To Kia EV3 Concept προλογίζει το νέο ηλεκτρικό C-SUV

H Kia αποκάλυψε ένα σχεδόν έτοιμο για παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικό C-SUV.

To Kia EV3 Concept προλογίζει το νέο ηλεκτρικό C-SUV

H Kia αποκάλυψε ένα σχεδόν έτοιμο για παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικό C-SUV.

Η αμιγώς ηλεκτρική σειρά μοντέλων με την ονομασία EV της Kia πρόκειται να αποκτήσει άλλο ένα μέλος, με τη μορφή του Kia EV3. Όπως και τα EV9 Concept και EV5 Concept, αυτό το EV3 Concept βρίσκεται πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής και μπορούμε να περιμένουμε το compact SUV να κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκού δρόμους το 2024. Το EV3 Concept δανείζεται πολλά από τα τετραγωνισμένο σχεδιασμό που είδαμε επίσης στα EV9 και EV5 και το εσωτερικό υιοθετεί μια ριζικά μινιμαλιστική προσέγγιση.

Δεν έχουν ανακοινωθεί τεχνικές λεπτομέρειες για το EV3, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα E-GMP του ομίλου Hyundai-Kia που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο EV6. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ μπαταριών 58 kWh και 77,4 kWh για μέγιστη αυτονομία άνω των 480 χλμ. Αναμένεται επίσης μια επιλογή συστημάτων κίνησης έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες, με την τελευταία να προσφέρει τετρακίνηση.

Όσον αφορά την εμφάνιση, το EV3 Concept ακολουθεί την τρέχουσα σχεδιαστική γλώσσα της Kia. Ως SUV της κατηγορίας C, το αυτοκίνητο έχει διαστάσεις κοντά σε αυτές ενός Kia Sportage, αλλά με πιο επιθετική στάση, που τονίζεται από τους χοντρούς θόλους των τροχών.

Στο εμπρός μέρος, τα LED φωτιστικά σώματα είναι παρόμοια με αυτά του EV5, χωρίς τη μπάρα κατά μήκος της μπροστινής ακμής του καπό. Η έλλειψη βαμμένων κολόνων δίνει στην οροφή μία αιωρούμενη αίσθηση και η γραμμή της έχει κλίση προς τα κάτω στο πίσω μέρος, για να δημιουργήσει ένα πιο σπορ προφίλ. Οι πίσω μπάρες φώτων που χαμηλώνουν στα άκρα τους τονίζουν περαιτέρω το πλάτος του αυτοκινήτου.

Το εσωτερικό δανείζεται πολλά στοιχεία από το EV9 Concept με οβάλ τιμόνι, μια αιωρούμενη κεντρική κονσόλα, φωτισμό περιβάλλοντος, μια τεράστια διπλή οθόνη που κάθεται στο ταμπλό και μια αρκετά μινιμαλιστική διάταξη που συμβάλλει στην προώθηση της αίσθησης του χώρου.

Η επιπλέον πρακτικότητα έρχεται με τη μορφή πίσω καθισμάτων που έχουν τη δυνατότητα να αναδιπλωθούν προς τα επάνω για την αποθήκευση μεγάλων αντικειμένων όπως ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα, σύμφωνα με την Kia.

Η κορεατική εταιρεία θα αναπτύξει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να ενισχύσει τη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας του EV3. Η Kia αναφέρει ότι η τεχνολογία θα κάνει το ντεμπούτο της στο EV3 και μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση πραγμάτων όπως η διαχείριση του προγράμματος, η βελτιστοποίηση της διαδρομής, ο προγραμματισμός ταξιδιών, η ψυχαγωγία και η υποστήριξη έκτακτης ανάγκης.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Kia στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!