F1: Εικασίες άμεσης αποχώρησης του Mattia Binotto

Οι εικασίες σχετικά με το μέλλον του επικεφαλής της Ferrari στη Formula 1, Mattia Binotto εντάθηκαν με δημοσιεύματα από την Ιταλία να αναφέρουν άμεση αποχώρησή του από την ομάδα.

F1: Εικασίες άμεσης αποχώρησης του Mattia Binotto

Οι εικασίες σχετικά με το μέλλον του επικεφαλής της Ferrari στη Formula 1, Mattia Binotto εντάθηκαν με δημοσιεύματα από την Ιταλία να αναφέρουν άμεση αποχώρησή του από την ομάδα.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Mattia Binotto, βρέθηκε στο επίκεντρο των φημολογιών της Formula 1 λίγο πριν από το φινάλε της φετινής σεζόν στο Άμπου Ντάμπι, όταν η Gazzetta dello Sport παρουσίασε ως δεδομένη την αντικατάστασή του από τον επικεφαλής της ομάδας της Alfa Romeo, Frederic Vasseur.

Ωστόσο, η Ferrari κινήθηκε γρήγορα για να διαψεύσει το δημοσίευμα, με τον Binotto και τους οδηγούς της ομάδας να απορρίπτουν επανειλημμένα τις φήμες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη Yas Marina. Ωστόσο, το θέμα φαίνεται ότι δεν έχει ξεχαστεί και ένα δημοσίευμα στην καλά δικτυωμένη ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera την Παρασκευή, ανέφερε ότι ο Binotto βρίσκεται στα πρόθυρα να ανακοινώσει την παραίτησή του.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Binotto και της ανώτερης διοίκησης της Ferrari βρίσκονταν σε εξέλιξη, ώστε να συμφωνηθούν οι όροι εξόδου του Ιταλού. Αναφέρεται ότι μια επίσημη ανακοίνωση από την Scuderia ενδέχεται να προκύψει ήδη σήμερα, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Η Ferrari απάντησε όμως ότι δεν υπάρχει κάτι «επίσημο» να πει για το θέμα.

Η Corriere della Sera υποστήριξε ότι ο Binotto είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να συνεχίσει στη Ferrari, επειδή δεν αισθάνεται ότι είχε την πλήρη εμπιστοσύνη του προέδρου της, John Elkann. Το Σεπτέμβριο, στο GP Ιταλίας, ο Elkann είχε αναφέρει ότι δεν ήταν ευχαριστημένος από τη φετινή σεζόν της Scuderia, αλλά δήλωσε ότι πιστεύει στον Binotto και τον υποστηρίζει, διαψεύδοντας ότι κινδυνεύει η θέση του.

Mattia Binotto

Μιλώντας στα πλαίσια του GP Άμπου Ντάμπι, ο Binotto είχε δηλώσει για τα δημοσιεύματα πριν από το αγωνιστικό τριήμερο που αναφέρονταν στην επικείμενη αντικατάστασή του: «Προφανώς, όταν κυκλοφόρησε αυτή η φήμη, μίλησα με τον πρόεδρο, John Elkann. Συζητήσαμε ανοιχτά ποιος ήταν ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε. Αποφασίσαμε ότι η έκδοση μιας ανακοίνωσης ήταν ίσως ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσουν οι όποιες εικασίες. Είναι σαφές ότι υπάρχουν εντελώς αβάσιμες εικασίες».

Ο Binotto εργάζεται στην ομάδα της Ferrari από το 1995. Αν και ο Frederic Vasseur είναι ο προφανής υποψήφιος αντικαταστάτης, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να κληθεί ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna ως προσωρινός αναπληρωτής για να επιβλέπει τα πράγματα καθώς η ομάδα επικεντρώνεται στην εξέλιξη του μονοθεσίου της επόμενης χρονιάς. O Vasseur, ερωτηθείς στο Άμπου Ντάμπι για τις φήμες, απάντησε: «Ουδέν σχόλιο. Θα μάθετε σύντομα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!