F1: H συγγνώμη του Webber προς τον Ricciardo

Ο Daniel Ricciardo και ο Mark Webber, μάνατζερ του Oscar Piastri, ξεκαθάρισαν τα πράγματα μεταξύ τους σχετικά με την αντικατάσταση του 33χρονου Αυστραλού από το νεαρό συμπατριώτη του στη McLaren, έπειτα από συνομιλία που είχαν στο GP Ολλανδίας της Formula 1.

F1: H συγγνώμη του Webber προς τον Ricciardo

Ο Daniel Ricciardo και ο Mark Webber, μάνατζερ του Oscar Piastri, ξεκαθάρισαν τα πράγματα μεταξύ τους σχετικά με την αντικατάσταση του 33χρονου Αυστραλού από το νεαρό συμπατριώτη του στη McLaren, έπειτα από συνομιλία που είχαν στο GP Ολλανδίας της Formula 1.

Πρόκειται για μία… αμιγώς αυστραλιανή υπόθεση. Με τη McLaren να τερματίζει πρόωρα το συμβόλαιο του Daniel Ricciardo, ο 33χρονος Αυστραλός θα αντικατασταθεί από τον 21 ετών συμπατριώτη του, Oscar Piastri, στη βρετανική ομάδα. Σε αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε ο μάνατζερ του Piastri, o επίσης Αυστραλός Mark Webber, πρώην οδηγός της Formula 1.

Όταν στο τέλος του 2013 ο Webber είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη Formula 1, ο Ricciardo είχε πάρει τη θέση του στη Red Bull την επόμενη χρονιά, γεγονός που εκτόξευσε την καριέρα του. Οκτώ χρόνια μετά, ο Ricciardo φαίνεται ότι θα βρεθεί εκτός F1 τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν, από μία κίνηση που ενορχήστρωσε ο Webber, o οποίος βρισκόταν στο GP Ολλανδίας, ως μέλος της ομάδας σχολιαστών του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού Channel 4.

Έτσι ο Ricciardo και ο Webber είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την Κυριακή, πριν από τον αγώνα στο Zandvoort. O Ricciardo δήλωσε ότι ο Webber «ένιωθε άσχημα» για τις συνέπειες της μεταγραφής του Piastri και τόνισε ότι δεν ήταν κάτι προσωπικό. Ο Ricciardo ανέφερε: «Προφανώς δεν είχαμε δει ο ένας τον άλλον από κοντά. Νιώθω ότι δεν χρειαζόταν, αλλά ένιωσε ότι ήθελε, κατά κάποιο τρόπο, να ζητήσει συγγνώμη και να προσπαθήσει να δει πως τα πάω».

«Προφανώς ξέρω πως είναι αυτό το σπορ: δεν είναι κάτι προσωπικό προς εμένα. Και ήθελε να βεβαιωθεί ότι το ξέρω και το καταλαβαίνω. Και απλά να βεβαιωθεί ότι νιώθω καλά. Αισθάνεται πολύ άσχημα, προφανώς, για το πως εξελίχθηκε και πως βγήκαν τα πράγματα στα μέσα ενημέρωσης. Οπότε ναι, ήταν προφανώς ωραίο που του μίλησα».

F1 - Daniel Ricciardo (McLaren), GP Ολλανδίας 2022

Ο Ricciardo ανέφερε ότι έχει μιλήσει και με τον Piastri: «Για να είμαι ειλικρινής, μίλησα και με τον Oscar και τον διαβεβαίωσα ότι δεν υπάρχουν άσχημα συναισθήματα. Καταλαβαίνω πώς λειτουργεί η κατάσταση. Προσπαθεί να τα καταφέρει, να μπει στη Formula 1. Και αυτή η στιγμή θα πρέπει να είναι επίσης πολύ μεγάλη για αυτόν. Δεν θέλω να κάνω την κατάσταση άσχημη γι’ αυτόν».

«Αυτό είναι όλο: δεν είναι τίποτα προσωπικό. Αυτό ήταν λοιπόν το μόνο που συζητήσαμε. Και πραγματικά του εύχομαι καλή τύχη. Θέλω να έχει μια καλή πορεία στη Formula 1. Έτσι είναι απλά οι συνθήκες και έτσι είναι. Αλλά προφανώς εξακολουθώ να συμπαθώ πολύ τον Mark και να τον σέβομαι».

Ο Ricciardo ένιωθε σημαντικό να έρθει σε επαφή με τον Piastri, επειδή υπήρχε ο κίνδυνος παρεξήγησης μεταξύ τους. Όπως δήλωσε ο 33χρονος: «Αν δεν υπάρχει επικοινωνία, ποτέ δεν ξέρεις τι αισθάνεται ή τι σκέφτεται κάποιος. Προφανώς είναι πολύ νεότερος από εμένα. Δεν ξέρω πως αισθάνεται: αν έχει άγχος να πλησιάσει και να δει πως τα πάω».

«Επίσης, ήθελα να σιγουρευτώ πως ήταν σαφές ότι καταλαβαίνω τη θέση του, δεν υπάρχει κανένα κακό συναίσθημα. Οπότε αυτό ήταν καλό. Νομίζω ότι τον έκανε να νιώσει καλύτερα. Και ναι, νομίζω ότι το τελευταίο πράγμα που ήθελε, ήταν να υπάρχει ένταση μεταξύ ορισμένων από τους μοναδικούς Αυστραλούς σε αυτό το σπορ. Οπότε χαίρομαι που το καταφέραμε αυτό».

To πιο πιθανό είναι ότι ο Ricciardo θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης το 2023 και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στη Formula 1 το 2024, όπως εκμυστηρεύτηκε στον Sergio Perez καθώς οι δυο τους κατευθύνονταν προς την παρέλαση οδηγών του GP Ολλανδίας, καθώς αναφέρεται ότι η Alpine δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει στις τάξεις της τον 33χρονο Αυστραλό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!