του στερήσουν τη νίκη πλέον στα 61 χλμ. της τελικής ειδικής διαδρομής.
Ο Γάλλος Adrien Van Beveren (Honda), εκνευρισμένος από την μείωση του μήκους της ειδικής διαδρομής, πίεσε σκληρά στην αρχή και τραυμάτισε ελαφρώς την εξάτμιση της Honda του, χάνοντας τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη 2η θέση και θα πρέπει από ό,τι φαίνεται να συμβιβαστεί με το 3ο σκαλί του βάθρου.
Στην κατηγορία Rally 2, ο Γάλλος Mathieu Doveze (KTM της BAS), με τον Σλοβένο team-mate του, Toni Mulec. Στη γενική κατάταξη, ο Ισπανός Edgar Canet (KTM) διατηρεί το προβάδισμα 35 λεπτών από τον Tobias Ebster (BAS) και εκτός απροόπτου, θα οδεύσει σε μία επιβλητική νίκη στο ντεμπούτο του στο Ράλλυ Ντακάρ.
Challenger, SSV και φορτηγά
Στην κατηγορία Τ3 ελαφρών πρωτότυπων Challenger, o Σαουδάραβας Yasir Seaidan κατέκτησε την τρίτη νίκη σε ειδική διαδρομή στον φετινό αγώνα με το Taurus της BBR. Στη γενική κατάταξη, οι κυρίαρχοι του φετινού αγώνα, το ζεύγος Αργεντίνων Nicolas Cavigliasso / Valentina Pentegarini (BBR) έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει τη νίκη, καθώς η διαφορά τους εκτινάχθηκε από τα 26 στα 71 λεπτά σήμερα, επί του Goncalvo Guerreiro (Red Bull Jr Team). Ο Πορτογάλος έχασε πολύ χρόνο, αλλά παραμένει 2ος, εμπρός από τον Ισπανό Pau Navarro (BBR), που φαίνεται ότι κληρονόμησε την τελευταία θέση στο βάθρο, έπειτα από τα χθεσινά προβλήματα του Ολλανδού Paul Spierings.
Battling on the dunes! ⚔️#Dakar2025 #DakarInSaudi pic.twitter.com/CEPz6eLCeT
— DAKAR RALLY (@dakar) January 16, 2025
Στην κατηγορία T4 τροποποιημένων SSV, η Αμερικανίδα Sara Price σημείωσε τη δεύτερη φετινή της νίκη σε ειδική διαδρομή με το εργοστασιακό Can-Am. O Αμερικανός Brock Heger, με το Polaris της ομάδας του Sebastien Loeb, φαίνεται ότι θα εξασφαλίσει τη νίκη στο ντεμπούτο του στον αγώνα.
Η ομάδα θα μπορούσε να είχε κάνει το «1-2», αλλά ο Γάλλος Xavier de Soultrait αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα σήμερα που τερμάτισε τις ελπίδες του για μία θέση στο βάθρο. Συνεπώς, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ειδική διαδρομή. Αυτό προώθησε τον Χιλιανο Francicso Lopez Contardo (Can-Am) στη 2η και τον Πορτογάλο Alexandre Pinto (Can-Am).
Στην κατηγορία φορτηγών, παρότι ο Τσέχος Martin Macik (ΜΜ Technology) προηγείται με διαφορά σχεδόν δυόμιση ωρών στη γενική κατάταξη και δεν είχε κανένα λόγο να πιέσει, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας. Στη γενική κατάταξη, ο Ολλανδός Mitchel van den Brink (Iveco) φαίνεται ότι κέρδισε τη μονομαχία με τον Τσέχο Ales Loprais.
HEAVY LOADS COMING THROUGH! 🚚
Take in the Top Moments from the Trucks charging through the Empty Quarter 💥
Presented by @CatrionGlobal #Dakar2025 pic.twitter.com/jN9ipAUEYB
— DAKAR RALLY (@dakar) January 16, 2025
Ράλλυ Ντακάρ 2025
Πρόλογος (Bisha): Προβάδισμα για την Toyota
ΕΔ1 (Bisha-Bisha): Επικεφαλής η Toyota στο παιχνίδι στρατηγικής
ΕΔ2Α (Bisha-Bisha): Επικεφαλής ο τοπικός ήρωας
ΕΔ2Β (Bisha-Bisha): Η Toyota Gazoo Racing επιστρέφει στην κορυφή
ΕΔ3 (Bisha-Al Henakiyah): H Toyota προηγείται, ο Al-Attiyah πλησιάζει, ατύχημα για τον Loeb
ΕΔ4 (Al Henakiyah-AlUla): Ο Al-Rajhi ταχύτερος, καθυστερεί ο Al-Attiyah
ΕΔ5 (AlUla–Ha’il): O Lategan (Toyota) πάντα επικεφαλής, ποινή εκμηδενίζει την αντεπίθεση του Al-Attiyah
ΕΔ6 (Ha’il-Al Duwadimi): H ΜΙΝΙ ταχύτερη, η Toyota ακάθεκτη
ΕΔ7 (Al Duwadimi-Al Duwadimi): Εκμηδενίστηκε σε 21 δλ. το προβάδισμα του Henk Lategan
ΕΔ8 (Al Duwadimi-Riyadh): O Henk Lategan (Toyota) απομακρύνεται ξανά
ΕΔ9 (Riyadh-Haradh): Kλατάρισμα του Lategan θέτει τον Al-Rajhi επικεφαλής
ΕΔ10 (Haradh-Shubaytah): O Lategan «προσπερνά» ξανά τον Al-Rajhi, o Roma ταχύτερος