F1: Η Red Bull εκτιμά το προβάδισμά της στα 0,3 δλ.

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, πιστεύει ότι το προβάδισμα της Red Bull είναι μόνο 0,3 δλ. στο γύρο, παρά τη μεγάλη διαφορά του Max Verstappen στους χθεσινούς χρόνους του τεστ στο Μπαχρέιν.

F1: Η Red Bull εκτιμά το προβάδισμά της στα 0,3 δλ.

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, πιστεύει ότι το προβάδισμα της Red Bull είναι μόνο 0,3 δλ. στο γύρο, παρά τη μεγάλη διαφορά του Max Verstappen στους χθεσινούς χρόνους του τεστ στο Μπαχρέιν.

Ο Max Verstappen με τη Red Bull σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με διαφορά 1,1 δλ. στην πρώτη ημέρα δοκιμών προετοιμασίας στο Μπαχρέιν πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν της Formula 1. Ωστόσο, ο Ολλανδός οδηγός έκανε περισσότερες προσπάθειες (2 το πρωί, 3 το απόγευμα) με χαμηλό φορτίο καυσίμου από τους οδηγούς της Ferrari και της McLaren, ενώ η Mercedes συγκεντρώθηκε σχεδόν αποκλειστικά σε μεγάλες ακολουθίες γύρων.

Σύμφωνα με το Auto Motor und Sport, ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, πιστεύει ότι το πραγματικό προβάδισμα της Red Bull είναι 0,3 δλ. στο γύρο. Η Red Bull φαινόταν να απορροφούσε τις ανομοιομορφίες του ασφαλτοτάπητα με περισσότερη ευκολία από τους αντιπάλους της.

Στην αρχική χθεσινή προσπάθειά του, ο Verstappen ήταν 0,3 δλ. ταχύτερος από το Fernando Alonso με την Aston Martin και 0,2 δλ. ταχύτερος από το χρόνο που θα σημείωνε λίγο αργότερα ο Charles Leclerc με τη Ferrari στη 2η γρήγορη προσπάθειά του με φρέσκο σετ ελαστικών, έχοντας μπλοκάρει τα φρένα του στην 1η προσπάθεια.

Έχοντας πραγματοποιήσει μεγάλες αλλαγές στην αεροδυναμική φιλοσοφία του μονοθεσίου, η μεγαλύτερη αγωνία της Red Bull ήταν να επαληθεύσει ότι οι πρωτοποριακές αεροδυναμικές λύσεις της RB20 λειτουργούν. O Gianpiero Lambiase, επικεφαλής μηχανολογίας αγώνα στη Red Bull, δήλωσε: «Ήρθαμε στο Μπαχρέιν με μερικούς άγνωστους παράγοντες γύρω από ένα σχετικά νέο μονοθέσιο, αλλά δοκιμάσαμε τα περισσότερα βασικά στοιχεία την πρώτη ημέρα και πήραμε τις απαντήσεις που χρειαζόμασταν».

F1 - Max Verstappen (Red Bull), Τεστ Μπαχρέιν 2024

Ο Adrian Newey, επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος της Red Bull, προσέφερε την εξήγηση για τις για τις επιλογές της ομάδας: «Γνωρίζαμε ότι όλοι θα αντέγραφαν το περυσινό μας μονοθέσιο. Αν είχαμε επικεντρωθεί μόνο στις περαιτέρω εξελίξεις, θα ήμασταν ευάλωτοι». Ο Helmut Marko προσέθεσε: «Τα μονοθέσια των αντιπάλων μας μοιάζουν όλα με το περυσινό μας μονοθέσιο».

Ο Marko δήλωσε για την πρώτη ημέρα δοκιμών της RB20: «Πολύ εντυπωσιακή. Κάναμε 142 γύρους, χωρίς κανένα πρόβλημα, πάνω κάτω. Και το concept λειτουργεί. Οπότε αυτό ήταν το κύριο πράγμα. Όποιες αλλαγές κάναμε και ό,τι δοκιμάσαμε, το μονοθέσιο αντιδρούσε. Ήταν κυρίως θέμα τελειοποίησης αυτών που κάναμε. Τα πρώτα σχόλια του Max ήταν θετικά. Όλοι μας χαμογελούσαμε πολύ».

F1 - Max Verstappen (Red Bull), Τεστ Μπαχρέιν 2024

Ο Marko παρείχε την άποψή του και για τα νέα μονοθέσια των αντιπάλων της Red Bull: «Από αυτά που είδα όσον αφορά την απόδοση των ελαστικών, η Ferrari έχει και πάλι περισσότερα προβλήματα από εμάς. Επίσης, η McLaren φαίνεται να είναι λίγο πιο νευρική».

Όσον αφορά τη Mercedes, σχολίασε: «Δεν μπορώ να τους κρίνω καλά. Δεν ξέρω τι έκαναν. Σίγουρα είναι ταχύτεροι από ό,τι έχουν δείξει. Αλλά μπορούμε να έχουμε αυτοπεποίθηση. Είχαν κάποια προβλήματα, ενώ το μονοθέσιό μας δούλευε από τον πρώτο κιόλας γύρο. Έτσι είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι».

Ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull, Pierre Wache, δήλωσε για τα μονοθέσια των αντιπάλων της Πρωταθλήτριας ομάδας: «Η Mercedes με εκπλήσσει, η εμπρός αεροτομή είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Η αντίληψή τους είναι εκπληκτική. Είναι ενδιαφέρον. Η Aston Martin είναι επίσης αρκετά καλή. Δεν είχα χρόνο να δω τα υπόλοιπα μονοθέσια λεπτομερώς. Δεν αποκάλυψαν πολλά στις παρουσιάσεις τους. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε κάτι ενδιαφέρον».

F1 - Max Verstappen (Red Bull), Τεστ Μπαχρέιν 2024

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!