To μελλοντικό ηλεκτρικό sedan Kia EV4

To τετράθυρο αμιγώς ηλεκτρικό sedan Kia EV4 Concept αποτελεί προπομπό του μοντέλου που θα κυκλοφορήσει το 2025.

To μελλοντικό ηλεκτρικό sedan Kia EV4

To τετράθυρο αμιγώς ηλεκτρικό sedan Kia EV4 Concept αποτελεί προπομπό του μοντέλου που θα κυκλοφορήσει το 2025.

Η Kia εισέρχεται σε νέα μονοπάτια, καθώς αποκάλυψε τα σχέδιά της για ένα μελλοντικό αμιγώς ηλεκτρικό sedan, παρουσιάζοντας το EV4 Concept. Μπορούμε να περιμένουμε την έκδοση παραγωγής του EV4 στους δρόμους έως το 2025.

Μέχρι να δούμε το Kia EV4 να φτάνει στις εκθέσεις, θα έχει αρκετό ανταγωνισμό. Το Tesla Model 3 θα έχει δεχτεί ανανέωση, ενώ υπάρχουν επίσης το Polestar 2, η BMW i4 και το Ioniq 6 από την αδελφή εταιρεία της Kia, τη Hyundai. Παρότι πρόκειται απλά για ένα concept, αναμένεται ότι το EV4 παραγωγής θα του μοιάζει αρκετά, ένα μοτίβο που καθιερώθηκε από τα concept EV9 και EV5, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει πολλά εντυπωσιακά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που θα το βοηθήσουν να ξεχωρίσει.

Η Kia αναφέρει ότι το EV4 αποτελεί έναν «εντελώς νέο τύπο EV sedan» και το αμάξωμα είναι μεταξύ τετράθυρου sedan και κομψού coupe-SUV. Υπάρχει μια μικρή προεξοχή μπροστά και μια πολύ μεγαλύτερη πίσω, καθώς και μια «αιωρούμενη οροφή» που δημιουργείται από τις μαύρες κολόνες, χαρακτηριστική της γκάμας EV της Kia.

Τα λεπτά φώτα LED που επίσης αποτελούν σχεδιαστικό χαρακτηριστικό των EV της Kia συναντώνται στο EV4 στις εξωτερικές άκρες του ρύγχους, βοηθώντας το αυτοκίνητο να δείχνει πιο φαρδύ σε συνδυασμό με τους θόλους τροχών με χρωματική αντίθεση. Η Kia έχει διατηρήσει τον εντυπωσιακό σχεδιασμό τροχών, αυτή τη φορά με τριγωνικό μοτίβο.

Το εσωτερικό μοιάζει με αυτό των EV3 Concept και EV9 Concept. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός βοηθάει στη δημιουργία της εντύπωσης του αυξημένου χώρου και δεν υπάρχει κεντρική κονσόλα που να χωρίζει την περιοχή για τα πόδια των εμπρός επιβατών.

Μια τεράστια διπλή οθόνη στο ταμπλό θα είναι σε θέση να αξιοποιεί την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης AI generative, βοηθώντας τον οδηγό με καθημερινές λειτουργίες, όπως ο προγραμματισμός και η βελτίωση της απόδοσης του αυτοκινήτου μέσω του σχεδιασμού της διαδρομής και της φόρτισης.

Το παρόμοιου μεγέθους Hyundai Ioniq 6 χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα E-GMP με το Kia EV6 και αναμένεται ότι σε αυτήν θα βασιστεί και το EV4. Μια μπαταρία 77,4 kWh κάθε Ioniq 6 και παρέχει αυτονομία έως και 544 χλμ. Δεδομένου ότι το πρόσφατα ανανεωμένο Model 3 Long Range μπορεί να διανύσει 629 χλμ. με μια φόρτιση, το σύστημα κίνησης του EV4 μπορεί να βελτιωθεί ώστε να έχει υψηλότερη αυτονομία από αυτήν του Ioniq 6 μέχρι το 2025, που θα κυκλοφορήσει.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Kia στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!