F1: Ο Mattia Binotto παραιτήθηκε από τη Ferrari

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Mattia Binotto, θα αποχωρήσει από τη Scuderia στο τέλος της χρονιάς, έχοντας καταθέσει την παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή.

F1: Ο Mattia Binotto παραιτήθηκε από τη Ferrari

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Mattia Binotto, θα αποχωρήσει από τη Scuderia στο τέλος της χρονιάς, έχοντας καταθέσει την παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή.

Έπειτα από εβδομάδες εικασιών σχετικά με το μέλλον του Mattia Binotto, η Ferrari εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επιβεβαίωσε ότι αποδέχθηκε την απόφαση του Ιταλού επικεφαλής της Scuderia να παραιτηθεί. Ο Binotto αποφάσισε να προβεί σε αυτή την κίνηση διότι ένιωθε ότι δεν είχε πλέον την υποστήριξη του προέδρου της Ferrari, John Elkann και του CEO Benedetto Vigna.

Η Ferrari ανακοίνωσε ότι ο Binotto θα παραμείνει στις τάξεις της έως τις 31 Δεκεμβρίου και ότι ελπίζει να έχει οριστικοποιήσει τον αντικαταστάτη του μέσα στο νέο έτος, με τον επικεφαλής της Alfa Romeo, Frederic Vasseur να είναι το φαβορί για να αναλάβει τα καθήκοντά του. Ο Ross Brawn, που ήταν άλλο ένα όνομα που είχε ακουστεί, ανέφερε ότι θα συνταξιοδοτηθεί, κλείνοντας πιθανότατα αυτή την εικασία.

Ο Binotto δήλωσε ότι λυπάται που έπρεπε να φύγει από την ομάδα, αλλά αισθάνεται ότι ήταν το καλύτερο για την ομάδα του Maranello: «Με τη λύπη που αυτό συνεπάγεται, αποφάσισα να ολοκληρώσω τη συνεργασία μου με τη Ferrari. Αποχωρώ από μια εταιρεία που αγαπώ, στην οποία ανήκω εδώ και 28 χρόνια, με την ηρεμία που πηγάζει από την πεποίθηση ότι κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί».

«Αφήνω μια ενωμένη και αναπτυσσόμενη ομάδα. Μια ισχυρή ομάδα, έτοιμη, είμαι σίγουρος, να επιτύχει τους υψηλότερους στόχους, στην οποία εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Νομίζω ότι είναι σωστό να κάνω αυτό το βήμα αυτή τη στιγμή, όσο δύσκολη και αν ήταν αυτή η απόφαση για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Gestione Sportiva που μοιράστηκαν μαζί μου αυτό το ταξίδι, που αποτελείται από δυσκολίες αλλά και από μεγάλη ικανοποίηση».

Mattia Binotto

O CEO της Ferrari, Benedetto Vigna δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Mattia για τις πολλές και σπουδαίες συνεισφορές του κατά τη διάρκεια των 28 ετών που εργάστηκε στη Ferrari και ιδιαίτερα για την επιστροφή της ομάδας σε μια ανταγωνιστική θέση κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς».

«Ως αποτέλεσμα, είμαστε σε ισχυρή θέση για να ανανεώσουμε την πρόκλησή μας, κυρίως για τους εκπληκτικούς οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο, για να κερδίσουμε το απόλυτο βραβείο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλοι εδώ στη Scuderia και στην ευρύτερη κοινότητα της Ferrari εύχονται στον Mattia τα καλύτερα για το μέλλον».

Στο GP Άμπου Ντάμπι, ο Binotto είχε δηλώσει ότι με την υποστήριξη των tifosi έρχεται πάθος «αλλά πάντα και πολλές επικρίσεις και φήμες. Αυτό ίσχυε και στο παρελθόν. Αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή και έτσι θα είναι και στο μέλλον. Σίγουρα ήταν μια δύσκολη χρονιά, επειδή η κριτική πρέπει προφανώς να γίνει αποδεκτή, ή να υπάρχει διαχείρισή της, περισσότερο από το να γίνει αποδεκτή». Σε αυτά τα λόγια ίσως ο Binotto έδειξε ότι δεν είχε την υποστήριξη που θα ήθελε από τη διοίκηση του Maranello.

Mattia Binotto

O Binotto είχε δηλώσει επίσης: «Και περισσότερο από αυτό, για μένα, είναι να προσπαθώ να κρατήσω την ομάδα συγκεντρωμένη και συγκεντρωμένη στη δουλειά. Η κριτική υπάρχει για να αποσπάσει την προσοχή της ομάδας και το να κρατάς μια ομάδα συγκεντρωμένη δεν είναι ποτέ προφανές. Έτσι, ήταν δύσκολο, αλλά νομίζω ότι αυτό θα με κάνει πιο δυνατό στο μέλλον. Θα πρέπει να υπολογίζω μόνο στους εαυτούς μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό μάθημα της ίδιας της σεζόν».

Σύμφωνα με τις φήμες, τις τελευταίες ημέρες οι ιθύνοντες της Ferrari και ο Binotto συμφώνησαν τους όρους εξόδου του Ιταλού, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου που θα πρέπει να περάσει εκτός του περιβάλλοντος της Formula 1, πριν περάσει σε ανταγωνιστική ομάδα -αν το επιθυμεί- καθώς αναφέρεται ότι δείχνουν ενδιαφέρον άλλες ομάδες του grid.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!