Ντεμπούτο στο DTM για τον Sebastien Loeb

O 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ Sebastien Loeb θα κάνει το ντεμπούτο του στο DTM, το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, με την ομάδα της AF Corse, οδηγώντας μία Ferrari 488 GT3 στο Portimao.

Ντεμπούτο στο DTM για τον Sebastien Loeb

O 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ Sebastien Loeb θα κάνει το ντεμπούτο του στο DTM, το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, με την ομάδα της AF Corse, οδηγώντας μία Ferrari 488 GT3 στο Portimao.

Παρά τα 48 του χρόνια, ο Sebastien Loeb δε φαίνεται να λέει ποτέ όχι σε μια καινούργια αγωνιστική πρόκληση. Συνεπώς, δε θα μπορούσε να αντισταθεί στην πρόσκληση της ομάδας της AF Corse να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν αγώνα του DTM. Ο ένας εκ των κανονικών οδηγών της ιταλικής ομάδας, ο Νεοζηλανδός Nick Cassidy, δε θα έχει τη δυνατότητα να παρευρεθεί στον εναρκτήριο γύρο της σεζόν του DTM, που θα διεξαχθεί στην πίστα του Algarve στην Πορτογαλία μεταξύ 29 Απριλίου και 1ης Μαΐου, λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων στη Formula E με την Envision Racing.

Βασικός σπόνσορας της AF Corse είναι η Red Bull, με την οποία ο Sebastien Loeb διατηρεί ισχυρούς δεσμούς. Ο Γάλλος συμμετείχε ήδη σε δοκιμές της AF Corse στο Spa-Francorchamps την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται να οδηγήσει την Ferrari 488 GT3 της ιταλικής ομάδας και στο επίσημο συλλογικό τεστ πριν την έναρξη της σεζόν του DTM στο Hockenheim αυτό το Σαββατοκύριακο. Δεδομένου ότι ο Cassidy πιθανότατα θα χάσει και τους γύρους του Norisring και ενδεχομένως του Spa, ίσως δούμε τον Loeb να συμμετέχει σε περισσότερους αγώνες φέτος.

Ο Loeb έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή του σεζόν, τερματίζοντας 2ος στο Ράλλυ Dakar και κερδίζοντας τη μονομαχία του με τον Sebastien Ogier για τη νίκη στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, τον εναρκτήριο γύρο της φετινής σεζόν του WRC.Το αγωνιστικό του πρόγραμμα για φέτος περιλαμβάνει μια πλήρη σεζόν στο καινούργιο Πρωτάθλημα Rally Raid της FIA με την Bahrain Raid Xtreme και το Πρωτάθλημα Extreme E με την ομάδα X44 του Lewis Hamilton. Αμφότερες τις ομάδες διαχειρίζεται η Prodrive του David Richards. O Loeb δεν είναι ο πρώτος αστέρας του WRC που συμμετέχει στο DTM. Το 2018 ο Ogier οδήγησε μια Mercedes στο Red Bull Ring.

O Sebastien Loeb δήλωσε: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, πάντα μου άρεσε να αλλάζω μεταξύ κατηγοριών. Το DTM είναι ένα διάσημο Πρωτάθλημα και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτό, φυσικά και την άρπαξα. Είναι μια συναρπαστική πρόκληση, επειδή το στιλ οδήγησης είναι εντελώς διαφορετικό. Θα έχω να αντιμετωπίσω οδηγούς που είναι ειδικοί σε τέτοιου είδους αγώνες. Έχει ήδη περάσει πολύς καιρός από τον τελευταίο μου κανονικό αγώνα GT3. Στόχος μου θα είναι να βρω το ρυθμό μου όσο καλύτερα μπορώ και θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου για να δώσω στην ομάδα καλά σχόλια όσον αφορά το στήσιμο του αυτοκινήτου. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο, αλλά τα αυτοκίνητα είναι πραγματικά διασκεδαστικά στην οδήγηση. Γρήγορα, ωραία αυτοκίνητα. Ως εκ τούτου, ανυπομονώ γι’ αυτό».

Sébastien Loeb

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!