DTM: Πρεμιέρα στο Portimao

H φετινή σεζόν του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού ξεκίνησε με την πρώτη επίσκεψη του θεσμού στην πίστα του Portimao, στην Πορτογαλία.

To φετινό Πρωτάθλημα Deutsche Tourenwagen Masters, το δεύτερο που διεξάγεται με αυτοκίνητα προδιαγραφών GT3, ξεκίνησε με ένα διπλό αγώνα στο Portimao της Πορτογαλίας, με 13 οδηγούς να κάνουν το ντεμπούτο τους. Μεταξύ αυτών και ο Sebastien Loeb. O Ιταλός Mirko Bortolotti κατέκτησε την πρώτη του pole position στο θεσμό, στην 3η του μόλις συμμετοχή, πίσω από το τιμόνι μιας Lamborghini Huracan της ομάδας GRT Grasser. Στις αρχικές στροφές του πρώτου αγώνα, ο Bortolotti πάλεψε με την Mercedes του Mikael Grenier για την πρωτοπορία, με τον Ιταλό να επικρατεί. Σύντομα, ο Lucas Auer και αυτός με Mercedes, κατάφερε να προσπεράσει τον Grenier για τη 2η θέση.

Ο Bortolotti είχε ανοίξει μεγάλη διαφορά μετά το pit stop του, ωστόσο, o team-mate του, Rolf Ineichen, με την εγκατάλειψή του, έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας και εξάλειψε το προβάδισμα του Ιταλού, που έκανε κακή επανεκκίνηση και έπεσε στην 4η θέση. Αυτό άφησε επικεφαλής τον Αυστριακό Lucas Auer, ο οποίος δεν απειλήθηκε, καθ’ οδόν προς την 8η νίκη του στο θεσμό, με τον Luca Stolz (επίσης με Mercedes, της ομάδας HRT) να τον ακολουθεί. Ο Bortolotti έδωσε μια πολύ ωραία μάχη πολλών γύρων με τον Mario Engel για να αποσπάσει την 3η θέση στο ξεκίνημα του τελευταίου γύρου.

Την pole position για τον αγώνα της Κυριακής κατέκτησε ο Nico Muller, με το Audi R8 της ομάδας του Keke Rosberg, Πρωταθλητή F1 το 1982 και πατέρα του Πρωταθλητή F1 του 2016, Nico Rosberg. H ομάδα Rosberg ήθελε να κάνει καλύτερο αγώνα από τον πρώτο, όπου αμφότεροι οι οδηγοί της εγκατέλειψαν και ο Muller υπερασπίστηκε με επιτυχία την πρωτοπορία του από τον Mirko Bortolotti, ο οποίος είχε εκκινήσει δίπλα του. Ωστόσο, ο Ιταλός σύντομα έχασε τη 2η θέση από τον Βραζιλιάνο Felipe Fraga, τον team-mate του Loeb στην ομάδα της AF Corse που αγωνίζεται με δύο Ferrari 488.

Ο Nico Muller όδευσε προς τη νίκη, με τον Fraga 2o και τον Bortolotti 3ο. Ο Ιταλός είναι επικεφαλής της βαθμολογίας έπειτα από τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν, ανεβαίνοντας δύο φορές στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο νικητής του πρώτου αγώνα, Lucas Auer εγκατέλειψε στον δεύτερο. Ο Sebastien Loeb τερμάτισε τον πρώτο αγώνα στη 16η θέση και τον δεύτερο στη 18η. Ο επόμενος -διπλός- γύρος του Πρωταθλήματος DTM θα διεξαχθεί στο Lausitzring μεταξύ 21 και 22 Μαΐου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!