Ο Lewis Hamilton δεν παρατάει τη φετινή σεζόν

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής υπογραμμίζει την ανάγκη εξέλιξης του φετινού μονοθεσίου της Mercedes

Ο Lewis Hamilton δεν παρατάει τη φετινή σεζόν

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής υπογραμμίζει την ανάγκη εξέλιξης του φετινού μονοθεσίου της Mercedes

Μπορεί για πρώτη φορά μετά από χρόνια να μην είναι σε θέση ισχύος – όντας 18 βαθμούς πίσω από τον Max Verstappen – όμως ο Lewis Hamilton δεν παραιτείται από την διεκδίκηση του τίτλου. Ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 τονίζει ωστόσο ότι στη Mercedes έχουν αρκετή δουλειά μπροστά τους, ώστε να φτάσουν τη Red Bull.

Ο Βρετανός οδηγός μίλησε με ειλικρίνεια μετά τη νίκη του Ολλανδού στον αγώνα της Στυρίας: “Δε συμβιβάζομαι με την υπάρχουσα κατάσταση. Έχουμε να δώσουμε αρκετούς αγώνες ακόμη και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές και μπορούμε σίγουρα να βελτιωθούμε, εάν επικεντρωθούμε σε αυτό. Σε περίπτωση που δεν εξελίξουμε το μονοθέσιο, τότε η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει, αφού η Red Bull βρήκε λύσεις και τα πήγε περίφημα στους τελευταίους αγώνες.”

Τι αποστολή έχουν όλα τα κουμπάκια πάνω στο τιμόνι ενός μονοθεσίου της F1;

Με τον Toto Wolff να έχει δηλώσει πως η ομάδα του έχει ήδη σταματήσει την περαιτέρω βελτίωση του μονοθεσίου, ώστε να στραφεί σε εκείνο της επόμενη χρονιάς, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής επιθυμεί διακαώς την εύρεση λύσεων για την W12, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί την Red Bull. “Δεν σκοπεύω να αμφισβητήσω τη λογική της ομάδας. Απλώς ζήτησα να έχουμε κάποιες αναβαθμίσεις αλλά δε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι τέτοιο στο εργοστάσιο.” Ο ίδιος συνεχίζει αναλύοντας: “Έχουμε μείνει πίσω σε ορισμένους τομείς. Ήμασταν κοντά με τη Red Bull στην αρχή της σεζόν και αυτό ήταν συναρπαστικό, αλλά τώρα πλέον έχουν κάνει βήματα μπροστά.”

Αυτό που είναι ενθαρρυντικό για τους οδηγούς της Mercedes, είναι το γεγονός πως ο επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής της Mercedes, James Allison, αποκάλυψε (στο F1 Nation podcast) πως η Mercedes σκοπεύει να εξελίξει την W12.

Το Grand Prix Αυστρίας διεξάγεται αυτό το τριήμερο (2-4 Ιουλίου) και η ομάδα της Red Bull έχει το προβάδισμα, μετά την επικράτησή της στο Grand Prix Στυρίας. Άραγε η Mercedes θα μπορέσει να αντεπιτεθεί;

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!